Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Καταργούν την σχολικής αργία των Τριών Ιεραρχών

Με ρύθμιση το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που κατέθεσε σε νομοσχέδιο,  προωθεί την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.

Η αιτιολογική έκθεση επί του άρθρου 56 αναφέρει:

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας.
Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού  και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων  και της εν γένει προσφοράς τους  στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια  όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε  ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος.

8 σχόλια:

  1. Και έτσι λύνεται το πρόβλημα της Παιδείας..τι να σας πω..θα έπρεπε να ντρέπεστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε ακομη δεν το καταλαβατε αυτοι που κυβερνουν παιρνουν αποφασεις λες και ειναι στρατιωτικη χουντα.αποφασιζω και διαταζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άς μειωθεί και τα Χριστούγεννα, το Πάσχα όπως και το καλοκαίρι το καθισιο των εκπαιδευτικών που το παίζουν κουρασμένοι.Τρεις μήνες το καλοκαίρι, δεκαπέντε μέρες τα Χριστούγεννα, δεκαπέντε μέρες το Πάσχα συν σχολικές εορτές κλπ.Δεν ξέρω κανέναν υπάλληλο που να έχει και όσιο τόσες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλο περίμενα από μια βαθιά θρησκευόμενη Κυβέρνηση: Να περάσει νόμο και να γιορτάζουμε έναν - έναν τους τρείς Ιεράρχες, με συνεχόμενες τρεις υποχρεωτικές αργίες και εκκλησιασμό, που θα επεκτείνονταν και στο Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας Κυβερνούν, Γραμματείς, Φαρισαίοι και θεομπέχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξυπνήστε, ιεράρχες, εκπαιδευτικό, γονείς, μαθητές, παππούδες, γιαγιάδες, ρομπότ θα μας κάνουν, μηχανές. ΣΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχει δικιο η κοπελα σηκωθειτε σπο το καναπε ρε εχετε παιδια εγγονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντικειμενικό xiromeronews γιατί δεν δημοσιεύσατε το σχόλιο που εξηγεί γιατί η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν είναι αργία; Μήπως θα στενοχωρηθεί ο φίλος σας ο Βαρεμενος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο