Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ απο την Αντιδήμαρχο Καρέλου– Βέμη Αθηνά, για Συνάντηση στην ΚΑΤΟΥΝΑ, σήμερα ΤΡΙΤΗ, για οργάνωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δομή μεταναστών στον ΑΓΡΙΛΟ

           Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της σήμερα η αντιδήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Αθηνά Καρέλου – Βέμη, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Κατούνα για την οργάνωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δομή μεταναστών στον Άγριλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
             Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τρίτη 14.1.2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατούνας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα την διαμαρτυρία για την δομή μεταναστών στον Άγριλο.
            Παρακαλούνται οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, τοπικοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύλλογοι και φορείς, και φυσικά οι πολίτες να παραστούν στην εν λόγω συγκέντρωση-συζήτηση να εκφράσουν την άποψή τους.

Η Αντιδήμαρχος
Καρέλου – Βέμη Αθηνά

πηγή:  agrinionews.gr

11 σχόλια:

  1. O Δήμαρχος στα δύσκολα γιατί κρύβεται; Tους πρόσφυγες δεν τους θέλει, τα σκουπίδια από τη Λευκάδα τα έφερε στη Ζαβέρδα. Θα μου πεις πολλά εκατομμύρια ευρώ τα σκουπίδια. Δυστυχώς αυτός είναι. Εκεί στη Ζαβέρδα να τον χαίρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δημαρχος ξηρομερου ξέχασε να πη αν ειναι υπέρ Η κατά του συλαλλατιριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Με τους μετανάστες είμαστε μαζί. Μόνη μας πατρίδα τα παιδικά μας χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο περιφερειάρχης προσκληθηκε;;;; Στη Αμφιλοχία δεν μπορούσε να παρεβρεθεί λόγω ανωτέρας βίας....τώρα είναι ευκαιρία να ακούσουμε δια ζώσης και την δική του άποψη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ γρήγορα αντέδρασε ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας για τη δομή μεταναστών στην Αμφιλοχία.
    Δεν είδαμε όμως τα ίδια αντανακλαστικά για το ΧΥΤΑ στη Ζαβέρδα. Εκεί μας είπαν ότι είναι απόφαση που δεν μπορεί να ακυρωθεί. Τα σκουπίδια της Λευκάδας η κα Καρέλου και σύσσωμο το Δημοτικού συμβούλιο Ακτίου - Βόνιτσας, εκτός φυσικά από το ΚΚΕ, τα υποστήριξε με τέτοια θέρμη και αποφασιστικότητα λες και πρόκειται για την επένδυση στο Ελληνικό.

    Όμως κα Καρέλου η αποφασιστικότητα που επιδεικνύετε ενάντια στη δομή μεταναστών θα έπρεπε να σας χαρακτηρίζει και για τα ΧΥΤΑ για δύο λόγους:¨

    1. Το σκουπίδια απειλούν άμεσα τη δημόσια υγεία και
    2. Αφορά ένα μείζον πρόβλημα εντός των ορίων του δήμου σας και όχι σε όμορους Δήμους.

    Οπότε θα περιμέναμε από εσάς και όλη τη Δημοτική Αρχή να αντιδράσει άμεσα και όχι να επικροτήσει την επέκταση του σκουπιδότοπου.
    Αλλά όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, για τη Βόνιτσα και την Κατούνα ο ΧΥΤΑ της Ζαβέρδας είναι ένα θέμα εκτός των ορίων διακυβέρνησης, καθώς δεν απειλείται άμεσα η υγεία τους ή συντρέχουν άλλοι λόγοι που δεν γνωρίζουμε προς το παρόν και είναι τόσο σημαντικοί γι αυτούς, που εμείς οι απλοί πολίτες δεν μπορούμε να αντιληφθούμε για την χρησιμότητα του σκουπιδότοπου.

    θα επανέλθουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τους λαθρομεταναστες πήγατε στα χυτά. Δεν υπάρχετε. Παρόλα αυτα, αναζητήσετε τις ευθύνες σε αυτούς που έφεραν τα χυτά στην Παλαιρο και με συμφωνίες βέβαια. Με υπογραφές τότε ποιος ξέρει τι συμβάσεις έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητηρια αθηνα.σε ολα μπροστα.δεν εχρι σημασια το τι θα καταφερεις εσυ και γενικοτερα ο δημος αλλα το προσπαθεις. Και επιτελους οτι θελουμε βρισκουμε αντιδημαρχο στο φημαρχειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκανες τσυτοποποίηση και είδες οτι ειναι όλοι λαθρομετανάστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Μεταξύ άλλων στη Σύμβασης της Γενεύης προβλέπονται τα εξής:


    Άρθρο 31. 1. «όσοι εισέρχονται […] άνευ αδείας, θα παρουσιαστούν αμελλητί εις τας αρχάς [και] θα δώσουν επαρκείς εξηγήσεις περί της παρανόμου αυτών εισόδου ή διαμονής.»

    Άρθρο 31. 2. «Αι Συμβαλλόμεναι χώραι θα εφαρμόζουν […]τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα.»

    Άρα προβλέπονται περιοριστικά μέτρα και όχι «ανοιχτές δομές», τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

    Άρθρο 32. 1. «Αι Συμβαλλόμεναι χώραι (απελαύνουν) δια λόγους εθνικής ασφαλείας ή δημοσίας τάξεως.»

    Άρθρο 32. 3. «Αι Συμβαλλόμεναι χώραι δύνανται να εφαρμόζουν, κατά τας προθεσμίας (σ. παραμονής των παράνομων στη χώρα), μέτρα εσωτερικής τάξεως οία ήθελον κριθή αναγκαία.»

    Άρθρο 33. 2. (Απελαύνεται): «…πρόσφυξ όστις, δια σοβαράς αιτίας, θεωρείται επικίνδυνος εις την ασφάλειαν της χώρας ένθα ευρίσκεται ή όστις, έχων τελεσιδίκως καταδικασθή δι’ ιδιατέρως σοβαρόν αδίκημα, αποτελεί κίνδυνον δια την Χώραν.»

    Δηλαδή τρομοκράτες, αλλά και όσοι παραβιάζουν την ελληνική νομοθεσία έχοντας εκβιάσει την είσοδό τους στη χώρα μας με ναυάγιο και έχοντας κάψει προηγουμένως τα χαρτιά ταυτότητός τους με στόχο να θεωρηθούν έως και «Ανιθαγενείς»…

    Κι αυτό είναι ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα το οποίοι μεθοδεύει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, για τους «πρόσφυγες», καθώς δημιουργεί μαζικά «Ανιθαγενείς» ως φτηνά εργατικά χέρια για την Δύση.

    Ειδικότερα, το Άρθρο 83 του (ελληνικού) Ν. 3386/2005 αναφέρει συγκεκριμένα: «1.

    Ο υπήκοος τρίτης χώρας, που εξέρχεται ή επιχειρεί να εξέλθει από το ελληνικό έδαφος ή εισέρχεται ή επιχειρεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 1.500 €».

    Και ενώ αυτά ισχύουν παγκοσμίως και στην ημεδαπή, η ΝΔ εφαρμόζει σήμερα πιστά τον δόλιο Ν. 4375/2016 του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ευνοεί τον βίαιο εποικισμό της χώρας μας.

    Πρόσφατα η ΝΔ ψήφισε και τον δικό της Ν. 4636/2019 «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις», ο οποίος ευνοεί και αυτός τον βίαιο εποικισμό της χώρας μας από τους εισβολείς.

    Συγκεκριμένα ο νόμος της ΝΔ ΔΕΝ περιέχει διάταξη που να επανεξετάζει εάν δόθηκε παράνομα σε κάποιον το «καθεστώς πρόσφυγα».

    Αλλά, αφού του αποδώσει την ιδιότητα αυτή εξετάζει ΚΑΤΟΠΙΝ αν όλα βαίνουν νομίμως για τα δικαιώματα του κάθε παράνομου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σημαια τους ειχαν τους μεταναστες και το μσκεδονικο .και για τα δυο κατηγορουσαν το συριζα.ελα ομως που και τα δυο τους γυρισαν μπουμεραγκ.οπως εστρωσαν ετσι θα κοιμηθουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο