Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Γ. Βαρεμένος: Μετά την συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη είμαι δύο φορές ανήσυχος.

Αν ήμουν μια φορά ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μετά την συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη είμαι δύο φορές ανήσυχος. Κι αυτό διότι ο Ερντογάν μπορεί να εκλάβει τις δηλώσεις Τραμπ για τον φίλο του Τούρκο Πρόεδρο -τις οποίες ο Κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε αμήχανος- ως πράσινο φως για τη συνέχιση της παράνομης τουρκικής δραστηριότητας.
Το σκηνικό των δηλώσεων ήταν προσβλητικό για την χώρα μας.
Όποιος θέλει να κοιμάται ήσυχος με τον Κ. Μητσοτάκη ας το κάνει, αλλά νομίζω ότι ήλθε η ώρα να προβληματισθούμε και να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας, τη στιγμή που η επιχειρηματολογία του Έλληνα Πρωθυπουργού για την Ελλάδα ως προβλέψιμης συμμάχου βρίσκει την συγκεκριμένη πρόσληψη και ανταπόκριση από την διοίκηση Τράμπ. Κάνει τεράστιο λάθος όποιος, παρασυρμένος από τα επικοινωνιακά χάδια που απολαμβάνει στο εσωτερικό, ερμηνεύει το πιο κρίσιμο θέμα της εξωτερικής πολιτικής με τους ίδιους όρους και με την αβάσταχτη επικοινωνιακή ελαφρότητα της παρακολούθησης ενός αγώνα μπάσκετ στο ΝΒΑ.

14 σχόλια:

  1. ΑΠΟΨΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΗΣ ΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κσλα εσυ και να γινει πολεμος θα πας στην ελβετια τι προβλημα εχεις.λευτα εχεις να φανε και οι κοτες.ας ειναι καλα ο λαος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα με αυτη την αντιπολίτευση κανετε ονειρα οτι θα ανεβάσετε τα πσοσοστά σας που εχουν παρει τον κατήφορο; Εδω γελάμε!
    Προτείνω να κάνετε καμια πορεια με σύνθημα.φονιαδες των λαων αλλα μεχρι το Συνταγμα, οχι παραπέρα. Και να φαίνεστε αριστεροί αλλά και να μην δώσετε κακό παράδειγμα στους δυτικούς φίλους μας που αποτελέσατε τον καλύτερο σύμμαχο που είχαν, κόντρα στο κουτοχορτο που ταίζατε τους ψηφοφορους σας τόσα χρόνια.
    Και κάπως έτσι ο Συριζα ξαναπάει στα ποσοστα που του αναλογούν, εκεινα του 5 με 6% και τα πραγματα παιρνουν την κανονικότητα τους....χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς το παρόν ξεσκονίστε τα ταμπούρλα που θα κτυπάγατε στη μερκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βεβαια ολοι θυμομαστε τις σκηνες απειρου καλους και εθνικης υπερηφανιας οταν οι αμερικανοι δημοσιογραφοι τρολαραν τον Αλεξη, ρωτωντας παρουσια του Τραμπ για τις εναντιον του δηλωσεις στο παρελθον και τον Αλεξη τι να κάνει; Να χασκογελά.
    Σοβαρευτειτε εκει και παρτε σοβαρα το ρολο που σας εδωσε ο ελληνικος λαος εκεινον της αντιπολιτευσης γιατι ακομη δεν εχετε καταλαβει η δεν θελετε να δεχτειτε οτι πλεο δεν ειστε κυβερνηση
    Ονειρο ηταν συντροφοι και παει
    Παρενθεση ηταν και μας τελειωσε, ευτυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλα ρε παιδια Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟ ΤΡΑΜΠ
    ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΣΚΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειτε αρέσει είτε δεν αρέσει την περίοδο Τσιπρα - Κοτζια ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή αναβαθμίστηκε. Απο την Ελλάδα εκεινη την περίοδο περάσανε παρα πολλοί ηγέτες απο την Ελλάδα. Απο τον Μακρόν και στο Ολαν μέχρι τον Ομπάμα και τον Πούτιν. Και η Ελλάδα είχε λόγο, ειδικά μετα το 2016.

    Και εκεινη τη περίοδο λυθηκε και το θέμα των Σκοπίων, Βορειας Μακεδονείας πια.
    Με την συμφωνία των Πρέσπων που τώρα τρέχουν να την υπερασπιστουν πολλοι που τότε κανανε τον Μακεδονομάχο.

    Χαρείτε τωρα τον Μητσοτάκη που παρακαλάει για μια καλή κουβέντα. Όλο τάζει φρεγάτες, F-35, θαλάσσια οικοπεδά και δεν τον λογαριάζουν καν. Μεθάυριο γίνεται σύσκεψη για το μεταναστευτικό και την Λιβύη στην Γερμανία. Η Ελλάδα μετέχει? Όχι.

    Για την ενταξη της Βορείας Μακεδονίας στην ΕΕ η Ελλάδα ρωτήθηκε; Οχι. Την αφορά?

    Επίσης συμβουλεύω τους φίλους μας να επισκεφτουν το Καστελλόριζο γιατι σε λίγα χρόνια σε εκεινο το σημειο πολλά θα έχουν αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν καταλαβες..για τους συριζαιους και μαλιστα οχι ολους, λυθηκε το θεμα της Μακεδονιας...για τη συντριπτικη πκειοψηφια του ελληνικου λαου, το ονομα απλα ξεπουληθηκε απο τον Αλεξη και το παρεακι του.
      Ο Αλεξης ηταν απλα το καλο παιδιντης Μερκελ γι'αυτο και του χαιδευε το μαγουλακι. Απο go back madame Merkel εγινε ο yes man της Ευρώπης και η κωλοτουμπα πηγε σε αλλο επιπεδο..μην λεμε και οτι θελουμε.
      Ειπαμε ο λαος εφαγε αρκετο συριζοσανο πανω στην απελπισια του αλλα εστω και αργα ξυπνησε

      Διαγραφή
  8. ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολοι οι αμπελοφιλόσοφοι στα καφενεία του Ξηρομέρου
    τώρα κάνουν με τις θεωρίες τους καί τους διεθνολόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε μητσοτακηδες μηπως ξεχσσατε τη καταστροφη που εφερε το κομα σας.μαγαζια κλεισανε αυτοκτονιες γινανε στα σκουπιδια τρωγαμε ποσοι χιλιαδες ζουν με ψυχοφαρμακα.αυτα τα ξεχασατε κυριοι της δεξιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΒ ΕΙΔΑΤΕ; 24% Ο ΣΥΡΙΖΑ...ΚΑΛΑ ΠΑΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο