Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Μήνυμα ΝΩΝΤΑ ΝΙΚΑΚΗ: Φέτος γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου από το σπίτι!


Η 25η Μαρτίου 1821 είναι παρούσα και σήμερα.
          Πρόσκληση σε κάθε Έλληνα να υψώσει τη σημαία στο μπαλκόνι του και να γιορτάσει με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, απευθύνει, ο τ. Λυκειάρχης Βόνιτσας ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ. 
          Όπως επισημαίνει ο Νώντας Νικάκης: «Στη φετινή επέτειο για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας ματαιώθηκαν, όπως ήταν επιβεβλημένο, οι παρελάσεις και οι δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς. Η φετινή 25η Μαρτίου δεν θα μας βρει με κατάνυξη να δοξολογούμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ούτε να χειροκροτούμε περήφανα τα παιδιά μας και να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις μνήμης της Εθνικής Επετείου. Συμβολικά όμως και ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, γιορτάζουμε την επέτειο από τα σπίτια μας. Παράλληλα, ως μήνυμα πίστης, ελπίδας σας καλώ να ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ».........



ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
             Σήμερα 25 Μαρτίου 2020 συμπληρώνονται 199 χρόνια από την ημέρα που οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν την επανάσταση και από την περιοχή μας και μετέπειτα απελευθερώθηκε η Ελλάδα. Στις 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, στην Αγία Δευτέρα Κατούνας έγινε η επίσημη κήρυξη της Επανάστασης στη Δυτική Ελλάδα, από τον οπλαρχηγό του Ξηρομέρου Γεώργιο Βαρνακιώτη.

            Σας καλώ να συμμετέχετε, τραγουδώντας όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο, από τα μπαλκόνια και τις αυλές μας, στις 25 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί, δίνοντας έτσι ένα τόνο Εθνικής υπερηφάνειας και αισιοδοξίας πως σύντομα θα είμαστε και πάλι νικητές από αυτή την περιπέτεια που βιώνουμε.

      Μένουμε σπίτι και μαχόμαστε με πίστη και επιμονή. Πρόκειται για μία προσωρινή μάχη με διαχρονική όμως σημασία και αξία.
       Μένοντας σπίτι  προσευχόμαστε για εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση τόσο της υγείας, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων υγείας που αγωνίζονται στο μέτωπο του κορονοϊού, και  μαζι με αυτους τους ένστολους που δίνουν μεγάλο αγώνα στα σύνορα ν’ αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών που είναι παρακινούμενοι από την Τουρκία.
-ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ.
-ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ το ΣΥΜΒΟΛΟ του ΕΘΝΟΥΣ
-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ

ΦΩΤΟ: Μίλτος Πάτσης 







2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο