Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απευθύνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού. ....



Νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την Πολιτική Προστασία έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θέλουν να μετακινούνται για συγκεκριμένους σκοπούς.

Πρόκειται για μια γραπτή (ή και ηλεκτρονική) δήλωση με συγκεκριμένα κουτάκια που θα συμπληρώνεται με ένα Χ από τον κόσμο.

Οι επιλογές που δίνονται στον κόσμο δεν είναι πολλές και οι μετακινήσεις θα είναι περιορισμένες.

Φαρμακείο, βενζινάδικο, σούπερ μάρκετ ή κάτι άλλο για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, είναι το πρώτο μέρος του εγγράφου.

Στο δεύτερο για ιατρικούς λόγους υπάρχουν οι προβλέψεις για ιατρείο, μονάδα υγείας ή κάτι άλλο.

Στο τρίτο μέρος υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση για οικογενειακούς λόγους και προκειμένου να δοθεί βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες ή παιδιά.

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για απλή σωματική άσκηση κοντά στο σπίτι, αλλά όχι για συλλογική αθλητική δραστηριότητα. Επίσης και η μετακίνηση για τη βόλτα των κατοικιδίων.

Τέλος, θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει με δήλωση σε δημόσια υπηρεσία ή σε ένα κατάστημα παροχής υπηρεσιών. Σε όλα υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δεν θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση

in.gr

sinidisi.

10 σχόλια:

  1. Πολύ-πολύ σωστά τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού.
    Ωστόσο τα πολιτικά σχόλια και μέσω του Ξηρόμεροnews για τα τεκταινόμενα στους δύο δήμους, Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου, προφανώς θα επιτρέπονται τα πολιτικά σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλε εισαι ηγετης γιατι το μονο που θελεις ειναι να σωθουν οσοι περισοτεροι ανθρωποι .αυτο θα πει αγαπη για το λαο σου.συγχαρητηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γκαντέμης από την στιγμή που βγήκε όλα πάνε κατά διαόλου. Γρουσούζης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπάθησε φίλε να σκεφθείς απλά και λογικά.
      Η επιδημία λοιπόν είναι πανδημία, είναι δηλαδή σε ολες τις χώρες του κόσμου.
      Επομένως δέν ευσταθεί κάν το λαθεμένο σκεπτικό σου.

      Διαγραφή
    2. Προσπάθησε φίλε να σκεφθείς απλά και λογικά.
      Η επιδημία λοιπόν είναι πανδημία, είναι δηλαδή σε ολες τις χώρες του κόσμου.
      Επομένως δέν ευσταθεί κάν το λαθεμένο σκεπτικό σου.

      Διαγραφή
  4. Απεδειξε οτι το κρατος ειναι ετοιμο σε πολυ δυσκολες στιγμες.και οχι σαν τους συριζαιους που με τις φωτιες καηκαν τοσοι ανθρωποι ζωντανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ 10:30 σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή αυτό που έχεις στο κεφάλι σου είναι να κάνεις κριτική στη προηγούμενη κυβέρνηση; Είσαι τουλάχιστον τραγικός.... Τα αυτονόητα κάνουν και μπράβο τους... Μπράβο στη κυβέρνηση, μπράβο στο πρωθυπουργό,μπραβο στο Τσιοδρα, μπράβο στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/53761/swt-tsiodras-poso-apeilitikos-einai-o-koronaos-tis-kinas.html?fbclid=IwAR0j2AQiY8MVNB3zFEX-kPcu0DW4E6rTlcoomA_WSG5AfvbYQxsfGt6S5U4 τσιορδας για κορονοϊο πριν...περιερηες συνομοσιες ωστόσο ενημερωθείτε για τις ορδές μεταναστών που ερχονται και τη λειτουργία των κέντρων φιλόξενιας... Βρέθηκε ο τρόπος!!!!! Να μη γίνουν μαζωξεις και αποτροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1:37 μην ασχολεισε μαζι μου και πηγενε εκει στη κουμουνδουρου για να κανεις κριτικη.αντε τα ειχατε διαλυσει ολα και θελετε να μιλατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ό,τι πεις τραγικε 1:37....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο