Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Θανάση Παπαθανάση : Θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή για να στηρίξουμε την κοινωνία 


«Θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή για να στηρίξουμε την κοινωνία»
δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» με τη δημοσιογράφο Μάριον Μιχελιδάκη.....

Ο κ. Παπαθανάσης έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες που έθεσε η δημοσιογράφος αλλά και οι τηλεθεατές για τα self test που θα διανείμει η πολιτεία μέσω των φαρμακείων.

«Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούμε να λείψουμε από αυτή τη μάχη όπως δεν έχουμε λείψει από καμία μάχη σε όλη την περίοδο της πανδημίας.

Η προσπάθεια να ανοίξει η οικονομία και να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κανονικότητα με ασφάλεια είναι ο στόχος αυτού του εγχειρήματος και στόχος όλων μας είναι να πετύχει. Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να λυθούν κάποια ζητήματα οργανωτικά δηλαδή λειτουργικότητας της διαδικασίας και επιδημιολογικά δηλαδή ασφάλειας των φαρμακοποιών και των πολιτών. Τα τεστ αυτά είναι απλά τεστ που θα διανέμονται από τα φαρμακεία και θα πραγματοποιούνται από τους πολίτες χωρίς την παρουσία επιστήμονα υγείας. Για τα θετικά τεστ θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να προσέρχονται σε δημόσια δομή υγείας δωρεάν για επιβεβαίωση της θετικότητας με μοριακό τεστ. Για τα αρνητικά τεστ οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικοί γιατί πολλές φορές σε ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς ασθενείς το τεστ δείχνει αρνητικό. Ο στόχος είναι με ένα πλάνο οργανωμένο, λειτουργικό και ασφαλές και με σωστή ενημέρωση των πολιτών το εγχείρημα να πετύχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο