Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Ηλεκτρονικό εμπόριο:Σε λειτουργία πλατφόρμα e-επίλυσης διαφορών.

Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών (ΗΕΔ) παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στόχος της είναι να διασφαλίσει περισσότερο ασφαλείς και δίκαιες ηλεκτρονικές αγορές παρέχοντας πρόσβαση σε ποιοτικά εργαλεία επίλυσης διαφορών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα ΗΕΔ (Online Dispute Resolution - ODR) για να επιλύσετε το πρόβλημά σας με τη συνδρομή ενός εγκεκριμένου φορέα επίλυσης διαφορών. Ο φορέας επίλυσης διαφορών είναι ένα ουδέτερο τρίτο μέρος που βοηθά τους καταναλωτές και τους εμπόρους να επιλύουν τις διαφορές τους χωρίς αντιπαραθέσεις. Κατά κανόνα η διαδικασία αυτή έχει μικρότερο κόστος και διάρκεια από την άσκηση ενδίκων μέσων.
Η πλατφόρμα ΗΕΔ θα ειδοποιήσει τον έμπορο σχετικά με την καταγγελία σας. Εάν ο έμπορος συμφωνήσει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της πλατφόρμας ΗΕΔ, θα πρέπει να καταλήξετε σε συμφωνία σχετικά με τον φορέα επίλυσης διαφορών που θα χειριστεί την υπόθεσή σας. Ο έμπορος θα σας προτείνει έναν κατάλογο με φορείς επίλυσης διαφορών. Μπορείτε να επιλέξετε έναν από αυτούς ή να ζητήσετε έναν νέο κατάλογο στον συγκεντρωτικό σας πίνακα.

Από της υποβολής της καταγγελίας έχετε προθεσμία 30 ημερών για να καταλήξετε σε συμφωνία σχετικά με τον φορέα επίλυσης διαφορών που θα χειριστεί την υπόθεσή σας.

Εάν δεν κατορθώσετε να καταλήξετε εμπροθέσμως σε συμφωνία σχετικά με τον φορέα επίλυσης διαφορών ή αν ο έμπορος αγνοήσει την καταγγελία σας, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο άλλο εργαλείο επίλυσης διαφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο