Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Αγρίνιο


Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου τον διάκονο του Ναού π. Κωνσταντίνο Καπνιάρη.....
Διαβάστε περισσότερα »


Κατά την σύντομη προσφώνησή του, ο π. Κωνσταντίνος, ευχαρίστησε όσους στάθηκαν δίπλα του το σύντομο διάστημα της διακονίας του στην τοπική Εκκλησία. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Κοσμά για την εμπιστοσύνη του και την στοργή του, αλλά και τους γονείς του, την σύζυγό του, τον πνευματικό του πατέρα, τους φίλους και τους συγγενείς του. Αναφέρθηκε στο μυστήριο της Ιερωσύνης και παρακάλεσε τους πιστούς να εύχονται να είναι ταπεινός ώστε να μην αποκτήσει ποτέ εξοικείωση με τα ιερά Μυστήρια και το φρικτό Θυσιαστήριο.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, λαμβάνοντας αφορμή από το Ψαλτήριον και τον 23ο ψαλμό, όπου ο προφητάναξ Δαυίδ λέγει: «τίς ἀναβήσεται εἰς τὸ ὄρος τοῦ Κυρίου καὶ τίς στήσεται ἐν τόπῳ ἁγίῳ αὐτοῦ; ἀθῷος χερσὶ καὶ καθαρὸς τῇ καρδίᾳ», αναφέρθηκε στην καθαρότητα και την αγαθότητα που θα πρέπει να έχει ο ιερεύς, ο οποίος υψώνει τα χέρια του και ευλογεί τον λαό του Θεού, αλλά τελεί και τα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

«Ζούμε την περίοδο του Τριωδίου, που είναι η κατανυκτικότερη περίοδος του εκκλησιαστικού έτους και μας προσφέρει τα όπλα για την καλλιέργεια αυτής της καθαρότητος: την προσευχή, την μελέτη, την νήψι, την νηστεία, την αυτοσυγκέντρωση, την σοβαρότητα, την μετάνοια. Αποτελεί μεγάλη ευλογία, παιδί μου, ότι η χειροτονία σου τελείται μέσα σε αυτή την περίοδο της μετανοίας», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης, επεσήμανε στον νέο κληρικό την ανάγκη της διαρκούς μετανοίας και τον παρότρυνε να αναπτύξει μια ουσιαστική ιερατική διακονία, με θεμέλιο την Παράδοση της Εκκλησίας και όχι τις νεωτερικότητες και τις επιδείξεις. Τέλος τον συνεχάρη για την απόφασή του να ακολουθήσει την ιερατική του κλίση και να αφιερωθεί στην Εκκλησία ως άμισθος ιερεύς, ενώ ευχαρίστησε την σύζυγό του και τους γονείς του για την σύμφωνη γνώμη της προσφοράς προς την Εκκλησία.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστες δύο νέους οι οποίοι διακονούν στον Ιερό Ναό, τον μαθητή Χαράλαμπο Τάγκα και τον φοιτητή Βασίλειο Καρυώτη, μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τους οποίους ευχήθηκε να διακονούν το ιερό αναλόγιο και τον Ιερό Ναό με ζήλο και φόβο Θεού.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο