Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Το ΜέΡΑ25 στο πλευρό των Παραγωγών και των Εμπόρων Λαϊκών Αγορών.

 

     Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξαναφέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις λαϊκές που είχαν απορρίψει εντελώς όλοι οι φορείς του κλάδου. Ένα νομοσχέδιο που το μόνο που κάνει είναι να δυσκολεύει τη ζωή παραγωγών και εμπόρων, οδηγώντας τους στο κλείσιμο προς όφελος των μεσαζόντων και των σουπερ-μαρκετ.

Μερικές μόνο χαρακτηριστικές διατάξεις που δείχνουν αυτή την πρόθεση του Υπουργού: 
Διαβάστε περισσότερα »
-Δρακόντεια πρόστιμα και απώλεια άδειας για 2 χαμένες αποδείξεις. Τη στιγμή που η ΝΔ ΔΕΝ στηρίζει την έρευνα για τη φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων από τις πολυεθνικές με τα #Panamapapers, είναι αμείλικτη με όποιον άνθρωπο του μεροκάματου ξεχάσει να κόψει απόδειξη για ένα ματσάκι μαϊντανό.
-Απώλεια της άδειας αν δεν πουληθεί το 50% της δηλωθείσας παραγωγής.
Αντί να στηριχτούν εισοδηματικά οι πολίτες για να μπορούν να αγοράζουν από τη λαϊκή, τιμωρούνται οι έμποροι και οι παραγωγοί για την αναδουλειά με απώλεια άδειας!
-Απώλεια άδειας αν δεν έχει ένας παραγωγός φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, κάτι που δε συμβαίνει σε άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Εν μέσω μιας δεκαετούς κρίσης, με τα χρέη να πνίγουν όλους τους μικρομεσαίους, η κυβέρνηση τους κόβει τη δυνατότητα να ανακάμψουν, ακόμα και να επιβιώσουν!
Όλο το νομοσχέδιο κινείται σε αυτή την τιμωρητική λογική που μόνο δυσκολεύει τoυς ανθρώπους της λαϊκής.
Ποια λογική έχει να προκηρύσσονται οι άδειες μόνο μία φορά το χρόνο; Γιατί να σταματήσει ο παραγωγός να μπορεί να πηγαίνει αυτόματα στη λαϊκή; Γιατί να μην μπορεί να αποφύγει τους μεσάζοντες;
Αυτό που είναι δικαίωμα των παραγωγών, η συμμετοχή τους στη λαϊκή, μετατρέπεται από την κυβέρνηση της ΝΔ σε προνόμιο που απονέμεται μάλιστα προσωπικά από τον Υπουργό. Αυτό φαίνεται από τις υπερεξουσίες που παραχωρεί στον Υπουργό το ν/σ, με τα είδη πώλησης, τις θέσεις των πάγκων και πολλά ακόμα ζητήματα να καθορίζονται με υπουργική απόφαση.
Οι λογικές Λουδοβίκου όμως έχουν κοντά πόδια.
Οι παραγωγοί και οι πωλητές της λαϊκής ενωμένοι μπορούν να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο σε κάθε γειτονιά. Τον κόσμο που στηρίζει την εγχώρια παραγωγή και τους ανθρώπους της.
Το ΜέΡΑ25 ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό τους.
Τη Δευτέρα 25/10/21 στη 13:00 στο Σύνταγμα, στηρίζουμε την κινητοποίηση της Συνομοσπονδίας Παραγωγών και Εμπόρων Λαϊκών Αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο