Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: «Kυνήγι μαγισσών» και στο Αγρίνιο

        Ο κορονοϊός εξαπλώνεται παγκοσμίως και έχει σημάνει για τα καλά συναγερμός και στη χώρα μας μετά την αύξηση των κρουσμάτων σε 66. Η κυβέρνηση σήμερα ετοιμάζεται για νέα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσής του ενώ οι αρμόδιοι συνιστούν ψυχραιμία.
          Ταυτόχρονα όμως στις τοπικές κοινωνίες έχει ξεκινήσει ένα «κυνήγι μαγισσών»  γύρω από τα πιθανά κρούσματα. Φήμες, πληροφορίες , κουτσομπολιά....



          Δεν εξαιρείται και το Αγρίνιο βεβαίως. Χαρακτηριστικό είναι πως σωρηδόν στο agrinionews.gr γίνονται τηλεφωνικές κλήσεις και αποστέλλονται μηνύματα στα mail και τα social media πολιτών που είτε ρωτούν ανήσυχοι για πιθανά κρούσματα είτε καταγγέλλουν… καταστάσεις και  «δείχνουν» πρόσωπα.

        Τις τελευταίες ημέρες οι περισσότεροι που επικοινωνούν κάνουν λόγο για Αγρινιώτες που συμμετείχαν σε γκρουπ προσκυνητών  στους Άγιους Τόπους-όπως συνέβη άλλωστε και με τους Αστακιώτες. Θυμίζουμε πως η έξαρση στην Ελλάδα συνδέεται  στο μεγαλύτερο βαθμό με το γκρουπ  από την Ηλεία που μετέβη στους Αγίους Τόπους και έκτοτε η περιοχή αυτή θωρείται ιδιαίτερα επίφοβη.

         Είναι ωστόσο προφανές πως Αιτωλοακαρνάνες συμμετείχαν στις καθιερωμένες τέτοια περίοδο εκδρομές και είναι  προφανές πως δεν φέρουν καμία ευθύνη αυτοί για όσα συμβαίνουν. Δεν μπορούν αν είναι θύματα σε ένα ανεξήγητο «κυνήγι μαγισσών».
             Αναφορικά με λίγους κατοίκους χωριών της ενότητας Παρακαμπυλίων-για τους οποίους γίνεται μεγάλος λόγος- φέρονται να εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο Αττικόν αμέσως μετά την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο και δεν βρέθηκε δείγμα θετικό στον κορονοϊό. Ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχος Αγρινίου πάντως εκφράζει άγνοια για το ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο