Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Εγκρίθηκαν προς υλοποίηση 1,34 δισ. ευρώ για 36 έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αμφιλοχία, Άκτιο - Βόνιτσα εντός.


      36 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,34 δισ. ευρώ εγκρίθηκαν προς υλοποίηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η έγκριση δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη αρμόδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου. 

Έτσι, από κοινού με τα 12 πρώτα έργα 1,42 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο, οι εντάξεις του Ταμείου αριθμούν σήμερα 48 έργα με προϋπολογισμό 2,76 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των έργων που εντάχθηκαν .....
 

Διαβάστε περισσότερα »

είναι το μεγάλο εγγειοβελτιωτικό έργο στις παραλίμνιες περιοχές Αμβρακίας- Αμφιλοχίας και Βάλτου. Εξέλιξη για την οποία το ΑγρίνιοCulture.gr είχε προϊδεάσει πως θα συμβεί από τον περασμένο Ιούνιο. 

Πρόκειται για την κατασκευή αποχετευτικών, στραγγιστικών- αντιπλημμυρικών έργων για την άρδευση περίπου 35.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ.
Στο έργο αυτό, όπως έχει αναφέρει και πάλι το ΑγρίνιοCulture.gr αναμένεται να προστεθεί ένα ακόμη μεγάλο έργο που αφορά την περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου και ειδικότερα τη παραχελωίτιδα ζώνη στον κάμπο των Οινιαδών. Πρόκειται για την Ζώνη άρδευσης κατάντη του Αχελώου, ένα έργο που προκύπτει ουσιαστικά από την ενοποίηση δύο επιμέρους μελετών, το «Αρδευτικό έργο Ζώνης 11Α Κάτω Αχελώου Ν. Αιτωλοακαρνανίας» και το «Αρδευτικό έργο Κάτω Αχελώου Ν. Αιτωλοακαρνανίας Ζώνης 8- 9Β-9Γ1».

Μετά από δεκαετίες χωρίς νέα αρδευτικά έργα και με εγκατάλειψη των παλαιών, που έχουν ξεπεράσει το χρόνο ζωής τους, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης πρόκειται να σπάσει η… «ανομβρία» στις παρεμβάσεις του εγγειοβελτιωτικού τομέα στην Αιτωλοακαρνανία.


Μεγάλο έργο ύδρευσης για Πρέβεζα – Άρτα- Λευκάδα, αλλά και Άκτιο - Βόνιτσα

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμη μεγάλο έργο για την ευρύτερη περιοχή του βορειοδυτικού άξονα της χώρας εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά την ύδρευση Νομών Πρέβεζας- Άρτας- Λευκάδας, που περιλαμβάνει έργα υδροληψίας, κατασκευή μεγάλων αγωγών μεταφοράς νερού, αντλιοστασίων και έργα ταμίευσης για την αποθήκευση και διανομή νερού. Πρόκειται για έργο με υπερτοπικό χαρακτήρα, καθώς αναμένεται να καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες σε περιοχές των Δήμων Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, Ζηρού και Πρέβεζας στην Περιφέρεια Ηπείρου, Λευκάδας και Μεγανησίου στα Ιόνια νησιά και Άκτιου – Βόνιτσας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 133 εκατ. ευρώ.

πηγή: agrinioculture.gr

1 σχόλιο:

  1. Στο έργο της Αμφιλοχίας είναι και κομμάτι του Ξηρομέρου Ρίβιο Κουβαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο