Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Δραματικός Τσιόδρας: «Θα είχαμε 40.000.000 νεκρούς από κορονοϊό αν δεν είχαν παρθεί μέτρα»

Το γιατί έπρεπε να παρθούν αυστηρά μέτρα και γιατί επιβάλλεται να συνεχιστούν ανέλυσε ο Σωτήρης Τσιόδρας με σοκαριστικά στοιχεία. 
Με δραματικό τρόπο περιέγραψε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας το τι θα γινόταν στον κόσμο αν δεν είχαν παρθεί αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό σε πολλές χώρες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και καθηγητής λοιμωξιολογίας, αφού αναφέρθηκε στα νέα κρούσματα στην χώρα μας -74 τον αριθμό- και στο ότι οι νεκροί είναι πλέον 28, τόνισε πως σε μελέτη εκτίμησης κινδύνου από το Ηνωμένο Βασίλειο, που ανακοινώθηκε χθες, εκτιμήθηκαν η θνητότητα και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία του κόσμου. Και τι θα βλέπαμε χωρίς να εφαρμόσουμε καθόλου μέτρα, με τα στοιχεία να είναι σοκαριστικά.
“Δε θα σας αναφέρω όλα τα σενάρια, τα οποία είναι εφιαλτικά και μιλούν για μια απίστευτη καταστροφή με 40.000.000 θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο“, τόνισε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: “Οι επιστήμονες μιλούν και για ημίμετρα, που θα αφορούσαν μόνο τους ηλικιωμένους και θα οδηγούσαν σε επιβράδυνση, αλλά όχι διακοπή της μετάδοσης και θα οδηγούσαν πολύ γρήγορα σε υπερφόρτωση του συστήματος υγείας μιας χώρας”.
“Παρόλα αυτά”, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, “ακόμα και με ημίμετρα, δηλαδή 40% μείωση των κοινωνικών επαφών για τον ευρύτερη πληθυσμό, θα σωζόντουσαν περίπου 8.000.000 ζωές.
Βλέπετε, λοιπόν, ότι σταδιακά οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο, υιοθετούν στρατηγικές αντίστοιχες με τις δικές μας, προσπαθώντας να αποφύγουν τα χειρότερα”.
Ο Τσιόδρας και το κάλεσμα για συλλογική προσπάθεια
“Η Κίνα, έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, φοβούμενη δεύτερο κύμα της επιδημίας. Όχι γιατί είναι ένας ιός τύπου Έμπολα, ή κάποιος άλλος φοβερά θανατηφόρος, αλλά γιατί διαδίδεται γρήγορα κι ένα 5% των ανθρώπων περίπου νοσούν σοβαρά, χρειάζονται εντατική και διασωλήνωση. Δε θέλουμε αυτό να γίνει σεις ευάλωτες ομάδες. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, να μη γίνει πραγματικότητα το κακό σενάριο”, συνέχισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Για να καταλήξει: “Η γρήγορη, συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων, γλιτώνει αυτή τη στιγμή την πατρίδα μας από μια απίστευτη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας κι από σημαντικό αριθμό θανάτων”.
Ο Τσιόδρας για τα τεστ κορονοϊού
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στα τεστ κορονοϊού, λέγοντας πως “σε αυτή τη φάση της επιδημίας στη χώρα μας, τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου.
Ένα θετικό μπορεί να είναι ψευδώς θετικό, λόγω έκθεσης σε άλλους κορονοϊούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και προκαλούν κοινό κρυολόγημα
Ενώ ένα αρνητικό τεστ στην οξεία φάση της νόσου σε έναν άνθρωπο χωρίς ή με ελαφρά συμπτώματα, μπορεί να δώσει και το λάθος μήνυμα, πως δεν έχεις κάτι. Ότι δεν έχεις τον ιό. Και μετά να υιοθετήσεις μια ανεύθυνη συμπεριφορά. Φυσικά κι αυτό δεν ισχύει. Μπορεί κάλλιστα να έχει τη νόσο κανείς με αρνητικό τέτοιο τεστ, ειδικότερα στην οξεία φάση της νόσου”, είπε ο κ. Τσιόδρας.
Και συνέχισε: “Τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά τεστ τα οποία προκρίνονται από τους διεθνείς φορείς κι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στη μάχη με τον ιό θέλουμε τα πραγματικά δεδομένα και την αλήθεια. Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι γι’ αυτή τη φάση της επιδημίας. Αυτή την περίοδο, ερευνητικές ομάδες στην Ελλάδα μας, από τα Πανεπιστήμια, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα αξιολογήσουν την αξιοπιστία και την πιθανή χρήση στο μέλλον αξιόπιστων τέτοιων τεστ με αντισώματα για επιδημιολογικούς και άλλους πρακτικούς σκοπούς.

newsit.gr


16 σχόλια:

  1. Με λιγα λογια κανω το τεστ δειχνει θετικο αλλα μπορει να ναι ψευδες κ να μην εχω κορονοιο...ομως κανω το τεστ ειναι αρνητικο αλλα μπορει να χω κορονοιο....οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που να ειχαμε Συριζα να δεις τι θα γινοταν στην Ελλαδα. Αντε να διαχειριζοταν την Πανδημια ο Πινοκιο και ο τσομπάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο σύριζα " βόΐδι"
      άφησε 35 δις ευρώ απόθεμα
      κατάλαβες μή νοητό όν.

      Διαγραφή
  3. Αντε αυτη τη κριση να την διαχειριζοταν ο πολακης η κυρα τασια και ο κυριτσης με το τζανακοπουλο κουνια που μας κουναγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα τα 35δις ευρω ειναι ματωμενα και εκαναν την κοινωνια να δουλευει για το κρατος βλακα ε βλακα.κουμουνιστικες θεωριες που επεβαλαν για να παιρνουν τα λευτα απο τη τσεπη του καθε ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς σανοφαγο ον 2.30
    δεν ξερω τι σου λεει ο βοσκος πινοκιο, αλλα το μαξιλαρι δεν μας ανήκει, τουλαχιστον όλο. αυτα να τα λετε μεταξυ σας οι σανοφαγοι οταν μαζευεστε και αναπολειτε τις στιγμες της φασιστερης παρενθεσης που κυβερνησε τον τοπο και περασε ευτυχως ανεπιστρεπτι. Προς το παρον μεσα στην πανδημια, διασκεδαζουμε με τις δηλωσεις του εθνικου παραμυθα που βγαινει να κανει δηλωσεις για να ληφθουν αύριο μετρα αυτά που ο Κυριάκος τα πήρε ήδη χθες.
    Δεν ξέρω αν εισαι εντος παραγματικότητας και διαβαζεις και κατι αλλο περα απο τις φυλλάδες που προπαγανδιζουν το κομμα σου, αλλά ο λαός λεει δόα τω Θεω που κυβερνάει ο Κυριάκος και δεν θελει καν να φανταστεί τι θα γινόταν με Εβρο και Κορονοιό με προηγούμνεη κυβέρνηση. Είμαι σίγουρος οτι τα σύνορα θα τα είχε ανοιξει ο εθνικος παραμυθας και ο γιδοβοσκός θα τα ειχε κανει μανταρα. Αντε κοιμησου τωρα και να ονειρευτεις παλι κυβερνηση σανοφάγε ψηφοφορε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μαξιλάρι σου μπορείς ελεύθερα να κοιμάσαι και να ονειρεύεσαι
      όσο χρόνο θέλεις, δικός σου είναι το μαξιλάρι.

      Το δημόσιο μαξιλάρι των 35 δις ευρώ,
      Είναι: << δικός σου και δικό μας >>
      που λέει και το τραγούδι.

      Διαγραφή
    2. Στο μαξιλάρι σου κοιμήσου όσο θέλεις,
      δικός σου είναι το μαξιλαρι.
      Το δημοσιο μαξιλάρι των 35 δις ευρώ
      που πλέχτηκε με κόπο όλων μας επι Συριζα
      Είναι "δικός σου και δικό μας"
      που λέει και τα τραγούδι.

      Διαγραφή
  6. Κυριακο εισαι η μονη λυση .οταν με το καλο τελειωσει η περιπετεια του λαου με το κορονοι κανε εκλογες και θα δεις οτι ο λαος θα σε ανταμειψει με70%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν με το καλο κανει εκλογες θα δουμε με τι θα ανταμοιφθει..τι εκανε μωρε για να ανταμοιφθει?τον ιουνιο που ιιιιισως τελειωσει το σεναριο κορονοιος κ δεις τ αποτελεσματα..ελα να τα ξαναπουμε για το 70 τις εκατο.

      Διαγραφή
    2. 9:25 Κάτσε να δεις με τι θα ανταμοιφθεις εσύ και όλοι μας όταν ξεπεράσουμε το κορονοιο..... Εκεί να δεις κορονοιος που θα πέσει στο κεφάλι μας....

      Διαγραφή
  7. 5.02 μ.μ. ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ 100 %
    ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ (ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ) ?
    εμεις στο ΣΥΡΙΖΑ ειμαστε δημοκρατες
    και λεμε. οτι ψηφισει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παντα εκανε βρε αθεοφοβε αν ηταν ο συριζα θα ειχαμε χιλιαδες νεκρους βρε ζωο .ποιος θα επερνε μετρα ο πολακης η ο κυριτσης η ο τζανακοπουλος .η ο κατρουγκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για ποιον συριζα μιλατε βρε .ανεμωμαζωματα και διαολοσκορπισματα ειστε.ενα συνοθυλεμα κουμουστιγενης με πλουσιους επαγγελματιες της πολιτικης.παπαδημουλης κατρουγκαλος μαζι με ολο το διευθαρμενο πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλεξη τσιπρα τα ψεματα δεν περνανε πια γιατι απεδειξες τι κωλοτουμπες κανεις.εισαι ενας μπαλκονακιας που λεει λεει χωρις να ξερει τι λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο