Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ: Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας, να συζητηθεί η Απαλλαγή από οφειλές σε όσους δημότες πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού !

       Ο συνδυασμός Κύμα Αλλαγής και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, Κασόλας Θανάσης, ζητά με ανακοινωση του στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας, να συζητηθεί η Απαλλαγή από οφειλές σε όσους δημότες πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού και αναλυτικά τονίζει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
KYMA AΛΛΑΓΗΣ

           Αυτή την στιγμή ο πλανήτης μας αντιμετωπιζει μια παγκοσμια και πρωτογνωρη υγειονομική κρίση, εικόνες από άλλες χωρες μας δείχνουν τα δεινά που επιφέρει η νεα πανδημία.
        Γι αυτό καλούμε ολους τους συνδημότες να εφαρμόσουν τα μετρα που προτεινουν οι ειδικοι όπως ο ΕΟΔΥ και Παγκοσμιος Οργανισμος Υγείας ώστε να ξεπερασουμε και αυτή την κριση και ελπίζουμε με την βοήθεια του Θεου να τα καταφέρουμε............



         Υπακούμε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και <ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ>, θα είναι ότι πιο ουσιαστικο μπορουμε να προσφέρουμε ώστε να βγούμε γρηγοροτερα και με τις μικρότερες απώλειες.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ:
            Μετά και την δημοσίευση της Π.Ν.Π. μετά και από το αίτημα της ΚΕΔΕ, προτείνουμε την λήψη απόφασης στο αμέσως προσεχές δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας εστω και με τηλεδιάσκεψη, μιας και η νεα υπουργικη απόφαση επιτρεπει-προτρέπει  τον τροπο αυτό, να λάβουμε, ως Δημοτικό Συμβούλιο τις αποφάσεις που επιβάλλονται ώστε να μην αντιμετωπίσουν περισσότερα οικονομικά προβληματα οι συνδημοτες μας, που δοκιμάζονται από τoν Covid 19, έτσι ώστε να απαλλαγούν από τέλη, μισθώματα και προσαυξησεις.
Θεωρούμε υποχρέωση μας ότι αυτό θα γίνει και ότι θα συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις.

Το περιεχόμενο της ΠΝΠ, στο σημείο που μας αφορά τον  Δήμο μας, έχει ως εξής:
Δημοσιεύτηκε στο τευχος Α68/20-3-2020 ΣΤΟ ΦΕΚ:
Άρθρο 37:
Κατεπείγουσες διατάξεις λειτουργίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7: Από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου2020 αναστέλλεται η καταβολή μισθωμάτων σε Δήμους για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίων.
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8: Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171), μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9: Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α ́ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
      Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  
<ΚΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ>
ΚΑΣΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ




18 σχόλια:

  1. Να και κάτι ουσιαστικό.Μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yπάρχει και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης; Mάλλον ανέκδοτο μοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αυτούς που δεν πληρώνουν σχεδόν ποτέ 6.500.000 ευρώ ,και καθορίζουν τα εκλογικά αποτελέσματα τι θα γίνει Κασόλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλλος τριανταφθλλακης μας βγηκε αφου τα ειπε ο υπουργος τα λεει και ο καθενας να συμορφοθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τις βρίσκω καλύτερες τις αντίστοιχες απόψεις-/προτάσεις του δήμου Ξηρομέρου

      Διαγραφή
    2. Βγυκαν τορα κάτη πρωφαισωραις
      και του ακούν κρειτικοί

      Διαγραφή
    3. Βγυκαν τορα κάτη πρωφαισωραις
      και του ακούν κρειτικοί

      Διαγραφή
  5. Σοβαρή και μετρημένη ανακοίνωση . Ξέρει τι λέει με περιεκτικό και σαφή τρόπο . Από αυτές τις ανακοίνωσεις αναδεικνύονται θέσεις και απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση συνθετών θεμάτων .χωρις λαϊκισμόυς και με κατηγορηματικό τρόπο προτείνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απο θεωρίες καλά τα πάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καινοτόμες ιδέες
    που άν υλοποιηθούν θα βγάλουν το δήμο απο το τούνελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οσο υπαρχει ο καρυ μην ασχολειστε με το δημο πηγαινετε να κοιμηθειτε και ξυπνηστε οταν μαθετε οτι ο καρυ δεν κατεβαινει πια για δημαρχος.τοτε μονο εχει καποιος ελπιδα να γινει δημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για αυτό δε σε θέλανε Κασολα να βγεις . Γιατί όπως και ο Κυριάκος θα έκανες έργο.Εδω θέλουν σουβλάκια και χαλβαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτσε πρώτα εσυ σπίτι σου και μετά κάνε σύσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1,ο5 μμ Όνειρα γλυκά. Οι Οικονομικοί Επιθεωρητές ήρθαν- έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν συνεχίσει έτσι με σωστή και εποικοδομητική αντιπολίτευση θα είναι σίγουρα δήμαρχος την επόμενη ο Κασολας. δε θα τον ψηφίσω ούτε την επόμενη αλλα είναι ο πιο κατάλληλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δήμαρχος Παλαίρου και Βόνιτσας, γιατί
      επειδή εφερε τα απορρίμματα της λευκάς

      Διαγραφή
  13. Ποιοι οικονομικοι επιθεωρητες ημουν νιος και γερασα και ολο αυτα λετε .30χρονια τα ιδια και τα ιδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο