Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ιωάννινα: «Έκανα λάθος» λέει ο ιερέας που τέθηκε σε αργία επειδή χρησιμοποίησε πλαστικά κουτάλια


Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος, μόλις πληροφορήθηκε πως ιερέας που λειτουργούσε σε χωριό του νομού χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία......

«Ένας ιερέας χωρίς να ρωτήσει, από φόβο, είχε τον λογισμό αυτός ο άνθρωπος να κάνει αυτή την πράξη, να κοινωνήσει δηλαδή του πιστούς με κουταλάκια μιας χρήσεως. Εγώ έμαθα τυχαία αυτό το πράγμα μετά το Πάσχα. Τον κάλεσα τον άνθρωπο να δούμε τι έγινε, παραδέχτηκε ότι όντως το έκανε» ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Μάξιμος.

Σε αργία τέθηκε ο εν λόγω ιερέας δηλώντας μετανιωμένος για την πράξη του αυτή σε μια προσπάθεια ελαχιστοποίησης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Είχε αυτόν τον λογισμό μήπως μεταδοθεί. Είναι θέμα πίστεως αυτό το πράγμα και δεν μπορούμε εμείς να μπούμε στη διαδικασία αμφισβήτησης των μυστηρίων» πρόσθεσε ο κ. Μάξιμος.

Ο ιερέας από την πλευρά του, δήλωσε συντετριμμένος. Προς Θεού δεν θέλω να αμφισβητήσω το μυστήριο, έπρεπε να ρωτήσω. Έκανα λάθος» είπε.

H πρώτη… «ποινή»

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επιβάλλει τιμωρία σε κληρικό για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Πέρσι τον Μάρτιο, κατά το πρώτο κύμα πανδημίας, ένας άλλος ιερέας κοινώνησε τους πιστούς με κουταλάκια μιας χρήσης.

Έναν χρόνο μετά, ο ιερέας μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Έκανα ένα λάθος πάνω σε κρίση πανικού. Η γυναίκα μου είναι νοσηλεύτρια και ήταν από τα πρώτα κρούσματα στα Ιωάννινα πέρσι το Μάρτιο. Από εκεί και πέρα εγώ θεώρησα ότι είναι καλύτερο για να μην υπάρχει φόβος μετάδοσης από τη Θεία Κοινωνία, να τους κοινωνήσω με πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσης που μετά καταστρέφονται» τονίζει.

«Ορθώς έπραξε ο Σεβασμιότατος. Έκανα ένα λάθος και έπρεπε να τιμωρηθώ. Δεν το έκανα εσκεμμένα. Από φόβο το έκανα. Ήμουν τιμωρημένος για τρεις μήνες για σκανδαλισμό των πιστών» συμπλήρωσε.

Μιλώντας ο ίδιος στο LIVE NEWS, εξηγεί πως δεν ήταν ο μοναδικός που κοινώνησε με αυτόν τον τρόπο προκείμενου να προστατεύσει τον ίδιο αλλά και τους πιστούς. Και οι δύο ιερείς έχουν επιστρέψει στα καθήκοντα τους.


\

Πηγή: MEGATV
agriniopress

10 σχόλια:

  1. ΚΑΛΆ έκανες πάτερ κ πήρες μέτρα πρόληψης ,γιατί να κολλήσουν οι πιστοί κορονοιο?? Είναι σωστό να κοινωνήσουν μικρά παιδιά κ παππουδια με το ΊΔΙΟ ΚΟΎΤΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπερδεμενοι ειναι ολο το συστημα της ορθοδοξης κοινότητας .. και αυτο φυσικα ξεκιναει απο την ηγεσία . επικρατει ενας σκοταδισμος και μια αβεβαιότητα και στην εκκλησία. ξεκαθαρη θεση δεν πηρε απο την αρχη της πανδημιας . καμία ομιλια καμια επικοινωνία με τον ορθόδοξο κλήρο . βουβη σιωπη . ετσι ειναι οι ηγετες που σηκώνουν τα λαβαρα της ορθοδοξίας ??τολμω να μιλαω δημοσια ετσι, διοτι οποιος εκτίθεται πλεων, αμεσα κρίνεται... απο προθυπουργο και κατω . η κοινωνία βραζει . αβεβαιότητα, και φόβος. τα μεσα μαζικης ενημερωσης σε ρολο θεου !εμβολια φτιαγμενα με ταχυτητα φωτος πιεση για ολικο εμβολιασμο ακομα και στα μυρμηγκια . και ο πολιτης σαν απλος θεατης απλα παρατηρει και με τα βιας πρατει . η ελλαδα χρειαζετε ηγετες σε δυσκολες στιγμες σαν και αυτη ... αλλα που ειναι ??.Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια , διοτι 6 μυρια πολιτες εχουν εμβολιαστει και πολλοι νοσήσαν φυσικα απο τον ιο . αρα ειμαστε σε καλο επιπεδο ανοσιας της αγελης αλλα μενουμε κολημενοι ακομα εκει .δυστηχως εγω δεν μπορω να βγαλω ακρη .. εσεις ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοι οι ιερεις επρεπε να καθαιρεθουν δια παντος.ξεκαθαρα ειναι απιστοι κ δεν πιστευουν στο σωμα και αιμα χριστου.δεν υπαρχει λογος λοιπον να βρισκονται στην εκκλησια.λυπαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει ιός για νά μήν κολλήσουμε κ βρεθούμε διασωληνομενοι, απλά κάνουμε το εμβόλιο που σώζει ζωές, νιώθοντας ΜΕΓΆΛΗ ανακούφιση, ποιοί δεν το κάνουν ,οι ψυχικά διαταραγμένοι κ οι τρελοί στο Δαφνί που δεν έχουν την αίσθηση της πανδημίας,οι πνευματικά καθυστερημένοι και κάτι ψευτομαγκες, άσχετοι ξεροκεφαλοι κ τέλος οι αδικαιολόγητα δηλοι, που
    φόβουνται από ένα μικρο τσίμπημα ενός δευτερολέπτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πίστη είναι εσωτερική υπόθεση του κάθε ανθρώπου. Η εκκλησία είναι εξουσία. Και ως εξουσία έχει κανόνες, που αποβλέπουν στην διατήρηση και ενίσχυσή της. Την τήρηση αυτών των κανόνων υποστηρίζει τιμωριτικά ο Δεσπότης. Η απαγόρευση της χρήσης πλαστικών κουταλακίων είναι απολύτως σωστή. Αλλά μόνο για οικολογικούς λόγους. Γιατί αν την δούμε από την οπτική της προστασίας της δημόσιας υγείας τότε είναι εγκληματικός σκοταδισμός και απειλή για τις ζωές μας. Διότι ο κορονοϊός αποδείχτηκε ότι δεν κάνει εξαιρέσεις. Ολόψυχα, περαστικά στον ηγούμενο Εφραίμ του Βατοπεδίου, που νοσηλεύεται με κορονοϊό σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά έκανε ο ιερωμένος και έπρεπε να τον επιβραβεύει και όχι να τιμωρεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τέτοιους παπάδες θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 12.37 τι λες να καούν κ στην πυρα? Πόσος στενομυσλος κόσμος υπάρχει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο 12.37 ως πιστός και συνεπής χριστιανός εφαρμόζει την ρήση του κυρίου του "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο