Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Μαζέψτε τους.........


Είναι αρκετά χρόνια τώρα ,στη παραλία του Μύτικα, 
που οι ίδιοι ...... κάθε χρόνο ,πρωταγωνιστούν στο ίδιο έργο:....Διαβάστε περισσότερα »
ποιός θα καταλάβει με το έτσι θέλω, το μέρος της παραλίας που τον βολεύει, καρφώνοντας βαθιά στην παραλία μια σταθερή βάση, με ένα σωλήνα ή ένα σκουριασμένο παλιοσίδερο να εξέχει , αδιαφορώντας για την ασφάλεια των παιδιών ή οποιουδήποτε άλλου ,φιλοξενώντας επάνω σ' αυτά για όλη τη καλοκαιρινή σεζόν, όποτε μας γουστάρει μια ομπρέλα , ένα καπέλο,..... τοποθετώντας τριγύρω κάθε κίτς αξεσουάρ (παλέτες, πλαστικές καρέκλες,απομεινάρια από θήκες περιτυλίγματος καλωδίων , κουφάρια ξύλων που τα έχει ξεβράσει η θάλασσα , επικίνδυνα αυτοσχέδια τραπέζια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος).

Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν, με αποτέλεσμα και φέτος να έχουμε την εικόνα μιας παραλίας γεμάτης με στύλους και πρόχειρες κατασκευές.

Μπορεί να φανταστεί κάποιος να έχει αφήσει τα παιδιά του να παίζουν ανέμελα στη παραλία και να έρθει η στιγμή που σε κάποιο κυνηγητό επί παραδείγματι να χτυπήσουν από αυτά τα φονικά αντικείμενα;

Μιλάμε για μια επικίνδυνη κατάσταση με τους σωλήνες και τα παλιοσίδερα μπηγμένα στη παραλία, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τραυματίσουν οποιοδήποτε και τότε ποιος θα ευθύνεται;

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ασυδοσία .

Δεν μπορεί να μην λογαριάζουν κανένα.

Δεν μπορεί να υπάρχει τόση αδιαφορία.

Πρέπει κάποιοι να σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να νομίζουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα

Όλοι έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη θάλασσα και την ασφαλή παραλία.

Αυτοί που μένουν κοντά σε κάποιο γειτονικό σπίτι, σε κάποιο κοντινό οικόπεδο με το τροχόσπιτο ή τη σκηνή τους πρέπει να σεβαστούν και τους υπολοίπους.

Δεν μπορεί να έρχονται κάθε χρόνο ως επιδρομείς, βάζοντας ότι θέλουν και όπου θέλουν, παραβιάζοντας κάθε έννοια σεβασμού και πολιτισμού στο περιβάλλον και στο συνάνθρωπό τους.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν αγαπούν τη περιοχή ,τη δυσφημίζουν.Να περνούν καλά θέλουν εις βάρος άλλων.

ΠΡΈΠΕΙ ΤΏΡΑ Ο ΔΉΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΌ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΎΝΕΣΤΟΥΣ.

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ, ΜΑΖΈΨΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΊΤΕ.

Όλοι θέλουμε να περνάμε ωραία .

Καλό καλοκαίρι.

Νικολαος Τ.


6 σχόλια:

  1. Επίσης πάνε στις καφετέριες και βάζουν τις πετσέτες τους στα πρώτα τραπεζάκια και πιάνουν και τις ξαπλώστρες για να μην τους τα πάρουν λες και είναι ιδιοκτησία τους και πας εσύ να καθίσεις που έχεις πάει από τις 10 το πρωί και είναι όλα πιασμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΕΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΡΑΨΙΜΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε αρθρογράφε σε ενημερώνω για τα εξής:
    1. Αρμοδιότητα στη συγκεκριμένη παραλία έχει το οικείο αστυνομικό τμήμα. Το Λιμενικό έχει αρμοδιότητα μόνο σε χερσαία ζώνη λιμένα, και εντός της θάλασσας,
    2. Πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής για την απομάκρυνση παράνομων κατασκευών στον αιγιαλό και την παραλία μπορει να εκδώσει μόνο η κτηματικη υπηρεσία,
    3. Αν υπάρχει κίνδυνος για τους χρήστες της παραλίας μπορεί να υποβληθεί μήνυση κατά των ιδιοκτητών τους και να σχηματιστεί ποινική δικογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε των 6,55 να διαβάσεις το νόμο 4607/2019 για να δεις ποιός έχει την ευθύνη του αιγιαλού και της παραλίας.
      Πέραν αυτού αποτελεί δικαίωμα του καθενός να μπορεί να χρησιμοποιεί ελεύθερα και με ασφάλεια το κάθε σημείο της παραλίας.
      Το ποιό σημαντικό όμως στη ζωή μας είναι ο σεβασμός του εαυτού μας αλλά και του διπλανού μας.
      Αυτό όμως πρέπει να το έχεις διδαχθεί και να σου το έχουν δείξει κάποιοι με το παράδειγμά τους.
      Αυτά έτσι απλά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

      Με σεβασμό αρθρογράφος....

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο