Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Βορίδης: 150 εκ. ευρώ για την ανακούφιση αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων – Λύση με την κάρτα

Το Υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη διέθεσε στο ΥπΑΑΤ ποσό ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή άμεσων ενισχύσεων προς τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα..... 
Το συγκεκριμένο ποσό συνιστά το πρώτο εργαλείο το οποίο θα αξιοποιηθεί στοχευμένα για την ενίσχυση των κλάδων που πλήττονται από τη νόσο του κορωνοϊού. 
Επιπροσθέτως, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα αναμένονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί των θεμάτων που ήγειρε ο κ. Βορίδης κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ένωσης της 25ης Μαρτίου και αφορούν στην παροχή ευελιξίας για τη χρήση ποσών από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (Ε.Π.Α.Λ.Θ.). 
Διευκρινίζεται ότι το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ θα κατευθυνθεί στους πληττόμενους κλάδους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο προσωρινός κανονισμός της Ε.Ε. και επομένως τα μέγιστα ποσά που μπορούν να διατεθούν για γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ανέρχονται στο όριο των 100.000 ευρώ και για αλιευτικές στο όριο των 120.000 ευρώ. 
Παράλληλα, σημειώνεται ότι η ενίσχυση των εκμεταλλεύσεων θα πρέπει να συνδέεται με επιπτώσεις που υφίστανται λόγω των διαταραχών στην αγορά, οι οποίες προέρχονται από τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID19). 
Με τη δέσμευση αυτού του σημαντικού ποσού η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύουν εμπράκτως τη σημασία που δίνουν στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. 
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατόπιν συνεννοήσεως με τις διοικήσεις των τραπεζών και αφού διευθετήθηκαν ζητήματα που αφορούσαν στη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία για την ανανέωση της Κάρτας Αγρότη. 
Με την παρέμβαση του Υπουργού καθίσταται εκ νέου δυνατή η ανανέωση της Κάρτας από τους ενδιαφερόμενους αγρότες για όσο διάστημα το σύστημα υποδοχής δηλώσεων (Ο.Σ.Δ.Ε.) παραμένει κλειστό στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού (COVID19). 
Με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται το θέμα που είχε δημιουργηθεί και οι αγρότες αποκτούν εκ νέου πρόσβαση στην απαραίτητη ρευστότητα για την κάλυψη των παραγωγικών αναγκών τους, με κάθε πρόσφορο μέσο και με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία. 
sinidisi

7 σχόλια:

  1. Μακαρε εισαι και ο πρωτος .ενα μεγαλο κοματι ακολουθει τη ΝΔ για σενα και τον αδωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΖΩΉ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΌΦΟΙ ΠΛΗΤΟΝΤΑΙ🤔ΤΏΡΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΆ ΧΡΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΊΝΟΥΝ ΕΊΝΑΙ ΤΖΆΜΠΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΚΑΙ ΖΏΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν θα ξαναφερουν το μνημονιο τοτε θα την κοπανησουν για να μας ξαναβγαλει ο τσιπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε μεγαλε για το μνημονιο που ερχετε δεν φταιει ο μητσοτακης ο κορονοιος φταιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεφτα υπρχουν 30 εκατ ιδιωτικες ΜΕΘ που ωραια επιταξη.11 εκ διαφημηση και το χοντρο πακετο ερχετε να συμπληρωσουν οι τραπεζες θα παρουν το μαξιλαρι του τσιπρα δηλ του λαου. Χωρια που ερχετε στηριξη στα καναλια για να λενε τι ωραιο μνημονιο θα ειναι. Ολα τα προηγουμενα ηταν καλα λεγανε πλην το τριτο του τσιπρα.αλλα τα 37 δις απ το τριτο ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΦΤΩΧΙΑ ΡΕ.ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.ΤΣΙΠΡΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο