Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Γ. Βαρεμένος: Το πρόβλημα στο 1ο Δημοτικό Βόνιτσας θα μπορούσε να λυθεί και σε τοπικό επίπεδο.

    Η αναταραχή μεταξύ μαθητών και γονέων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας λόγω της συγχώνευσης τριών τμημάτων σε δύο εικοσιπενταμελή, είναι ενδεικτική της άρνησης του Υπουργείου να προσλάβει έναν μίνιμουμ αναγκαίο αριθμό αναπληρωτών. Λες και, αν το πράξει, θα καταρρεύσουν τα κονδύλια για την άμυνα της χώρας. 
Το πρόβλημα όμως στο 1ο Δημοτικό της Βόνιτσας θα μπορούσε να λυθεί και σε τοπικό επίπεδο, ..... 
Διαβάστε περισσότερα »μέχρι το Υπουργείο να αντιληφθεί την αυτονόητη υποχρέωσή του, μέσα τις σημερινές ιδιαίτερες συνθήκες. 
Είναι τραγελαφικό με 51 μαθητές να είναι υποχρεωτική η διάσπαση σε τρία τμήματα και με 50 να συμπτύσσονται σε δύο, επειδή σε μια άλλη τάξη προέκυψε κενό με την άδεια μιάς εγκύου εκπαιδευτικού. 
Μπορεί άμεσα, και σε τοπικό επίπεδο, να δοθεί λύση, ώστε να σταματήσει η αναταραχή και η αναστάτωση στις τάξεις των μαθητών και των γονέων τους, που αναίτια δημιουργεί άσχημο κλίμα στην πόλη της Βόνιτσας.

4 σχόλια:

  1. Ποια βινιτσα;ποιο δημοτικο;η εκπαιδευση σε ολη την περιφερεια πασχει.υπαρχουν ποσα κενα εκπαιδευτικων σε λυκεια της χωρας εκει οπου η κεραμεως επιβαλλει τραπεζα θεματων κ προαγωγικες εξετασεις οταν ειναι οκτωμβριος κ καθηγητες δεν υπαρχουν.το θεμα ειναι να τελειωσουν τη δημοσια εκπαιδευση παρτε το χαμπαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεσος όρος άδειας εκπαιδευτικού όταν μένει έγκυος 2 χρόνια, δλδ αν κάποια κάνει 3 παιδιά θα απουσιάζει από τα καθήκοντά της 6 χρόνια και θα πληρώνεται κανονικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ αν μεινεις εγκυος να πηγαίνεις για δουλειά.

      Διαγραφή
  3. Κάποτε μας απασχολούσε αν ο δάσκαλος ήταν καλός και μεταδοτικός. Δεν μας απασχολούσε πόσοι μαθητές ήταν στη τάξη αλλά αν μαθαίνανε γράμματα. Δεν μας εμπόδιζε η ποσότητα αλλά η ποιότητα μαθητλων - εκπαιδευτυκών. Σήμερα ασχολούμαστε αν τα σχολεία είναι ομορφα , ζεστά - δροσερά, κλπ. Τι ρούχα φοράει ο ένας και τι άρωμα. Να γιατί η εκπαίδευση πάει κατά διαόλου , γιατί προσπαθούμε να επιλύσουμε δευτερεύοντα προβλήματα για εντυπώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο