Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο που καταργεί την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


Πέρασε από τη
Βουλή με πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που καταργεί την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.....

Συγκεκριμένα ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που θεσπίζει -μεταξύ άλλων- μείωση του ποσοστού πλειοψηφίας που απαιτείται για την ανάδειξη του επιτυχόντος συνδυασμού, από 50% συν μία ψήφο, σε 43% συν μία ψήφο. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν “όχι”.

Ψηφίστηκε επίσης με ευρεία πλειοψηφία, η τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με την οποία καθιερώνεται ασυμβίβαστο ως προς την κατοχή επιτελικής θέσης σε κόμματα, για πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί οριστικά. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

newsit.

4 σχόλια:

  1. ΟΤΑ: Οργανισμοί Τοπικών Αρχόντων.

    Μπράβο στην Νέα Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχή όλων από την πρώτη Κυριακή εκλογη Περιφερειάρχη, Δημάρχου κ Συμβούλων με 43/αρκετο ποσοστό για την εκλογή τους , εδώ με 40/ βγαίνει κυβέρνηση θα έχουμεμε πολύ λιγότερα έξοδα για το κράτος κ όλους μας με τις διπλές μετακινήσεις των εταιροδομοτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμας δεν πειραζει καθολου να γινονται συνεχεια εκλογες και πηγαινουμε να ψηφιζουμε στα χωρια μας, αφου εται κι αλλιως ολα τα εξοδα, εισιτηρια., αντε κανα 50 ευρω χαντζιλίκι, τα διαθετουν δωρεάν στους ψηφοφορους τους, οι υποψηφιοι τοπικοι άρχοντες στα χωρια μας.

      Διαγραφή
    2. Θα ζήσει το Ξηρόμερο ημέρες του 2006 με Δήμαρχο από τον πρώτο γύρο .
      Τον Δήμαρχο των μεγάλων έργων .

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο