Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η Εκκλησία ζητά να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ ιερείς και ψάλτες

            Η Εκκλησία της Ελλάδας ζητάει από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ λόγω κορωνοϊού ιερείς και άλλοι εργαζόμενοί της σε ναούς και μονές.
            Όπως έγινε γνωστό, με επιστολή της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 24 Μαρτίου προς τον υπουργό Εργασίας ζητάει την ένταξη της στους ΚΑΔ εργοδοτών στην Εργάνη προκειμένου οι εργαζόμενοί της, ιερείς, ιεροψάλτες, κ.α να αποζημιωθούν από το κράτος.................



Η επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας:

Πηγή: iefimerida.gr

14 σχόλια:

  1. Το άρθρο ειναι λάθος. Δε ζητείται να συμπεριληφθούν οι ιερείς. Εκτός απ το γεγονός οτι δεν αναφέρεται στο έγγραφο της συνόδου δε μπορούν να λάβουν το επίδομα ιερείς γιατί ειναι δημόσιοι υπαλληλοι. Μην ανεβαζετε οτι βρειτε χωρις να ελεγχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε τωρα το παραξηλωσαμε ε οχι και οι παπαδες επιδομα αμαν για το θεο.λιγη ντροπη δεν βλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λές τωρα.
      αλλοι του δημόσιου καθονται 3 μηνες καλοκαιρι
      και 2 και άλλες 2 ίσον 4 εβδομαδες το χρονο
      και παιρνουν 12 μισθούς.

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΨΑΛΑΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ 800 ΕΥΡΩ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΟ ΣΕ ΠΑΝΕΛΗΝΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ 200 ΕΥΡΩ
    ΟΙ ΠΕΡΕΙΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΡΑΓΕΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
    ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΨΑΛΤΑΔΕΣ ΨΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΛΛΟΣ ΠΑΠΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάστε καλά το άρθρο και μην δημιουργείται λάθος εντυπώσεις. Το έγγραφο αναφέρεται στο προσωπικό του ναού όπως ψάλτες, νεωκοροι, καθαριστριες. Και ο διαχειριστής ας προσέχει τι ανεβάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να διαβαζετε τα ψιλα γραμματα..αν διαβασετε την επιστολη αναφερεται σε ψαλτες νεοκορους επιτροπους κτλ.δεν αναφερονται πουθενα οι ιερεις.οι ιερεις εκαναν την επιστολη για το προσωπικο της εκκλησιας.μη ριχνετε αλλη λασπη στην εκκλησια.θα μας καψει ο θεος.βλεπετε τι περναμε.δε βαζουμε μυαλο.ας σταματησει η κατακριση.χριστιανοι ειμαστε εμεις μωρε?σκατα ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε για τους ιερείς φίλοι ούτε για τους επιτρόπους ούτε επίσης για τις παπαδιές. Για ψάλτες και νεωκόρος οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι και βάζουν ένσημα. 200 ευρώ το μήνα παίρνει πιθανόν ο ψάλτης του χωριού σου αλλά υπάρχουν ενορίες που έχουν 2 και 3 ασφαλισμένους υπαλλήλους που δεν έχουν ίσως άλλο πόρο και αν δεν πάρουν το επίδομα δε θα έχουν να φάνε το Πάσχα αλλά αυτό μάλλον δεν ενοχλεί τους σχολιαστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα γιατί το Xiromeronews συνεχίζει να έχει ως τίτλο ότι η Εκκλησία ζητά επίδομα για τους ιερείς ενώ το έγγραφο της Συνόδου δεν το γράφει πουθενά και έλαβε και 3 διευκρινιστικα σχόλια που του το επισημαίνουν είναι απορίας άξιον. Να είστε καλά βρε παιδιά αλλά να ξέρετε ότι ούτε αντικειμενικό είναι ούτε δίκαιο για τους ιερεις αυτό που κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10.35 Αλλα μετραει ο ανθρωπος και αλλα ο Θεος οριζει. Αλλα επιθυμουν οι ανθρωποι και αλλα ο θεος αποφασιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάστε καλυτερα τις ανακοινώσεις και μην βαζετε ασχετους τιτλους σε αυτα που ανεβαζετε απλα για εντυπωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σωστά γι' αυτό και το οριζει και το ρητό.:
    < Παν μέτρον άριστον >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν αντέχω άλλο πλέον να ακούω όλους να μιλούν για λεφτά. Τα παιδάκια της Αφρικής τι θα έπρεπε να πουν. Σταματήστε να σκέφτεστε τα χρήματα και προσευχηθειτε. Η ιερά σύνοδος άλλη ανακοίνωση θα έπρεπε να αναρτήσει,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξηρομερο νιους το έχεις χεσει το θέμα μόνο τον Γατσουλη στηρίζεις τι έγινε σου. Έλυσε τα.μαγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΔΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΛΕΥΤΑ ΛΕΥΤΑ ΛΕΥΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙΤΟΥ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο