Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Πάσχα στο σπίτι φέτος

Πάσχα στα σπίτια τους θα κάνουν φέτος όλοι οι πολίτες, αφού η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από τις πόλεις προς τα χωριά καθώς η καραντίνα αναμένεται να ισχύσει και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι επίσημες ανακοινώσεις προβλέπεται ότι θα γίνουν τις ερχόμενες ημέρες.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω του νέου κορωνοϊού, έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έθεσε το ερώτημα: «Υπάρχει θέμα εκδρομέων; Υπάρχει ζήτημα εκδρομέων; Η χώρα είναι σε περιορισμό μετακινήσεων. Σε κάθε περίπτωση κάθε μέτρο είναι πάνω στο τραπέζι και καλούμε τον κόσμο να παραμένει στο σπίτι του».
«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως ενώ η χώρα πάει καλά στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί ο ιός στην επαρχία από την Αθήνα, όπου και συγκεντρώνονται τα περισσότερα κρούσματα.
Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να κάνει υπομονή ένα μήνα.

Θεοδωρικάκος: Αν φύγουμε επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας

Και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για οποιοδήποτε μέτρο κριθεί αναγκαίο τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η καραντίνα στην οποία έχει τεθεί η χώρα θα ισχύει και το Πάσχα.
«Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία δίνει μάχη ενάντια στον κορωναϊό. Στην Ελλάδα πάρθηκαν εγκαίρως τα μέτρα. Ο πρωθυπουργός μαζί με το επιτελείο των ειδικών επιστημόνων παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση. Αν χρειαστεί παρθεί και άλλο μέτρο, θα παρθεί. Έχουμε κερδίσει ότι υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και το κράτος. Είδαν ότι η κυβέρνηση αντέδρασε έγκαιρα και έβαλε πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή. Η συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ υπεύθυνη» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο MEGA.
«Με υπομονή, με καρτερικότητα, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Ασφαλώς και μπορούμε να πάμε και μέχρι τον Μάιο με μέτρα. Αυτές οι αποφάσεις παίρνονται από τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί. Πού να πάμε το Πάσχα; Θα συνεχίζεται η καραντίνα. Αν φύγουμε από την πόλη να πάμε σε χωριά θα επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας, θα μεταφέρουμε τον ιό. Θα κάνουμε ένα ξεχωριστό Πάσχα στα σπίτια μας» τόνισε ο ίδιος.
«Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Εκείνοι μας έχουν προϊδεάσει ότι ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας, με αύξηση κρουσμάτων και θανάτων» πρόσθεσε.

7 σχόλια:

  1. Δεν θέλουμε κανεναν γιατι φοβόμαστε εδω υπάρχουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και ειναι κρίμα χρονια ειναι θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τώρα καταλάβαμε καλά
      τους ετεροδημότες τους θέλουν να πληρωνουν τα πάγια
      απο τους λογαριασμους στους δήμους για να γινονται έργα.
      Καο για τα ψηφαλάκια
      και μετά τραβάτε στο καλό σας.

      Διαγραφή
  3. ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΣΩ ΩΞ ΜΕ ΚΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΓΡΟΥΝΕΣ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΚΙΑΣΤΣ ΝΑ ΛΕΝΕ 👌

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο κατόρθωμα
      να βάλεις το κασετόφωνο και να χορεύεις.

      Διαγραφή
    2. ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΤΟ κασετόφωνο.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο