Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Δεν «γλίτωσε» (ακόμη) ο Άγριλος….

Κυκλοφόρησε η «είδηση» ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην δημιουργία 28 δομών φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα. Μάλιστα ορισμένοι στην Αιτωλοακαρνανία εκτίμησαν, από τη στιγμή που στη σχετική λίστα δεν υπήρχε κανένα σημείο του νομού, ότι ο Άγριλος της Αμφιλοχίας «γλίτωσε»…

Όσοι όμως διάβασαν το ΦΕΚ και δεν είναι λειτουργικά αναλφάβητοι κατάλαβαν ότι η κυβέρνηση με το ΦΕΚ που εκδόθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου απλώς δίνει  νομική οντότητα σε 28 δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που ήδη λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα. Πλέον οι δομές αυτές περιέρχονται στο διοικητικό έλεγχο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και εντάσσονται στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες.
Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει προκήρυξη για την τοποθέτηση διοικητών σε αυτές τις δομές, καθώς και προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο θα στελεχώσει τις 28 νέες περιφερειακές υπηρεσίες.Και αυτό έγινε γιατί μέχρι σήμερα πολλές από τις δομές αυτές λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ. Μάλιστα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε fake news τα περί «28 νέων δομών».
Όμως το πρόβλημα δεν είναι τόσο τα fake news. Το πρόβλημα είναι ότι ναι μεν οι ροές μειώθηκαν δραματικά από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει άποψη στο θέμα, αλλά ακόμη και το Μάρτιο με τα σύνορα «κλειστά» σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ 2485 μετανάστες πέρασαν τα ελληνικά σύνορα. Και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί όταν κάποια στιγμή δοθεί ξανά η δυνατότητα για αίτηση ασύλου. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανέστειλε για ένα μήνα τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ασύλου. Όταν με «κλειστά» σύνορα περνούν 2.500 άνθρωποι σε ένα μήνα, η συζήτηση για νέες δομές στην ενδοχώρα, είτε στα νησιά αργά ή γρήγορα θα επανέλθει. Επομένως δεν «γλίτωσε» ο Άγριλος….

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

5 σχόλια:

  1. Μας εκλεισαν μεσα σαν τα προβατα.αποφασισε ενας για ολους...ειμαστε χειροτερα απ το να εχουμε χουντα.μας ταιζουν οοοολη μερα οτι εχει να κανει με το κορονοιο κ ολα τ αλλα θεματα αποσιωπηθηκαν απ τα καναλια αλλα προχωρανε ολα κανονικα.οι μεταναστες μπαινουν κανονικα.τα κεντρα φιλοξενιας εχουν δρομολογηθει.πεινα ερχεται.εμεις εστιασμενοι στον κορονοιο.το καλοκαιρι θα ρθει το σοκ...θα ξυπνησουμε παμφτωχοι κ με μεταναστες διπλα στην πορτα μας..το μετα κορονοιου θα ναι για απελπισια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως υπαρχει κ το ξηρομερο νιουζ κ η εφημεριδα συνειδηση να μας αφυπνισουν.γιατι τα καναλια εχουν εστιασει στον κορονοιο κ μας κοιμισαν για τα καλα.δε βλεπουμε τι γινεται γυρω μας.ουτε στον εβρο ουτε με μεταναστες ουτε τι θα γινει μετα τον κορονοιο.ουτε δυστυχηματα ουτε τιποτα.το μειζον θεμα μας ειναι ο κορονοιος.δεν υπαρχει κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ .ΚΑΠΟΙΟΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ . ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ.
    ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΓΡΙΛΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ . ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΕΕ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΩΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΟΜΑΛΑΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
    ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΡΩΜΕΝΟ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ . Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΔΣΕ ΩΡΑΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ακούμε προσεκτικά
    τους τοπάρχες Αμφιλοχίας και Ακτίου/Βόνιτσας
    Και να μήν ακούμε την συνειδησή μας ως απλοί άνθρωποι του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι ελληνες κληδαμπαρωμενοι παντως ... τι να πω .. να τα βλαιπουμε ολα γιατι οταν ηταν ο τσιπρας προθυπουργος τα βλαιπαμε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο