Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Αγωγές προς τον Δήμο Ξηρομέρου για οφειλές 26.000 €, για απλήρωτο Αντιδήμαρχο και 37.000 € (videos).

  Αγωγές προς τον Δήμο Ξηρομέρου για απλήρωτο Αντιδήμαρχο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://mytikaspress.blogspot.com καθώς και για προφορικές εργασίες, από την περίοδο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής
     Στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες 12 Οκτωβρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γερόλυμος, παρουσιάζοντας επίσημα έγγραφα αναφέρθηκε σε δύο νέες αγωγές εναντίον του Δήμου Ξηρομέρου, για οφειλές 26.000 € και 37.000 €, από την περίοδο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα:
  • Αγωγή για 26.000 €, για οφειλές προς Αντιδήμαρχο του κ. Γαλούνη, ....
    Διαβάστε περισσότερα »ο οποίος δεν πληρώθηκε και στις 29.8.2019 (τρεις μέρες πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή), με αίτηση του ζήτησε να πληρωθεί και σήμερα κάνει αγωγή.
  • Αγωγή 37.000 € για μελέτες και έργα που έγιναν με προφορικές εντολές επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, χωρίς εγγραφή τους στον Προϋπολογισμό, χωρίς γνώση των συλλογικών οργάνων, χωρίς επιτροπές παραλαβής κ.λπ, ξέχωρα από αυτές των 675.216,13 € που έχουν πάει ήδη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς (δείτε εδώ). Μάλιστα ο κ. Γερόλυμος είπε ότι είναι και άλλες για προφορικές εργασίες αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Προσωπικά δεν μας προκαλεί καμία μα καμία εντύπωση. Αρθρογραφούσαμε την αποτυχημένη 5ετία 2014-2019, για την ακολουθούμενη οικονομική διαχείριση που καταστρέφει το παρόν αλλά και το μέλλον του Δήμου και λέγαμε τότε, ότι ναρκοθετείται και η θητεία των επόμενων δημοτικών αρχών.
Μία απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων χρήσης των ισολογισμών που δημοσιεύονταν, τα έλεγαν όλα και σε κάποιον που δεν είχε ειδικές γνώσεις. Αλλά και άμα είσαι ζωντανός άνθρωπος και κυκλοφορείς στη μικρή κοινωνία του Δήμου Ξηρομέρου, έβλεπες τις δαπάνες και τις σπατάλες για ανύπαρκτο έργο. Βοούσε ο τόπος από τα ίδια τα στελέχη της παράταξης ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ''. Τα ίδια τα στελέχη ερχόντουσαν και μας τα έλεγαν προφορικά και μας τα έστελναν και γραπτώς, με λεπτομέρειες εκ των έσω.
Αυτή η συζήτηση που γίνεται τώρα, δεν αφορά διόλου το παρελθόν, αλλά απεναντίας αφορά μόνο το παρόν και το μέλλον, γιατί όλα αυτά τα μεγάλα χρέη έρχονται τώρα από το πουθενά και απειλούν σήμερα με οικονομική ασφυξία τον Δήμο Ξηρομέρου και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γερόλυμος και ορθά... ποιος θα τα πληρώσει τώρα όλα αυτά;
Προσωπική μας γνώμη είναι ότι καθένας πρέπει να πληρώνεται για την εργασία και τις υπηρεσίες του. Αυτό είναι θέμα αρχής. Το θέμα εδώ είναι η ακολουθούμενη πολιτική και το μπάχαλο που συνέβαινε στον Δήμο Ξηρομέρου, όπου κανείς δεν μπορούσε και δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα και κανέναν.
 
 
Ο κ. Γερόλυμος με στοιχεία αναφέρεται στις δύο αγωγές εναντίον του Δήμου Ξηρομέρου 26.000 € και 37.000 € και ενημερώνει ότι υπάρχουν και άλλες για προφορικές εργασίες αρκετών χιλιάδων ευρώ. 

 
Η απάντηση του κ. Γαλούνη, ο οποίος δεν απαντά στην ουσία γιατί δεν πλήρωσε τον άμεσο συνεργάτη του και την αγωγή για τις προφορικές εργασίες, δεν την σχολιάζει ούτε στο ελάχιστο! Τα συμπεράσματα δικά σας.


  
Ο κ. Γερόλυμος και ο Δήμαρχος επανέρχονται.
 
 

10 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΩΝ ''ΔΥΝΑΤΩΝ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'' ΠΟΥ ΚΟΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βλέπετε ΛΑΕ τα έργα και τις ημέρες του γαλουνικου καθεστώτος μέχρι και βερεσές θα ζητανε τα ταϊσμένα σκυλιά .τριανταφυλακη προχωρά ο λαός και ματάκια έχει και μυαλό έχει μην φοβάσαι τίποτα έχεις το λαό μαζισου που αυτή τη φορά θα σου δώσει το 90% αυτό να το θυμάσαι από κάποιον που τις εκλογές τις έχει φάει με το κουτάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, γιατί οι Ξηρομεριτες έχουν λόγο συμβόλαιο.... Τι χρειαζόμαστε τις συμβάσεις..... Αυτές είναι για τους μπαμπεσηδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι πολύ άσχημο αυτό και πραγματικά ντροπιαστικό αλλά οι προηγούμενοι ήξεραν να δίνουν λεφτά με αλλουνού την τσέπη!!!
    Η.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να παραιτηθεί ο Αντιδήμαρχος του δικαιώματος του μισθού διότι δεν τα διεκδίκησε στον σωστό χρόνο.Αλλα το γλυψιμο Καλά κρατεί μετά φταίει ο κόσμος που δεν τον ψήφισε.Ο κόσμος ορθά τον έβαλε στο περιθώριο γιατί πρέπει να έχουν και λίγο τσίπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δημος δεν ειναι τσιφλικι κανενος. Το κονδυλι υπηρχε κ υπαρχει μονο για αυτο το λογο κ κανεις τους δεν επρεπε να τα υπολογιζει για αλλες "δουλιτσες" ουτε απο τους μεν ουτε απο τους δε. Οσον αφορα στην περιθωριοποίηση για ναχεισαι σωστος βαλε την "ετικέτα ανάποδα" και να ξαναδιαβάσεις...

      Διαγραφή
    2. Ουτε τραπεζα να ηταν αυτός ο δήμος.

      Διαγραφή
  6. Για τους απλήρωτους στη ΕΑΣ Ξηρομέρου θα γράψετε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παίρνουν επιδοτήσεις αυτοί μην τους λυπάσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο