Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Διακόπτει τη λειτουργία το Λαογραφικό Μουσείο ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ και απαιτείται επισκευή στο ιστορικό κτίριο. -ΚΙ ΟΜΩΣ: Είχε πρόσφατα ανακαινιστεί...

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 

             Στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 2020 της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, που προσφάτως την Τρίτη 24 Μαρτίου ψηφίστηκε (δείτε το εδώ), αναφέρονται κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το προσφάτως ανακαινισμένο και εγκαινιασμένο Λαογραφικό Μουσείο Παλαιομάνινας και συγκεκριμένα:

          «Έχει ήδη διακοπεί η λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου και κατόπιν τεχνικών προβλημάτων κρίνεται αναγκαίο για την ασφάλεια του κτιρίου, αλλά και των επισκεπτών να εκτελεσθούν  εργασίες  (αλλαγή στέγης, ψευδοροφής, παραθύρων, πορτών, κλπ), με βάση τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστεί  νέα στέγη. Υλοποίηση από 1/1/2020 έως 31/12/2020».
     Αυτά αναφέρονται στην απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς για το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του 2020..........

  • Το Λαογραφικό Μουσείο Παλαιομάνινας, εγκαινιάστηκε 22 Μαΐου 2019 (4 μέρες πριν από τις εκλογές) και μας εστάλη σχετικό δελτίο τύπου με φωτογραφικό υλικό, το οποίο δημοσιεύσαμε εδώ.
  • Στις 22 Νοεμβρίου μας εστάλη σχετική ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, με φωτογραφικό υλικό, όπου αναφερόταν σημαντικές ζημιές στο Λαογραφικό Μουσείο Παλαιομάνινας, κατάρρευση ψευδοροφής, νερά εντός του κτιρίου από την στέγη και από τα παράθυρα που δεν ασφαλίζουν, οι οποίες ζημιές διαπιστώθηκαν παρουσία του Προέδρου της Κοινωφελούς κ. Λευτέρη Μάντζαρη, του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του Προέδρου της Παλαιομάνινας κ. Σπύρου Ζώγα (δείτε εδώ).
  • Στις 26 Νοεμβρίου 2019, η Εταιρεία Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας, καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία επισκευής της οροφής, παραθύρων και άλλων σημαντικών τμημάτων του εμβληματικού παραδοσιακού κτιρίου (δείτε εδώ).
  • Στις 3 Δεκεμβρίου 2019, ο Πρόεδρος της Παλαιομάνινας κ. Σπύρος Ζώγας βγάζει ανακοίνωση, η οποία επιβεβαιώνει τις ζημιές και θέτει ερωτήματα: «Πρόκειται περί κακοτεχνίας ή αμέλειας; Και το λέω αυτό γιατί δεν θέλω να σκεφτώ κάτι άλλο! Τα αρμόδια θεσμικά όργανα πρέπει να απαντήσουν». Δείτε εδώ τι ακριβώς ανάφερε ο κ. Ζώγας.
           Εμείς αυτό που θα προσθέσουμε ως δική μας πληροφορία που αφορά την οικονομική παράμετρο του θέματος, είναι ότι προς σκοπού της ανακαίνισης του Λαογραφικού Μουσείου Παλαιομάνινας, έχουμε καταγράψει μέσω του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», 8 εντάλματα πληρωμής, συνολικού ποσού 17.803,17 €.
Όλα τα 8 εντάλματα πληρωμής εδώεδώεδώεδώεδώεδώεδώ και εδώ.

           Σίγουρα είναι ζητούμενο να δοθούν κάποιες πολιτικές απαντήσεις, γιατί όπως καταλαβαίνει κάθε πολίτης με κοινό νου, δεν είναι λογικό ένα κτίριο που φαίνεται να έχουν γίνει επισκευές προσφάτως, τόσο σύντομα να έχει τόσο σημαντικά προβλήματα, που λόγοι ασφαλείας να επιβάλλουν την αναστολή λειτουργίας του.

            Εμείς από την προσωπική μας εμπειρία, στο ιστορικό κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα, το οποίο ήταν το πρώην Δημοτικό Σχολείο όπου εκεί μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα και έχουμε συναισθηματικούς δεσμούς με τον χώρο, γνωρίζουμε ότι το 2017 έγινε μία σημαντική παρέμβαση από το Νομικό Πρόσωπο επί Προεδρίας κ. Βασίλη Μουρκούση, με αντικατάσταση των υδρορροών που ήταν σάπιες και τα νερά έτρεχαν πάνω στους τοίχους, με αλλαγή σάπιων πορτών και παραθύρων και ενός κομματιού του δαπέδου και το Πνευματικό Κέντρο είναι σε άριστη κατάσταση σήμερα, χωρίς κανένα πρόβλημα.
          Ουσιαστικά το Πνευματικό Κέντρο Μύτικα διεσώθη με αυτή την παρέμβαση, η οποία αν δεν γινόταν το εσωτερικό του κτιρίου σήμερα θα ήταν μη επισκέψιμο και δεν διστάζουμε να το πούμε, γιατί αυτή είναι η αλήθεια.

        Όλοι γνωρίζουν ότι με τον κ. Βασίλη Μουρκούση διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως στα τοπικά πολιτικά θέματα και αυτό το ξέρουμε και οι δύο, άλλωστε έχουμε συζητήσει πολλές φορές μεταξύ μας τα τοπικά θέματα, μας δίνει τις δικές του απόψεις και απαντήσεις, εμείς του λέμε τα δικά μας, δεν μας πείθει είναι η αλήθεια και ούτε εμείς τον πείθουμε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

26 σχόλια:

  1. Σπάνε οι χορδές μου σπάνε σα γυαλί, μου χαρακώνουν ετούτη την μπαλάντα, να στη χαρίζω, θα ναι η αμοιβή κάθε φορά που θα ερωτεύεσαι για πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαογραφικό μοσείο ανύπαρκτο, χωρίς άδειες λειτουργίας και χωρίς μελέτη βιωσιμότητας. Λεφτα στον αερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν υπάρχει λαμογιά τόσο για το λαογραφικό όσο και για το ΚΗΦΙ εμπεριστατωμένη μελέτη τεχνικής υπηρεσίας και αν υπάρχει διαφορά με αυτά που δαπανήθηκαν στον Εισαγγελέα. Σε δε άλλη περίπτωση σταματήστε εκατέρωθεν τις ανακοινώσεις για δήθεν πολιτικές ευθύνες και κουραφέξαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι δυνατόν σε ένα χρεοκοπημένο δήμο να θέλουν καινούρια παράθυρα και καινουρια σκεπή στο λαογραφικό στην Παλαιομάνινα που όλα αυτά μπορεί να στοιχίσουν 40.000 ευρω .
    Αρκετα κύρια εκπρόσωπε τύπου έχετε γίνει γραφικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μούγκα στη στρουγκα ο ινστρουκτορας και πρώτο βιολί της μονταζιερας Το αστείο είναι ότι προσπαθει να μας πείσει οτι ενημερώνει τους πολίτες ενώ το μόνο που κάνει είναι η δική του προβολή και το ασυστολο γλύψιμο στο οποίο είναι πραγματικά μετρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλα έργα έκανε ο πρόεδρος της κοινωφελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποινικες ευθυνες για τον Γεωργουλα υπαρχουν;;;;; ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΑ.... ΖΩΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέπω από ψέμα καλα πας.....κοψε λίγο με τις συνεχιζομενες ανακρίβειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζωο εισαι εσυ ρε τενεκε ξεγανωτε μαθε να μιλας και μετα να κανεις κριτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλυτερο ζωο απο εσενα που εχεις και μουτρα και απαντας ενω θα επρεπε να κρυβεσαι δεν εχω ξαναδει....αλλα μιλαμε για αρπαχτικο βελινεκους πολλων μαυρων απο το δημαρχείο επι ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΥ γαλουνη.....

      Διαγραφή
  10. ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣΗ Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ , ΚΗΦΗ ΚΑΝΔΗΛΑΣ, ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως επειδη εχουν δωθει τοοοοσα λεφτα και κανενα δεν ειναι σε εστω καλη κατάσταση.....γιατι δεν ρωτας το συνεργειο που εκανε ανακαινηση να σου πει .....βαψιματιακια

      Διαγραφή
  11. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΟΤΙ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ Η ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως θα ηθελες να μου πεις σε αυτα τα ερειπια τι ακριβως φτιαχτηκε; και τι ακριβως "κατεστρεψαν" ; πρεπει να εισαι βλημα διευνους βελινεκους για να γραφεις τετοια....μαλλον τυφλωθηκατε και εσεις προκειμενου να κανετε καριερα στην πολιτικη....ουστ απο εδω ....φουστα μπλουζα..

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα;; υπό κανονικές συνθήκες τί ώρα είναι επισκέψιμο ΔΉΜΑΡΧΕ το λαογραφικό Μουσείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διότι πρέπει να καναφτιαχτει... Να κοπούν τιμολογια να πληρωθούν με κάποιο τρόπο όλοι οι αμισθί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΔΑΠ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΡΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙ 255000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΤΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 120.000 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΤΟΥ 135.000.
    ΑΝ ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ ΞΑΝΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΆΛΛΕΣ ΕΞΗ ΔΟΜΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει Κωστακη μην γραφεις αλλο καταλαβαμε ποναει η αληθεια.....τα υπολοιπα με τος δομες αστο γιατι γελανε τα μαστορια....αν εκλεγοσουν ξανα θα ετρωγες κι αλλα....φαινεται αλλωστε απο το μεγεθος σου σε λιπος. Στον ταφο σου κι εσυ. Να ανεβει οπωσδηποτε.

      Διαγραφή
  15. Συμφωνούμε ότι διαχειρίστηκε πάρα πολλά χρήματα. Το θέμα είναι που πήγαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε όταν μπεις μέσα τότε να σε δω.
      Τα 200 παιδιά που πηγαίνουν στα κδαπ δεν έχουν ανάγκες σε αθλητικές δραστηριότητες πληροφορικής οικοτεχνίες θεατρικά μαγειρική για να στηριχθούν όλα αυτά χρειάζεται χρήμα.
      Οι δομές δεν χρειάζονται συντήρηση ;
      Κανείς δεν είναι εθελοντής όλοι θέλουν να αμοίβονται και καλά κάνουν όταν δουλεύουν .
      Δεν ξεχρεωθηκαν οι προηγούμενες υποχρεώσεις 150.000ευρω όφειλαν οι προηγούμενοι σε ΙΚΑ εφορεία πρώην εργαζόμενους αυτά τα χρήματα από που βγήκαν .
      Είμαι ένας από τους εργαζόμενους της κοινωφελούς και γνωρίζω τι τεράστια προσπάθεια έγινε από το προηγούμενο ΔΣ για να κρατήσει την επιχείρηση σε αυτό το επίπεδο που είναι τώρα ..
      Καλό θα είναι να σκέφτεστε όταν μιλάτε και να ψάχνετε πρώτα τα πράγματα

      Διαγραφή
  16. Καλέ μου φίλε Λευτέρη δεν είχες ακούσει που έλεγαν οι παλιοί ,πως η νύφη απ έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει ; Αλλά εσύ που τώρα μπήκες στον χορό το επιβεβαιώνεις σχεδόν καθημερινά ,αφού σε βλέπουμε να χορεύεις το ίδιο τραγούδι, είτε γιατί σου αρέσει τόσο πολύ ή γιατί σε αναγκάζουνε να το χορεύεις . Μ αγαπάς απευθείας ανάθεση . Σ αγαπώ πολύ γλυκιά μου. Καλά τι τα ήθελες αυτά εσύ καλέ μου φίλε Λευτέρη . Καλά δεν είχες το ιατρείο σου και έπαιζες και κανένα φρουτάκι και τώρα παίζεις ή δεν ξέρω αν σε βάζουνε οι φίλοι σου ,που με το ένα χέρι σου χτυπάνε την πλάτη και στο άλλο κρατάνε το μα χέρι ,να χορεύεις με τα λεφτά της κοινωνίας και το μέλλον του τόπου . Καλά σε ρωτώ αν σου πέρασε ,λέω αν ,να κάνεις αυτό ,που κάνουν οι έντιμοι άνθρωποι ,αφού εγώ πιστεύω ,πως εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ,εκτός αν άλλαξες κατηγορία και μεταπήδησες στην κατηγορία των αρπακτικών ,όποτε παραμένεις εκεί που είσαι και σέρνεις για τα καλά αυτό τον χορό ,που δεν σου πάει ή είσαι ο Λευτέρης ,που στο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κανόνισε Λευτέρη να χαθεί το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ μαζεψετα και εξαφανισου μετά από το Ξηρόμερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο