Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Συνεδρίαση του ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α για την Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


Ημερομηνία, 5.6.2021

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Θέμα: Συνεδρίαση του ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α για την Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.....
Την Παρασκευή 4 Ιουνίου το πρωί, συζητήθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α), η έκφραση γνώμης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) του προτεινόμενου σχεδιασμού της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Η εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας με παράσταση από τον Δήμο Ξηρομέρου, την Επιτροπή Αγώνα, τους νομικούς και τεχνικούς συμβούλους, ανέδειξε πλήρως, με σαφήνεια, αλλά κυρίως με στοιχειοθέτηση και τεκμηρίωση, όλα τα λάθη της επίμαχης Σ.Μ.Π.Ε., η οποία είναι φτιαγμένη κυριολεκτικά στο πόδι, βρίσκεται στο αέρα και η αποδόμηση της ήταν πλήρης από τους τεχνικούς και νομικούς συμβούλους του Δήμου και της Επιτροπής Αγώνα.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στα μέλη του ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α μέρος των ευρημάτων της επιστημονικής έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, τεχνικό συνεργάτη του Δήμου Ξηρομέρου, για την κατάσταση του θαλάσσιου χώρου, τα οποία είναι αποκαρδιωτικά.

Το άξιο λόγου είναι ότι τα παριστάμενα μέλη του ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α, με τις ερωτήσεις τους δεν προσπάθησαν ούτε καν να αντικρούσουν, ούτε να αμφισβητήσουν αυτά που στοιχειοθετημένα τους παρουσιάστηκαν και κάποια μέλη φάνηκαν από πολύ ως πάρα πολύ προβληματισμένα.

Συμπέρασμα: Αν το ΚΕ.ΣΥ.ΧΩ.Θ.Α. λειτουργήσει, αντικειμενικά και απρόσκοπτα ως είναι ο θεσμοθετημένος ρόλος του, δηλαδή ένας τεχνοκρατικός θεσμός που εξετάζει τα θέματα μόνο από αυτή την σκοπιά, το αποτέλεσμα θα είναι δεδομένο για τον αγώνα μας.

Αν λειτουργήσει ως όργανο ικανοποίησης των πολιτικών άνωθεν εντολών, το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας για δικαίωση της τοπικής κοινωνίας δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Θα εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα, εντός και εκτός της χώρας, και με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της κοινωνίας, αυτός ο λαθεμένος και καταστροφικός σχεδιασμός θα αποτραπεί.



Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ

ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

12 σχόλια:

  1. Τι λετε ρε θα μας τρελανετε τελειως εσεις εκει λετε ψεματα στο κοσμο να καλυψετε οτι μπορειτε για την ομοφωνη αποφαση που πηραν στο κεντρικο συμβουλειο και πατε να τα ριξετε στην κυβερνηση για μια αποφαση που ηταν προδιεγραμμενη απο καιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο δεν ειναι επιτροπη αγωνα ειναι επιτροπη στηριξης του συριζα και καθονται και τους βαζουν ακομη σε κουβεντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΗ ΑΓΩΝΑ..ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΤΟΙΜΗ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ..ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ???.ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΥΓΙΑΛΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ...ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΙΧΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραιο σχόλιο και ουσιώδες θα έλεγα.

      Διαγραφή
  4. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ . ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΟ απολητα με τον 12.01

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Πάλαιρο δεν έχει ιχθυοκαλλιέργειες και είχαν αύξηση του πληθυσμού 3% ενώ εσείς στον Αστακό μείωση πάνω από 20%. Αν δεν είχατε τις ιχθυοκαλλιέργειες, με τις εκπληκτικές Εχινάδες θα ζούσατε όλοι από τον τουρισμό και θα δουλεύατε σε αξιοπρεπείς συνθήκες και οι νέοι θα γυρνούσαν πίσω.
    Αλλά ραγιάδες εσείς, ραγιάδες τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας, για να κερδίζουν λίγοι τοπικοί επιτήδειοι δήθεν προστάτες σας και να σας παρουσιάζουν ότι σας κάνουν και καλό που σας έχουν φρενάρει κάθε άλλη ανάπτυξη για να δουλεύετε στα κλουβιά για μεροκάματο του τρόμου μαζί με πακιστανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να γίνουν τεράστιες επενδύσεις στον τουρισμό για να έχουμε καθαρή θάλασσα; Εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι και τα παιδιά μας δεν την έχουμε ανάγκη; Μόνο το κέρδος είναι το κριτήριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε 2,33. Τα ψέματά σου αλλού και όχι στους αστακιώτες. Ο Αστακός στην απογραφή του 2001 είχε 2538 κατοίκους και σ αυτήν του 2011 είχε 2696, δηλαδή αύξηση 6,22%. Για πες μας όμως ποια άλλη ανάπτυξη γνωρίζεις εσύ που να την φρενάρισαν κάποιοι. Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες σου και με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς σου δείχνεις το χαρακτήρα σου. Ένας από τους αστακιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΜΕ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς τον 2.33 μ.μ. Στον Αστακό από τις υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες ρίχνονται 400.000 ευρώ κάθε μήνα κι αυτά τα παίρνουν και επαγγελματίες του Αστακού. Μιας και μιλάς για τουρισμό πρέπει να ξέρεις, κι αν δεν το ξέρεις μάθε το, η φύση προίκισε τον Αστακό να μπορεί να τα δεχτεί όλα. Γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ιχθυοκαλλιέργειες και τουρισμό. Υπάρχει χώρος για όλα. Καθένα όμως στη σωστή θέση του. Αν είσαι απ τον Αστακό πρέπει να ντρέπεσαι που μας αποκαλείς ραγιάδες. Αν είσαι ξένος ασχολήσου με το δικό σου τόπο. Και μη ξεχνάς πως και οι ραγιάδες κάποιες φορές κάνουν τη δική τους επανάσταση ενάντια σ αυτούς που θέλουν να τους κόψουν το ψωμί της οικογένειάς τους και δεν αργούμε να κάνουμε κίνημα υπέρ των ιχθυοκαλλιεργειών που υπάρχουν σήμερα στην περιοχή μας. Που είδες εσύ τον τουρισμό τόσα χρόνια τώρα; Φέρτον πρώτα και τα ξαναλέμε. Και τον Αυδή στο Μύτικα, τι τον πειράζει η ιχθυοκαλλιέργεια που έχει και ο ίδιος χτίζει εκεί και υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Και δεν φαντάζομαι να είσαι κανένας από αυτούς που απ τη μια λένε για καθαρές θάλασσες και τουρισμό κι απ την άλλη ρίχνουν τα λύματα των σπιτιών τους στο λιμάνι του Αστακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο