Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Τσιόδρας: «Μετά την άρση των μέτρων, μαζικό τεστ και καραντίνα σε όσους βρεθούν θετικοί»

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει μετά την άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως «μια πολιτική με μαζικό τεστ και καραντίνα σε όσους βρεθούν θετικοί, ίσως να είναι ευεργετική»...
Μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση σε μια εξίσου ενδιαφέρουσα ερώτηση έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ενώ γίνεται πολύ κουβέντα για το αν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα είναι αρκετά, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι κάνουμε μετά την άρση των μέτρων περιορισμού
Είπε, λοιπόν, συγκεκριμένα: «Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων, αυτήν τη στιγμή θα ήταν καταστροφική. 
Για το τι θα γίνει μετά την άρση των μέτρων. Σε περιοχές της Κίνας, κράτησαν, περίπου, 10-11 εβδομάδες. Μετά την άρση των μέτρων, μια πολιτική με μαζικό τεστ και καραντίνα σε όσους βρεθούν θετικοί, ίσως να είναι ευεργετική. 
Είμαστε, όμως, στη φάση απόδοσης των μέτρων και προετοιμασίας για το τι θα κάνουμε όταν τα μέτρα πάψουν να υπάρχουν. Θα κάνουμε το παν για να είμαστε έτοιμοι για αυτήν τη φάση».
Θυμίζουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων παγκοσμίως «φωνάζει» πως, αφότου αρθούν τα μέτρα, πρέπει να γίνει «επίθεση» στον ιό με μαζικά τεστ και καραντίνα για όσους βρεθούν θετικοί. Στην Κίνα, για παράδειγμα, ακολούθησαν ακριβώς αυτή την τακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο