Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου: Το Μεσολόγγι γιόρτασε και ανέδειξε την παράδοση.

       Με κάθε επισημότητα η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου γιόρτασε, στο μέτρο του εφικτού ένεκα των υγειονομικών περιορισμών, την μεγάλη εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου οπότε και συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης.
Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων.
Ακολούθως, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου οργάνωσε μετάβαση στο ποτισμένο με αίμα νησάκι της Κλείσοβας, εκεί όπου στις 25 Μαρτίου 1826 γράφτηκε με χρυσά γράμματα άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο της Ιστορίας με τους Έλληνες να κερδίζουν την ομώνυμη Μάχη αν και αριθμητικά πολύ λιγότεροι.
Φέτος έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκε στεφάνι από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, την αντιπεριφερειάρχηΠ.Ε. Αιτωλ/νίας Μαρία Σαλμά, τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Δαουτίδη, την πρόεδρο της Δ.Κ. Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή και τον πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος» Νίκο Βλαχόπουλο.
 

Εκτός όμως από τις καταθέσεις στεφάνων και τον σημαιοστολισμό της πόλης ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου είχε προγραμματίσει μεγάλη συναυλία με τον Παναγιώτη Λάλεζα, καταξιωμένο ερμηνευτή παραδοσιακών τραγουδιών και την ορχήστρα του θέλοντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο να παρουσιάσει μια ποιοτική εκδήλωση, αλλά και να συμβάλλει στην ανάταση του Ελληνισμού.

Η συναυλία μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου αλλά και από δύο περιφερειακά κανάλια και είχε τεράστια απήχηση. Δείγμα αυτού είναι τα εξαιρετικά σχόλια που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες και Μεσολογγίτες (π.χ. Καναδά) ενώ όσοι την είδαν από το διαδίκτυο (youtube, facebook) προσέγγισαν τους 10.000!
Η Δημοτική Αρχή επίσης παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που εξαιτίας της πανδημίας χρονικά μετατοπίζεται για να λάβει χώρα κυρίως κατά τον Μάϊο και Ιούνιο ενώ έχουν αποφασιστεί και εκδηλώσεις για όλη την διάρκεια του επετειακού έτους.
 

Δείτε σχετικό βίντεο για την Κλείσοβα εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=SutjV4LiCt4

 
Δείτε την συναυλία του Π. Λάλεζα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=AgNIf2s-cdQ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο