Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
 
A. Για τη διάσωση του σπάνιου πλατανόδασους στην περιοχή της Παντάνασσας – Δογρής που αφανίζεται από το μεταχρωματικό έλκος.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χ. Γκούντας απάντησε αναλυτικά στο ερώτημα μας τόσο γραπτώς όσο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Εν περιλήψει δήλωσε ότι ο Δήμος Αγρινίου δεν έχει αρμοδιότητα επέμβασης. Η αρμοδιότητα του Δήμου Αγρινίου αφορά επέμβαση επί των δενδροστοιχιών, εντός σχεδίου πόλεως ή οικιστικών περιοχών. Διαβάστε περισσότερα »Οι περιοχές όμως στις οποίες φύονται τα προσβεβλημένα, από την ασθένεια, πλατάνια, βρίσκονται εκτός ορίων οικισμού των περιοχών Παντάνασσας, Δογρής και Βαρειάς.
Αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση και περιορισμό της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους, είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου), δια της Δ/νσης Δασών Αιτωλοακαρνανίας, του Δασαρχείου Αγρινίου και του Δασονομείου Θέρμου, οι οποίες θα έπρεπε να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.
Ο Δήμος Αγρινίου, στην περιοχή αρμοδιότητάς του, όπου φύονται πλατάνια, θα προχωρήσει, με υπόδειξη του Δασαρχείου Αγρινίου σε εκτίμηση της κατάστασής τους, αν έχουν προσβληθεί ή όχι, μετά από φυτοϋγειονομικούς ελέγχους που θα διενεργηθούν από αυτό. Εάν εντοπιστεί ασθενές δέντρο, με οδηγίες του Δασαρχείου Αγρινίου, θα γίνει ρίψη φαρμάκων για τη ξήρανσή του και μετά θα γίνει κοπή, απομάκρυνση και καύση του, ενώ τα εργαλεία και τα μηχανήματα, που θα χρησιμοποιηθούν, θα απολυμανθούν, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του μύκητα που προκαλεί την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους.
B. Για την αναβάθμιση - αξιοποίηση του τεράστιου ανεκμετάλλευτου χώρου στα παλαιά σφαγεία με κατασκευή ανοιχτών χώρων άθλησης για μπάσκετ, βόλεϊ, τένις.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου συμφώνησε στην πρόταση μας για αξιοποίηση ενός τμήματος για δημιουργία χώρων άθλησης και θα προχωρήσει άμεσα το θέμα με κατασκευή δυο γηπέδων τένις.
Γ. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής της οδού Εθνικής Ανεξαρτησίας που βρίσκεται στο ρέμα Ρεμπελιά και ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται στην διασταύρωση της με την οδό Κέννεντυ
Ο Δήμαρχος Αγρινίου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου απάντησαν ότι είναι ένα έργο που παρουσιάζει δυσκολίες και έχει απασχολήσει εξ αρχής, από την 1η θητεία της, την Δημοτική Αρχή. Απαιτείται να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα του ρέματος Ρεμπελιά με οριοθέτηση των τμημάτων που δεν έχουν διευθετηθεί.
Δ. Για το θέμα που αφορά το ιικό φορτίο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα λύματα του Αγρινίου
Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε την ύπαρξη ιικου φορτίου στα λύματα του Αγρινίου. Όμως λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει από την πολιτική προστασία, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία.
 
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνα δυο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τους εργαζομένους.
-Η πρώτη απόφαση αφορά στο αίτημα προς την κυβέρνηση για παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021 καθώς και την προκήρυξη νέου προγράμματος.
-Η δεύτερη απόφαση αφορά την στήριξη του αγώνα για την μετατροπή των συμβάσεων, σε αορίστου χρόνου, των εργαζομένων σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και Δομές ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ΚΗΦΗ του Δήμου Αγρινίου που εργάζονται και προσφέρουν σε ευαίσθητους τομείς για πάρα πολλά χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο