Την καθαρά Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής το νηστίσιμο γλυκό Κατμάρ είχε την τιμητική του, στα χωριά του Ξηρομέρου και ήταν το συνηθισμένο γλυκό των ημερών της Αποκριάς.....
Το Κατμάρ που ήταν εύκολο στην παρασκευή του, γλύκαινε τις ημέρες της νηστείας όλους τους Ξηρομερίτες.
Δείτε τη συνταγή από την μαγείρισσα Ευτυχία Βενετίκου, η οποία κατάγεται από την Κατούνα, για όσους θέλουν να φτιάξουν το Κατμάρ, το Ξηρομερίτικο νηστίσιμο γλυκό!!...............
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ....
Υλικά για το χωριάτικο φύλλο
-1 κιλό αλεύρι
-400γρ νερό
-αλάτι
-1 κουταλιά της σούπας λάδι
Υλικά για τη γέμιση
- ½ κιλό καρύδια –αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 φακελάκι σουσάμι (100 γρ.)
- 2 κουταλιά της σούπας κανέλα
-½ κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
- ½ λάδι
-½ κούπα τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
-½ κούπα τσαγιού ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το γαρύφαλλο το σουσάμι τη κανέλα τη φρυγανιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα λαδώνομαι ένα ένα και ρίχνουμε το μείγμα και μετά το βάζουμε σουρωτό στο λαδωμένο ταψί. .Αυτό το επαναλαμβάνουμε ώσπου να γεμίσει το ταψί Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο βαθμούς .
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό από πάνω.
Πολύ νόστιμο και χορταστικό γεύσεις που αγαπημένες από μάνα καί χωριό
ΑπάντησηΔιαγραφή