Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Θάνος Μωραΐτης στο Kontra Channel: «Η Νέα Δημοκρατία με την πολιτική της διχάζει τους Έλληνες. Υπεύθυνος για το αδιέξοδο ο Πρωθυπουργός»

Για τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα μίλησε χθες,  30/01/2020, o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στο «Kontra News» και τον Γιώργο Μελιγγώνη.
 «Ζούμε το απόλυτο μπάχαλο», σχολίασε αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον επαγγελματικό αθλητισμό. «Η τραγική αυτή εικόνα», συνέχισε, «είναι αποτέλεσμα ενός συμπλέγματος διαπλοκής των οικονομικών συμφερόντων και του μιντιακού κατεστημένου». Δε δίστασε να ψέξει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για «σειρά κινήσεων, αποφάσεων και τροπολογιών, που έχουν δημιουργήσει αυτό το αδιέξοδο», καθώς και για το ότι «δε σεβάστηκε το σύνταγμα και τους νόμους». «Αυτό», όπως είπε, «αποκαλύπτει τη γύμνια και την έλλειψη στρατηγικής της».

Τόνισε πως η συμπολίτευση «δημιουργεί τεχνητό διχασμό», πως «υπεύθυνος για το αδιέξοδο είναι ο Πρωθυπουργός», αλλά και πως «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέλει την εφαρμογή του γράμματος του νόμου».
«Η Τροπολογία που ψηφίστηκε για το ποδόσφαιρο, είναι κομμάτι της κατάρρευσης του επιτελικού κράτους», είπε ο κ. Μωραΐτης, συνεχίζοντας: «Το επιτελικό κράτος καταρρέει και με τις 39 Τροπολογίες που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τις Τροπολογίες που υπηρετούν τον ΣΕΒ και άλλα συμφέροντα, με το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων και την έλλειψη 400 φαρμάκων από την αγορά, με τα ντιλς με τους κολλεγιάρχες».
Επεσήμανε πως το προσφυγικό  «είναι ένα θέμα που ήρθε για να μείνει» και πως «υπάρχει ανάγκη η χώρα να αποκτήσει εθνική στρατηγική συνολικά». «Ωστόσο»,  δήλωσε, «η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καμία στρατηγική στο μεταναστευτικό- προσφυγικό εξ αρχής, καθώς της πήρε έξι μήνες να καταλάβει πως οι προσφυγικές ροές αυξάνονται λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών, πως το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής είναι απαραίτητο, ενώ ταυτόχρονα άλλαξε έξι αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και πρότεινε τα κλειστά κέντρα, τις ‘κλειστές φυλακές’, ως λύση».
Σε ό, τι αφορά το πλωτό φράγμα στο Αιγαίο, χαρακτήρισε την κίνηση της κυβέρνησης «τελείως λανθασμένη», καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τα τείχη και τα φράγματα μεγαλώνουν το αδιέξοδο».

Σχετικά με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι «γεωπολιτικά γύρω μας αλλάζουν τα πάντα». Σχολιάζοντας το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ανέφερε πως ήταν «το απόλυτο τίποτα», ενώ υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μέσα σε τέσσερα δύσκολα χρόνια κατάφερε να κάνει την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή, και της Ν.Α. Μεσογείου και των Βαλκανίων, αλλά και της Ευρώπης».

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι δύναμη πατριωτικής ευθύνης, κάνει υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση και το έχει αποδείξει», είπε κλείνοντας, υπενθυμίζοντας την «ανάγκη να αποκτήσει η χώρα εθνική στρατηγική στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», αλλά και τις επανειλημμένες προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, «ώστε να μπορέσει η χώρα να έχει μια ξεκάθαρη γραμμή, την οποία θα υπηρετήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με ομοψυχία κι ενότητα απέναντι στα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που δημιουργούνται.» 

6 σχόλια:

  1. Θάνο εσύ και οι δικοί σου δεν είστε αυτοί που μας φέρατε τον Γιώργο Παπανδρέου ,το λεφτά υπάρχουν και το μνημόνιο του ΔΝΤ το 2010? Το 2015 μαζί με τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη κλείσατε τις τράπεζες και περάσαμε ξυστά από την απόλυτη καταστροφή και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είχε πει ο πρώην σύντροφός σου Βαγγέλης Βενιζέλος. Για το ποδόσφαιρο θα μας μιλήσεις; Ας υποβιβαστούν και ας αποκλειστούν όλες οι εμπλεκόμενες ποδοσφαιρικές ομάδες; Νομίζεις ότι ενδιαφέρει; Εσύ δεν είσαι που σε φιλική συζήτηση εν καιρώ μνημονίου έλεγες ότι θα είναι τυχερός όποιος έχει να φάει τυρί; Εσύ πώς την βγάζεις αλήθεια; Άσε μας άνθρωπε μου. Παρακαλώ να δημοσιευθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχατε καλομαθει τον Σαββίδη όταν είσαστε κυβέρνηση με αποτέλεσμα να κάνει ότι θέλει. Δεν περνάνε αυτά τωρα τέλος οι ομάδες δορυφοροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εισαι ο τελευταιος που πρεπει να κανει κριτικη.ο τσιπρας φταιει που πηρε στο κομα σαν εσενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θάνο τώρα μας φώτισες σ' ευχαριστούμε.

    καλο Φεβρουάριο μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαι φανατικος μρ το τσιπρα αλλα εσενα ρε μωραιτη δεν θελω ουτε να σε βλεπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο