Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Πολύ πιθανή η ματαίωση των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου

              Με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε εγρήγορση, την κυβέρνηση να ανακοινώνει σημαντικούς περιορισμούς σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες στην δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια (Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο), τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζονται οι εδικοί επιστήμες οδηγούν σε κάποια καταρχήν συμπεράσματα για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα.
          Το σίγουρο είναι πως με την εξέλιξη της νόσου, θα εξελίσσονται και οι περιορισμοί σε συναθροίσεις, η ματαίωση ή η αναβολή διαφόρων εκδηλώσεων κλπ............



           Αυτό που είμαι πρώτιστο μέλημα των υγειονομικών αρχών είναι η -δεδομένη- εξάπλωση του ιού να περιοριστεί όσο είναι το δυνατόν, μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες στη χώρα.

            Οπότε είναι και πολύ πιθανό να υπάρξει απόφαση ματαίωσης των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, σε λίγες μέρες.
           Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι αυτονόητη και είναι ζήτημα ημερών να γίνουν οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις, μιας και αυτό που είναι ζητούμενο είναι η αποφυγή συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ατόμων, κάτι που συμβαίνει στις συγκεκριμένες επετειακές εκδηλώσεις.
            Πολύ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει στην απόφαση αυτή και εξέλιξη του ιού, με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους να αναμένουν πολύ περισσότερα κρούσματα το αμέσως επόμενο διάστημα.
         Αυτό γιατί είναι βέβαιο πως υπάρχουν πολλαπλάσιοι πολίτες, σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που είναι φορείς του ιού χωρίς να το γνωρίζουν λόγω ήπιων συμπτωμάτων κλπ και οι οποίοι, τον μεταδίδουν.


14 σχόλια:

  1. Ε οχι η παρελαση που θα ναι σε ανοικτο χωρο. Τοτες ας σταμαρησουν και τα φροντηστηρια και τις δραστηριοτητες. Εθνικη επετειος ειναι ελεοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι τις 25 Μαρτίου δε νομίζω να είναι ανοιχτά τα σχολεία απο την ανεύθυνη δημοτική αρχή που δεν έχει κάνει απολύμανση στο λύκειο ούτε αντυσιπτικα στις αίθουσες ποια είναι τα μέτρα προστασίας ;;;τι περιμένουν ;;;θα κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι και θα τα κλεισουμε εμείς οι γονείς τα σχολεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..Ούτε στο λύκειο ούτε στο Γυμνάσιο κ σε κανένα δημοτικό καμία απολύμανση.οταν θα έχουμε καμία 20αρια κρούσματα τότε θα νοιαστούν.ο Δήμαρχος ακούει???

      Διαγραφή
    2. ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ .ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΕΣ

      Διαγραφή
    3. Εσύ μάλλον δεν έχεις στο λεξιλόγιο σου τη λέξη πρόληψη.. άιντε που θα μας πεις κ αλήτες.

      Διαγραφή
  3. το όνειρο της παγκοσμιοποίησης παίρνει σάρκα και οστά ..ο Χριστόδουλος τα είχε πει ... να τα !! ακομα είναι αρχή .. θα δείτε και άλλα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδή όσοι δέν πηγαίναν σε παρελάσεις,
    δέν αγαπάνε την πατρίδα τους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν Δήμος θα πρότεινα να ενημερώσετε τη σχολική επιτροπή μαζί με τους διευθυντές για την κατάσταση στα σχολεία... Αντισηπτικά καθημερινή σχολαστικά καθαριότητα.... Είναι μέτρα προστασίας και άνοιγμα παραθύρων σε κάθε διάλειμμα... Προστατεύουν τα παιδιά μας και τους εαυτούς μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να γίνουν σπολυμανανσεις στα σχολεία προληπτικά. Είμαστε ο μόνος Δήμος που δεν κάνει τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η καλλίτερη λύση είναι να πιάσουμε όλοι τα χωριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καλλίτερη λύση είναι να πιάσουμε όλοι τα χωριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και πως θα ζειτε ρε στο χωρια σας
    με καθαρό κοπανιστοό αέρα. πάς καλά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να πάρει ο δήμος ένα νέο εορτοδάνειο
    και να μοιράζει 50εγρα
    σε όσους ετεροδημότες λακίσουν για τα χωριά τους
    για να γλιτώσουν απο τον κορονοϊό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο