Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Επισκευάστηκε η μεγάλη βλάβη στην ύδρευση του Αστακού! - [φωτο]

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 
         Από νωρίς χθες το πρωί, συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου άρχισε να δουλεύει για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποκατάσταση της βλάβης στην ύδρευση του Αστακού, στην είσοδο της πόλης, στο ύψος του γηπέδου.....

ΒΙΝΤΕΟ: Μια ανθρώπινη στιγμή: στο περιθώριο της επισκευής της βλάβης, ο κ. Κώστας Λαϊνάς, Αντιδημάρχος ύδρευσης γιόρτασε τα γενέθλια του...
              Με δελτίο τύπου χτες στις 08:00 μ.μ. ενημέρωσε για την βλάβη, στις 11 το βράδυ έκλεισε το νερό από την δεξαμενή, την άλλη μέρα στις 07:00 το πρωί το ξανάνοιξε για να έχουν οι πολίτες νερό, όσο παράλληλα θα επισκευάζεται η βλάβη..............          Πληροφορηθήκαμε ότι η βλάβη επισκευάστηκε, παρουσία του Αντιδημάρχου ύδρευσης κ. Κώστα Λαϊνά και του προσωπικού του Δήμου, το νερό άνοιξε και τρέχει προς την δεξαμενή, η οποία θέλει κάποιο χρόνο για να γεμίσει.
       
           Τώρα στα καθεαυτά, πρόκειται για το γνωστό διαχρονικό πρόβλημα με την ύδρευση του Αστακού, με προέλευση το εξωτερικό δίκτυο το οποίο έχει κατασκευαστεί εδώ και 30 χρόνια περίπου, είναι πάντα παρόν και ταλαιπωρεί τον Αστακό. Στο συγκεκριμένο κομμάτι που είχαμε την βλάβη, το δίκτυο πρέπει να είναι πιο πρόσφατο.
            Αστακιώτες που γνωρίζουν, μας έχουν μιλήσει γι αυτό το δίκτυο με τα χειρότερα λόγια, για την κακή του κατασκευή, την κακή του συντήρηση, τις ελλείψεις του, τους σε πολύ κακή κατάσταση μεταλλικούς σωλήνες που περνούν κάτω από τα πολλά γεφύρια, το πετρώδες έδαφος πάνω στο οποίο βρίσκεται και το οποίο οδηγεί σε δεκάδες σπασίματα πολύ συχνά, με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει το οδόστρωμα δίπλα στο οποίο παράλληλα οδεύει, με πολλά εμφανή μπαλώματα από τις εργασίες επισκευής του.
            Την κατάσταση χειροτερεύουν οι πολλές παράνομες παροχές που υπάρχουν κατά μήκος του κεντρικού αγωγού, οι οποίες είναι ένα πρόβλημα που για να υπάρχει μέχρι σήμερα, πάει να πει ότι υπήρχαν διαχρονικά ευνοϊκές συνθήκες για να αναπτυχθεί και να συντηρηθεί.
         Συμμετοχή στο πρόβλημα είχε και το διάτρητο εσωτερικό δίκτυο της πόλης, το οποίο με πρόσφατη εργολαβία αντικαταστάθηκε, όμως πληροφορούμαστε ότι και εκεί έχουμε την παρουσία κάποιων σοβαρών προβλημάτων.
           Είναι απορίας άξιο πως με τόσα κοινοτικά πλαίσια στήριξης που πέρασαν, με τα έργα της ύδρευσης να έχουν υψηλή προτεραιότητα και επιλεξιμότητα, ο Αστακός, μία αρκετά μεγάλη κωμόπολη, να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα για τόσο πολλά χρόνια.
        Πραγματικά όλοι οι οικισμοί στην Ελλάδα, αυτά τα προβλήματα με τα τόσα κοινοτικά χρήματα που έπεσαν, κατά μεγάλο ποσοστό τα έλυσαν και δεν νομίζουμε να υπάρχει αλλού στον Ελλαδικό χώρο, οικισμός στο μέγεθος του Αστακού, με τόσο οξυμένο το πρόβλημα της ύδρευσης.

           Τα 5 χρόνια που πέρασαν με την προηγούμενη δημοτική αρχή, το πρόβλημα δεν λύθηκε, όπως και δεν λύθηκε από τους προηγούμενους στα 3,5 χρόνια και ήρθε η ώρα της νέας δημοτικής αρχής, στους λιγότερο από 7 μήνες θητεία, για να το επωμιστεί και αυτή και σίγουρα κανείς νοήμων άνθρωπος δεν περιμένει θαύματα και μαγικά.

          Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Λαϊνάς βρίσκεται συνεχώς έξω δίνοντας τον αγώνα του και προσπαθεί και παίρνει αναπόφευκτα το βάρος των διαμαρτυριών των πολιτών, όπως το έπαιρνε και πριν από αυτόν, ο προκάτοχος του κ. Θόδωρος Λιβάνης, όταν ο Αστακός έμενε για μέρες χωρίς νερό και κυρίως καλοκαιριάτικα, όπου εκεί το πρόβλημα γίνεται πιο ασφυκτικό, εξαιτίας του περισσότερου κόσμου που βρίσκεται στον Αστακό και των κλιματολογικών συνθηκών.
            Οι πολίτες δικαίως διαμαρτύρονται, γιατί η έλλειψη νερού είναι κάτι που δυσχεραίνει την ζωή τους και δεν βλέπουν παλιά και νέα δημοτική αρχή. Βλέπουν ότι στερούνται ένα αγαθό, το οποίο είναι απαραίτητο στην καθημερινή τους ζωή και εμείς στη θέση τους ακριβώς το ίδιο θα κάναμε και κάνουμε όταν κόβεται το νερό.
          Μόνιμη λύση για την ύδρευση του Αστακού είναι να γίνει αυτό που δεν έγινε όλα τα προηγούμενα πολλά χρόνια. Να υπάρξει χρηματοδότηση για αντικατάσταση ολόκληρου του εξωτερικού δικτύου μήκους 20 χιλιομέτρων περίπου, ώστε επιτέλους ο Αστακός να αποκτήσει ύδρευση, που να ανήκει σε κωμόπολη χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της νέας δημοτικής αρχής και να τον επιδιώξει.
            Ενδιάμεσα θα πρέπει με καλή οργάνωση, με υπογραφή σύμβασης με ειδικά συνεργεία υδραυλικών που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, κάποιες στοχευμένες παρεμβάσεις (να προστεθούν κάποια απαραίτητα εξαρτήματα), με κάποιες άμεσες ενέργειες (κοπή παράνομων παροχών), απαρέγκλιτη εφαρμογή του κανονισμού ύδρευσης, να μπορέσει να κρατήσει το δίκτυο στοιχειωδώς λειτουργικό, με όσο το δυνατόν λιγότερες βλάβες και ημέρες διακοπών στο νερό, γιατί με τα πραγματικά δεδομένα, αυτό το δίκτυο δεν γίνεται να μην έχει καθόλου βλάβες και διακοπές νερού και όποιος λέει το αντίθετο, απλά ψεύδεται.
10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα σωστά για τα περί δικτύων .
Αλλά η βλάβη αυτή όχι μόνο δεν ήταν μεγάλη ,αλλά ήταν πολύ μικτή και εύκολη στην επισκευή της ,γι αυτό τελείωσε σε λιγότερο από τρεις ώρες .
Θέλω να πιστεύω πως θα δημοσιευτεί .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μη μιλάτε συνεχώς για τις παράνομες παροχές όσο δεν γίνεται κάτι για να σταματήσουν. Οι βλάβες υπηρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν... Εκτός κι αν μένετε σε άλλο CNN πλανητη

Ανώνυμος είπε...

Ηλιθιότητες.3 μέτρα κάτω βλάβη σε κεντρικό αγωγό . Τι πρέπει να γίνει να θεωρηθεί μεγάλη . Να γίνει πυρηνικός πόλεμος ;ουστ ρε

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλα στον αντιδημαρχο που κοβει ΟΛΕΣ τις λαθροπαροχες και αυξάνει και τα τέλη μας! Ναι ρεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Ναι ναι πολύ μεγάλη βλάβη στα 30 μέτρα βάθος και 7 χιλιόμετρα μήκος....σα δε ντρέπεστε στο μισό μέτρο επί ένα.

Ανώνυμος είπε...

ήρθε το νερό.
να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Γαλουνακια ταισμενα σκυλακια οσο και να γαυγιζετε δεν σας ακουει κανεις μα κανεις.ο τριανταφυλακης ειναι μεσα στην καρδια του καθε πολιτη γιατι ο πολιτης τον εμπιστευετε.

Ανώνυμος είπε...

είσε αιρετός εκπρόσωπος των πολιτών ?

Ανώνυμος είπε...

Τον τριαντάφυλλακη ναι. Το δήμαρχο όμως όχι!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΟΠΤΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΟΥΝΗ . ΤΙ ΑΛΑΞΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ ΔΕΝ ΤΑ ΨΗΦΗΖΕ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΑΞΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΨΥΦΗΣΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΗΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΗ ΠΟΛΩΝ ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΧΤΗΖΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΔΗΜΟ ΜΑΤΕΩΠΟΝΗΣ.