Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ : Δάνεια ΝΔ - Στην υγειά των κορόιδων


Το Μάρτιο του 2016 ο Κ. Μητσοτάκης δήλωνε: «Τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με τα ετήσια έσοδά τους. Θα εισηγηθώ καταστατική πρόβλεψη που να απαγορεύει στα κόμματα να δανείζονται….....
Διαβάστε περισσότερα »
Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά και να μην επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο….Βάζουμε σε τάξη τα οικονομικά του κόμματος και προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο χρηματοδότησης του κόμματος».

Πέντε χρόνια μετά σύμφωνα με τον επίσημο ισολογισμό του κόμματος, τα δάνεια της ΝΔ προς τις τράπεζες έχουν υπερβεί τα 342 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια της δήθεν εξυγίανσης, το χρέος της Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας τα χρέη της ΝΔ δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ούτε σε 170 χρόνια!

Οποιοσδήποτε συμπολίτης μας είχε αυτά τα χρέη και εμφάνιζε αυτό το δανειακό χαρτοφυλάκιο δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε απέξω από τις τράπεζες και βεβαίως θα ήταν αποκλεισμένος από οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα. Αντιθέτως για τη ΝΔ δεν τρέχει τίποτα. Η ΝΔ εξακολουθεί και δαπανά εκατομμύρια για πανάκριβες επικοινωνιακές εκστρατείες, πληρώνει εκατομμύρια για λειτουργικές δαπάνες και εισπράττει κανονικά το μεγαλύτερο τμήμα της κρατικής επιχορήγησης. Πώς συμβαίνει αυτό; Αρκεί να ανατρέξει κανείς στις διαρκείς ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τις τράπεζες και στη νομοθέτηση της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών. Η αποθέωση της διαπλοκής και της παρασιτικής, κρατικοδίαιτης λειτουργίας για τους υποτιθέμενους υπέρμαχους της ελεύθερης αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού…

Ο πρωθυπουργός σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει την καυτή πατάτα, κρύβεται και δεν εμφανίζεται στη Βουλή για να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Βουλής σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη κίνηση «φίμωσε» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Όσο για τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ, το μείζον αυτό ζήτημα που αφορά την ίδια τη Δημοκρατία δεν υφίσταται καν…

Ότι και να κάνουν όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί.

Από τη μία υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της έντιμης και χρηστής διαχείρισης. Ένα κόμμα που δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ πουθενά. Ένα κόμμα που όταν έφυγε από την κυβέρνηση άφησε 37 δις στα ταμεία του ελληνικού λαού.

Από την άλλη υπάρχει η ΝΔ. Ένα κόμμα που χρωστά σε όποιον μιλά ελληνικά. Ένα κόμμα που ως κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία το 2009 και επαναλαμβάνει τις ίδιες αποτυχημένες πολιτικές και τώρα. Η ΝΔ της διαπλοκής, των χρεών, της απόλυτης εξάρτησης από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Ως πότε θα επιτρέπουμε στον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του να πίνουν στην υγειά των κορόιδων;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ



5 σχόλια:

  1. κραταει χρονια αυτη η κολονια .. κινητηριος δυναμη το χρημα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου
    Η καλύτερη πολιτική οργάνωση μελών της υφηλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το παιχνίδι. Το έχετε χάσει. Δεν πιστεύει ο λαός σε παραμύθια πια ότι με έναν νόμο και ένα. Άρθρο όλα θα τα κάνατε καλά. Καλύτερα με διαπλεκόμενους παρά με αριστερούς μπαχαλακηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ να πιστεύεις στο παραμύθι της Δεξιάς της νοοτροπίας 50 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν (παρένθεση) .
      ξύπνα 'βόϊδαρε' ξύπνα

      Διαγραφή
  4. Ο 1,24 ας πει να κλης καμιά χελώνα καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο