Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο της Δευτέρας.

   Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ιόνιο, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία (γενικά δυτική Στερεά), δυτική και νότια Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κεντρική και δυτική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής τους νομούς), ανατολική Μακεδονία - Θράκη, βόρειο Αιγαίο. 

Στην υπόλοιπη Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις με μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες (κυρίως παραθαλάσσια). Τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί και στη Στερεά κυρίως την ανατολική (συμπεριλαμβανομένης Αττικής και Εύβοιας) και την ανατολική Πελοπόννησο. 

Ενώ τα φαινόμενα σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονα και πιθανός τοπικά να παρουσιαστούν πλημμυρικά φαινόμενα τοπικά. 

Τις απογευματινές - βραδινές ώρες, μετατόπιση των αξιόλογων βροχοπτώσεων βόρειοανατολικά. Διατήρηση των φαινομένων σε ανατολικά ηπειρωτικά και δυτική Ελλάδα. 

Εκ νέου ισχυρά φαινόμενα προς τα μεσάνυχτα και από τα βόρειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο, στο κέντρο-νότιο Αιγαίο νότιοι έως 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί έως 6 μποφόρ.

πηγή: forecastweather.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο