Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Κώστας Μπάρκας: Επιστροφή της «κανονικότητας» των Golden Boys και στη ΔΕΗ

Τη ρήση του λαού «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» εφαρμόζει ξανά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη δημιουργία νέων 'golden boys' στην κατά τα άλλα χρεωκοπημένη ΔΕΗ, όπως καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, τριάντα οκτώ (38) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. 
Με άλλα λόγια, οι πολιτικές που χρεοκόπησαν την χώρα επιστρέφουν πανηγυρικά με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή αυξήσεις στα υψηλόβαθμα «δικά μας παιδιά» της ΔΕΗ, σε μια περίοδο που φουντώνουν οι σχεδιασμοί για ξεπούλημα της επιχείρησης και αυξάνονται τα τιμολόγια σε εκατομμύρια πολίτες και επαγγελματίες (16% αύξηση τιμολογίων από τον Σεπτέμβριο 2019).
Ειδικότερα, κατ' εφαρμογή του Νόμου 4643/2019 που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αίρεται το πλαφόν που ίσχυε για τις αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης. Αποτέλεσμα των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας είναι οι αμοιβές του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ να διαμορφώνονται στις 14.285 ευρώ μηνιαίως, χωρίς να υπολογίζονται αμοιβές τους ως μελών επιτροπών, αποζημιώσεις για συνεδριάσεις συμβουλίου, χρήση εταιρικού αυτοκινήτου με κάλυψη συναφών δαπανών, διάφορα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης κ.λπ. Αντιστοίχως, για τους Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές οι μεικτές αποδοχές ανέρχονται σε 100.000 και 70.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται τα διάφορα bonus.

Σε αυτή τη ΔΕΗ που θέλει να δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία, από τη μία, καταργήθηκε το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των νέων εργαζόμενων, καταργήθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις για τους νεοεισερχόμενους στην επιχείρηση, δημιουργώντας εργαζόμενους δύο ταχυτήτων και από την άλλη, γαλάζια στελέχη με προκλητικές αμοιβές και λιμουζίνες.

Με την Ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να γνωστοποιήσουν, μεταξύ άλλων, ποια είναι η συνολική επιβάρυνση της ΔΕΗ από την νέα πολιτική αποδοχών και παροχών στα ανώτερα διοικητικά στελέχη, σε ποια βάση αιτιολογούνται οι υπέρογκες αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ και πως συνδυάζονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια για το σύνολο των καταναλωτών με την υπέρμετρη αύξηση του κόστους στην μισθοδοσία των στελεχών και τις παροχές που χορηγούνται αφειδώς στα ανώτερα στελέχη.

3 σχόλια:

  1. Έλα τωρα Ξηρομερο. Ειπαμε να κανεις αντιπολιτευση αλλα κρατα τα προσχήματα τουλάχιστον. Έχει αρκετα προβλήματα η περιοχη για να αναδειξεις απο τις δηλωσεις του Μπαρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσενα ρε φιλε ο μπαρκας σε πειραζει.γιατι σας χτυπαει εκει που πονατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ πως τα λες πως τα λες...ναι ξεχασα οτι οταν ηταν Υπουργος τα ειχε φτιαξει ολα μεσα σε δυο τρεις μηνες που τον εκανε Υπουργο ο Αλεξης. Με συγχωρεις συντροφε...χαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο