Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας: Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Δασών Λευκάδας.

 


Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Δασών Λευκάδας την. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Σπανοχωρίου, Κομηλιού, Αγ. Ηλία, Δρυμώνα και Εγκλουβής. Στη συγκέντρωση από τους συμμετέχοντες εκφράστηκε η αγανάκτηση για την αμφισβήτηση του χαρακτήρα των ιδιοκτησιών τους και για τον νέο γολγοθά που τους αναγκάζει η κυβέρνηση βάζοντας τους σε περιπέτειες.
 
            Αντιπροσωπεία από τους συγκεντρωμένους συναντήθηκε με το διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών Λευκάδας. Παραδόθηκε υπόμνημα διαμαρτυρίας ώστε να μεταφερθεί το μήνυμα της συγκέντρωσης στην προϊστάμενη αρχή, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
            Η συζήτηση που που έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση εναποθέτει πλήρως την ευθύνη για τα λάθη, που η ίδια δημιούργησε, κατα την ανάρτηση των δασικών χαρτών, στους ίδιους τους μικροϊδιοκτήτες, μαζί φυσικά με το οποίο κόστος απαιτηθεί για τη διεκπεραίωση.
          

 
Αναδείχθηκε επίσης
, από την αντιπροσωπία, το γεγονός ότι οι συνθήκες της πανδημίας, οι περιορισμοί στις συναλλαγές με τις Δημόσιες υπηρεσίες βάζουν επιπλέον εμπόδια στη διεκπεραίωση των ενεργειών που καλούνται οι μικροί ιδιοκτήτες να κάνουν για τα χωράφια τους.

            Ένα ακόμη εμπόδιο την εξυπηρέτηση των μικροϊδιοκτητών είναι η υποστελεχωμένη υπηρεσία της Διεύθυνσης Δασών. Ενδεικτικό στοιχείο της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι οι αιτήσεις αποχαρακτηρισμού που είχαν ήδη συγκεντρωθεί, πριν την ανάρτηση του δασικού χάρτη ήταν πάνω από 1000.
 
            Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας θα κλιμακώσει τον αγώνα προκειμένου να δικαιωθούν οι βιοπαλαιστές μικροϊδιοκτήτες.
            Στέλνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους ήδη ταλαιπωρημένους οικονομικά μικροϊδιοκτήτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
            Στέλνουμε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο μέχρι να δικαιωθούν οι μικροϊδιοκτήτες. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση αφού προηγηθεί ενημέρωση στα χωριά και στην πόλη της Λευκάδας.
 
 

Διεκδικούμε:

·      Να αναλάβει το κράτος να λύσει το πρόβλημα που το ίδιο δημιούργησε. Να λάβει όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα και με αποκλειστική ευθύνη των υπηρεσιών να αντιμετωπίσει τις ενστάσεις χωρίς καμιά επιβάρυνση, δωρεάν για τα λαϊκά στρώματα.
·      Να εξασφαλιστεί μεγάλης χρονικής διάρκειας παράταση της περιόδου των ενστάσεων – αντιρρήσεων σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
·      Για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές, να μην αμφισβητηθεί ο αγροτικός χαρακτήρας τους και κακώς συμπεριλήφθηκαν στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες.
·      Να μην απαιτηθεί καμία επιστροφή ενισχύσεων για όσες εκτάσεις χαρακτηρίστηκαν στους χάρτες ως δασικές.
·      Να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια.
·      Να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο προσωπικό, τα μέσα και οι πόροι στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από διάφορους επίδοξους καταπατητές και εργολάβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο