Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Καταδίκη του πρώην Δημάρχου Ξηρομέρου με 20.000 €, κατόπιν αγωγής της πρώην Αντιδημάρχου.

 


πηγη : mytikaspress

Σήμερα σας ενημερώνουμε για άλλη μία υπόθεση δημοσίου συμφέροντος για τον Δήμο Ξηρομέρου, η οποία πήρε πολύ μεγάλη έκταση τον Ιανουάριο του 2017, τόσο στα τοπικά ΜΜΕ όσο και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου....

Εκείνη ακριβώς την περίοδο είχαμε την αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Ξηρομέρου (δείτε εδώ) που επιβάρυναν 341.882,42 €/έτος τους δημότες και ταυτόχρονα την έναρξη της διαδικασίας λήψης του τεράστιου δανείου του ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ τότε (δείτε εδώ), δηλαδή μία οικονομική επιβάρυνση της τάξεως του 1.700.000 € περίπου, μετά από 2,5 χρόνια οικονομικής διακυβέρνησης της παράταξης ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ.

Στο τέλος συνάφθηκε δάνειο σε ύψος του ενός εκατομμυρίου, με επιτόκιο 5,02 % τα 3 πρώτα χρόνια και 6,02 % τα επόμενα 7 χρόνια, με μία ετήσια δόση πάνω από 130.000 € (έξοδο κάθε χρόνο στα ανταποδοτικά), που βαρύνει την νυν δημοτική αρχή, θα βαρύνει και την επόμενη, αλλά κυρίως βαρύνει τους δημότες. Φυσικά δεν ξεχάσαμε να παραδώσουμε και πάνω από 500.000 € νέο χρέος προς την ΔΕΗ για το οποίο μας είπαν το 2017 ότι το κοντέρ μηδένισε και δεν θα ξανά έχουμε χρέη.

Πολύ πρόσφατα λοιπόν, λίγο πριν ή λίγο μετά από το Πάσχα, ο πρώην Δήμαρχος Ξηρομέρου καταδικάστηκε, μετά από αγωγή για 20.000 € της πρώην Αντιδημάρχου κας Ντίνας Κουμανδράκη - Σαμαρά, για 20.000 €, ακριβώς με το ζητούμενο ποσό δηλαδή, για την γνωστή υπόθεση των προσωπικών μηνύσεων του κ. Γαλούνη (δείτε εδώ), ο οποίος είχε βγάλει επίσημο δελτίο τύπου γι' αυτό στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου και το μοίρασε επίσης στα τοπικά sites και Blogs, τον Ιανουάριο του 2017.

Μετέπειτα είχαμε την αθώωση της κας Σαμαρά και στις δύο υποθέσεις (δείτε εδώ και εδώ).

Δεν γνωρίζουμε, αλλά πιθανολογούμε ότι η αγωγή της κας Σαμαρά αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση.

Αναφέρουμε απλά και μόνο αδιαμφισβήτητα γεγονότα και τίποτα για την ουσία των υποθέσεων, για την οποία λόγο έχει αποκλειστικά και μόνο η Δικαιοσύνη.

Δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες και φυσικά η υπόθεση θα συνεχιστεί στον επόμενο βαθμό της Δικαιοσύνης ή πιθανόν να υπάρξει και κάποιος συμβιβασμός.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι στο νομικό μας πολιτισμό, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι εκάστοτε δικαστικές υποθέσεις, ο κάθε πολίτης είναι αθώος (τεκμήριο αθωότητας) και το ίδιο ισχύει και για τον τέως Δήμαρχο.



2 σχόλια:

  1. Σήμερα που ο πρώην δήμαρχος και όλη οι οικονομικοί επιτροπή αθωώθηκαν κανένα ανακοινωθέν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο