Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


Η επικεφαλής, της μείζονος αντιπολίτευσης, Χριστίνα Σταρακά, με δήλωση της, απευθύνει έκκληση προς τους δημότες για υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όσο διαρκούν τα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού...... Ταυτόχρονα καταθέτει προτάσεις της παράταξης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν σε αυτή τη πρωτόγνωρη συγκυρία. 
Εδώ και λίγες εβδομάδες, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που πλήττει όλη την ανθρωπότητα. 
Όλα αυτά που ζούμε, ασύλληπτα στη σκέψη μας μέχρι πριν από λίγο καιρό, μας θέτουν όλους μας προ των ευθυνών μας. 
Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι μια δοκιμασία για όλους μας και οφείλουμε να βγούμε από αυτή όρθιοι και ενωμένοι. 
Με ψυχραιμία, σύνεση και υψηλό αίσθημα ευθύνης ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας. 
Η παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας όλων μας για την αντιμετώπιση και την προστασία των συμπολιτών μας και αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραθέτει προτάσεις προκειμένου και η αυτοδιοίκηση να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος και στην ανακούφιση των πολιτών. 

► ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

Βγαίνουμε από το σπίτι για έναν μεγάλο σκοπό . Δίνουμε αίμα. Γιατί ποτέ η ανάγκη δεν ήταν τόσο μεγάλη. 
Κάθε ημέρα που περνάει, τα αποθέματα αίματος μειώνονται . 
Για αυτό προτείνουμε οι αιρετοί του Δήμου Αγρινίου να γίνουμε εμείς πρώτοι εθελοντές αιμοδότες, προσφέροντας το δώρο ζωής στον συνάνθρωπο, και στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι δεν υπάρχει φόβος για αιμοδοσία, λόγω του κορωνοϊού. 
► ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 
Συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, προκειμένου την συμπαράσταση των συμπολιτών μας από επιστημονική ομάδα με παροχή χρήσιμων συμβουλών. 
Μια από τις πλέον σημαντικές επιπτώσεις της λοίμωξης από τον κορωνοϊού covid-19 είναι και η ψυχική επιβάρυνση του πληθυσμού λόγω της πανδημίας αλλά και του περιορισμού των μετακινήσεων. 
► ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 
Εν όψει των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο Δήμος Αγρινίου να διεκδικήσει από το Υπουργείο Υγείας, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό για την επάνδρωση–ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγρινίου αλλά και των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων. 
► ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
Επιβάλλεται η «επόμενη μέρα» που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, να μας βρει έτοιμους. 
Προτείνουμε λοιπόν τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και όλους τους συναρμόδιους φορείς θα επεξεργαστεί από τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας που θα υποστεί μεγάλο πλήγμα. 
► ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
Η πρωτόγνωρη συγκυρία με την πανδημία ανέδειξε την ανάγκη προσλήψεων προσωπικού μόνιμου χαρακτήρα στον τομέα της καθαριότητας και στις κοινωνικές δομές. Σύσσωμη η αυτοδιοίκηση μέσω των συλλογικών της οργάνων ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση να απλοποιήσει τις χρονοβόρες διαδικασίες προκειμένου οι δήμοι να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα αλλά και σε άλλες δομές κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα. 

► ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ 
Εντατικοποίηση ελέγχων στις λαϊκές αγορές με την συμμετοχή της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες λειτουργίας. 
► ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 
Εντατικοποίηση ελέγχων επίσης με τη συμμετοχή της δημοτικής αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, και στους κοινόχρηστους χώρους. 
Η παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του Δήμου Αγρινίου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν σε αυτή την έκτακτη και δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε εδώ και ένα μήνα περίπου, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Μένουμε Σπίτι. Και όλοι μαζί θα νικήσουμε αυτό το κακό που βιώνει η χώρα μας. 
Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε τέσσερις γενιές, σ’ εμάς, στους γονείς μας, στους παππούδες μας και στα παιδιά μας.



5 σχόλια:

  1. Πάντα ελεγα ότι δέν έχουν όλοι
    οι δήμαρχοι τις ίδιες ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιες ιδεες ρε φιλε ολα γινοντε στο βωμο να παρει τη καρεκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ?
    μάγος ήσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω ειμαι μαγος αν θες ελα να σου πω τη μοιρα σου αν και βλεπω οτι δεν πας καθολου καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακρυά απο μένα τέτοιες προλήψεις
      και του αέρα ανοησιες.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο