Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

AstraZeneca: Γιατί συστήνεται η αποφυγή του εμβολίου στους κάτω των 60 ετών – Το σκεπτικό της Επιτροπής


Προβληματισμό έχει προκαλέσει η σύσταση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών για την αποφυγή του εμβολίου της AstraZeneca από τους πολίτες κάτω των 60 ετών.....

Διαβάστε περισσότερα » Η χορήγηση της δεύτερης δόσης για όσους έχουν ήδη λάβει την πρώτη θα γίνεται κανονικά, με τις υγειονομικές αρχές να εμμένουν στην ανάγκη συνέχισης με σκεύασμα της ίδιας εταιρείας, ώστε να χτιστεί ικανοποιητικά η ανοσία στον οργανισμό.

Το σκεπτικό της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών που οδήγησε τα μέλη της σε νέες συστάσεις για το εμβόλιο της AstraΖeneca βασίστηκε στη ζυγαριά:

-Κίνδυνος από τον ιό

-Κίνδυνος ή όφελος από το εμβόλιο Αstra Ζeneca στην ηλικία 30-60 ετών

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της περιόδου, σε σχέση με 2 μήνες πριν, δηλαδή πριν από το Πάσχα είναι εντελώς διαφορετικά. Τα κρούσματα έχουν μειωθεί, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί, όπως και οι θάνατοι.

Συγκεκριμένα:

15 Απριλίου 2021-15 Ιουνίου 2021

3833 κρούσματα (3000 λιγότερα από σήμερα)-835
819 διασωληνωμένοι- σήμερα 343 (μείωση περισσότερο από 50%)
104 θάνατοι-22 θάνατοι σήμερα

Οι επιπλοκές από τον κορονοϊό στους άνω των 60 ετών παραμένουν πολύ πιο συχνές σε σχέση με τους νεότερους. Γι΄αυτό και η επιτροπή συνιστά να γίνεται το εμβόλιο στους άνω των 60 ετών. Επειδή αυτοί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τον ιό παρά από το εμβόλιο.

Επίσης, οι όποιες σοβαρές παρενέργειες, αν και σπάνιες, παρατηρήθηκαν στους κάτω των 60. Για αυτό και είναι προτιμότερο, από τη στιγμή που και τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, ο εμβολιασμός στις ηλικίες 30-60 να γίνεται με τα άλλα 3 διαθέσιμα εμβόλια.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

12 σχόλια:

  1. Να τους ξεπαστρεψουν να γλυτώσουν και καμία σύνταξη...
    Τι σόι Έλληνες είμαστε μωρέ που πάμε σα πρόβατα στη σφαγή, ντροπή, ντροπή σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπολιαστειτε για τν κοροϊδοϊό ν δουμε τις παρενεργειες σε λιγα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ομως αυτο που λενε οτι γινεσε σα μαγνητης ?? το ειδα με τα ματια μου , η μαλλον το ειδαμε 3 ατομα που ημασταν εκει . επαθα πλακα λεμε ! τι στο καλο ειναι αυτο δεν ξερω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή βλέπω ότι πολλοί μιλάνε συνομωσιολογικα να πούμε ότι έχετε κάνει από μωρά ένα σκασμό εμβόλια...Παίρνετε τα φάρμακα που σας δίνουν, πίνετε το νερό που σας δίνουν, τρώτε φαγητό που σας δίνουν και αναπνέετε τον αέρα που άνετα αν θέλουν μπορούν να τον μολύνουν με ότι θέλουν αλλά από αυτό το εμβόλιο μόνο κινδυνεύουν όλοι ε??? Είστε τουλάχιστον αστείοι... Ότι ήθελαν να σας βάλουν σας το έχουν βάλει...Κοψτε τώρα τα ληγμένα και αν θέλετε σιγουριά να πάτε σε ένα βουνό δίπλα σε μία πηγή με νερό και να μην σας ξαναδεί ανθρώπου μάτι... Μόνο έτσι θα είστε κατά 98‰ ασφαλής ότι δεν θα σας δηλητηριασουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι εδω κοσμος που τρεχει κ κανει τα εμβολια...λαος.κ οταν τους ρωτας γιατι το εκανες η απαντηση ειναι δεν θελω αλλο λοκνταουν.το εκανα για να κερδισω την ελευθερια μου..κ λες μακρια π νυχτωσες αδερφουλημ.για ποια ελευθερια συζητας οταν εσυ που κανεις το εμβολιος εσυ ο ιδιος μεταδιδεις τον ιο.κ επισης το οτι εκανες το εμβολιο δεν σημαινει οτι απεκτησες ανοσια..αν αποκτουσες ανοσια δεν θα χρειαζοταν να το κανεις καθε 6 μηνες..αλλα σε ποιον να τα πεις αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάει ο διακεκριμένος ανώνυμος επιστήμονας ιολογιας... Αερολογίας το ανάγνωσμα...

      Διαγραφή
    2. Ενω εσυ που ετρεξες κ το εκανες εισαι Ο επθστημονας.κανε μου λιγακι μπεεε..κατι να δω...

      Διαγραφή
    3. Οι κορυφαίοι επιστήμονες ιολογιας σε όλο τον κόσμο στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους προτρεπουν τον κόσμο να εμβολιαστεί. Αυτά που λες εσύ τα λένε οι "επιστήμονες" του καφενείου που έχουν πέσει στην φάκα των κλικ διαφόρων ιστολογιων και επειδή είναι αγράμματοι σε πολλά από αυτά δεν καταλαβαίνουν. Πολλοί μάλιστα όπως μάλλον εσύ αφού έχουν αρμέξει τα πρόβατα τους και το μυαλό του δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο εκτός από πρόβατο-μασταρια και βελασματα δεν έχουν κάτι άλλο να πουν...

      Διαγραφή
    4. Αγαπητε 7.09.οι επιστημονες ναι προτρεπουν τον κοσμο να εμβολιαστει.προτεινε στον κοσμο ολα τα εμβολια.σημερα ομως καταργει το αστραζενεκα.ποσος κοσμος εκανε το αστραζενεκα μεχρι σημερα ομως;τι ηταν αυτοι;πειραματοζωα;το εκαναν ειχαμε επιπλοκες θανατους.το απαγορευσαν οκ.σημερα η κυρια λινου βγηκε και ειπε οτι το τζονσον δεν πρεπει να γινεται σε ηλικιες κατω των 60.ποσοι νεοι εκαναν το μονοδοσικο τζονσον;;;αρα με λιγα λογια για τη δυσπιστια των ανθρωπων που δε θελουν να εμβολιαστουν κ φοβουνται ποιος φταιει;επισης στις ειδησεις σημερα ειπε να προσεχουν οι εμβολιασμενοι γιατι μεταδιδουν τον ιο.με λιγα λογια καλο θα ηταν ο καθενας μας να κανει οτι τον φωτισει ο θεος.δε μπορεις ομως εσυ να επιτιθεσαι στους ανθρωπους που δεν θελουν να εμβολιαστουν.πιστεψε με κανενας δε θελει να νοσησει κ ποσο μαλλον να πεθανει απο κορονοιο.ολοι να ζησουμε θελουμε.απλα η ιδια η κυβερνηση φροντισε να διχασει τον κοσμο.κανενας μας δεν ξερει τι πραγματικα γινεται αυτη τη στιγμη γυρω μας.ουτε πιο ειναι το σωστο ουτε το λαθος

      Διαγραφή
  6. ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ EΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ME ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εμβολιασμενοι εχουν παθει παρακρουση.ηταν που ηταν απογιναν.μη τα βαζετε με εμβολιασμενους.θεωρουν οτι εγιναν καθηγητες ιατρικης κ γνωριζουν τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το να γράφεις πολλά σχόλια δεν κερδίζεις κάτι. Φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο που μιλάς ότι είσαι ο ίδιος...

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο