Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Μια οφειλόμενη απάντηση στην παραπλάνηση και στην παραπληροφόρηση.


Όσον αφορά την αναφορά και τον εκνευρισμό του τέως Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γαλούνη προς το Blog μας, για την δημοσιοποίηση εκ μέρους μας χρονικού σημείου της καταγραφής των ηχητικών του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2019 (δείτε εδώ), όπου ακούγεται πεντακάθαρα να λέει κάποια σοβαρά πράγματα εκτός μικροφώνου, που άπτονται της λειτουργίας του Δήμου, έχουμε να πούμε επώνυμα ότι:....

1. Το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS δεν παρακολουθεί και δεν ακούει κρυφά κανέναν, αλλά όπως όλοι οι πολίτες, έτσι και εμείς ακούμε τα επίσημα ηχητικά πρακτικά για να ενημερωθούμε για τα θέματα του Δήμου, όπως αυτά καταγράφονται από την ηχητική εγκατάσταση που βρίσκεται στον Δήμο Ξηρομέρου και ανεβαίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου αργότερα. Άρα τους εφάνταστους χαρακτηρισμούς και ότι δεν τον αφήνουμε ούτε να αναπνεύσει, περί φρουρών της επανάστασης, εκπροσώπων του οιοδήποτε και την αγωνιώδη προσπάθεια αυτοθυματοποίησής του, ο κ. Γαλούνης να την πλασάρει σε αυτούς που πειθήνια και άκριτα δέχονται όλα όσα τους λέει.
2. Για την ουσία της υπόθεσης, για την οποία ο κ. Γαλούνης επιμελώς δεν ανάφερε τίποτα, εμείς αναδείξαμε το γεγονός, γιατί είδαμε ένα πολιτικό πρόσωπο, άλλη επίσημη θέση να εκφράζει με ανοικτά μικρόφωνα και εντελώς αντίθετη με κλειστά, το γνωστό πρόβλημα της υποκρισίας των πολιτικών προσώπων, όταν τοποθετούνται μπροστά από την κουρτίνα και πίσω από την κουρτίνα.
3. Τα περιστατικά του «ανοικτού» μικροφώνου, που καταγράφει κατά λάθος τις πραγματικές σκέψεις πολιτικών προσώπων σε θέματα δημοσίου συμφέροντος, είναι πολλά παγκόσμια και πάντα δημοσιοποιήθηκαν χωρίς κανένας να πει ότι κακώς έγινε αυτό, αλλά ακριβώς το αντίθετο, όλοι δέχτηκαν ότι ήταν υποχρέωση η δημοσιοποίηση και μάλιστα πολλά πολιτικά πρόσωπα ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση, βρέθηκαν απολογούμενα για όσα ακούγονταν να λένε και αυτό είχε και σοβαρές επιπτώσεις στην πολιτική τους καριέρα.
Στην περίπτωση μας, για τα όσα ακούστηκαν πεντακάθαρα στο μικρόφωνο να λέει ο κ. Γαλούνης επέλεξε και δεν τόλμησε να πει τίποτα, γιατί είναι φανερό ότι βρέθηκε πολύ εκτεθειμένος από το ηχητικό, στο οποίο φαίνονται οι πραγματικές σκέψεις του. Απλά φρόντισε ως πολιτικός παλιάς κοπής που είναι, να πετάξει ως συνηθίζει την μπάλα στην εξέδρα και να εκτρέψει την συζήτηση σε σενάρια κατασκοπίας και υπερβάλλοντας ότι δήθεν του εμποδίζουμε την αναπνοή.
Το ότι έλεγε αυτά που είπε κρυπτόμενος, που έρχονταν σε πλήρη αντίθεση από την «υπεύθυνη» και «θεσμική» του προηγούμενη επίσημη τοποθέτηση, απέφυγε επιμελώς να το εξηγήσει.

Υ.Γ.: Για το μικρόφωνο που δεν κλείνει και διαμαρτυρήθηκε έντονα ο κ. Γαλούνης, 5 χρόνια Δήμαρχος ήταν, γιατί δεν το έφτιαχνε; Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο μικρόφωνο είναι πολύ παλιό και έχει καταντήσει αστείο. Εμείς πάντως διαβεβαιώνουμε ότι δεν το χαλάσαμε, γιατί δεν συχνάζουμε και ούτε ξημεροβραδιαζόμαστε στους χώρους του Δημαρχείου. Άλλοι είχαν εκπροσώπους, παρατρεχάμενους και άσχετους με τις υπηρεσίες του Δήμου, να τους υπηρετούν επί 5 συναπτά έτη.
mytikaspress

16 σχόλια:

  1. περσυνα ξινα σταφυλια!!!αντι να μας λετε τι ειπε και τι εκανε ο Γαλουνης για πολλοστη φορα υλοποιειστε το προγραμμα σας και φερτε τον εισαγγελεα.Ετσι δεν μας λεγατε προεκλογικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3:53 ξύπνα
      Και το Πρόγραμμα υλοποιείται και τι έκαναν τα λαμόγια ψάχνουν

      Διαγραφή
  2. Λες και τώρα θα μάθουμε το Γαλούνη και τις ουρές του ;;;; Εσείς τι άλλα νέα ; Καλά ; Τα παιδιά καλά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπροστα στο μικροφωνο : η αποκομιδη των σκουπιδιων ειναι σημαντικο πραγμα και πανω απο παραταξεις , ειναι δικαιωμα του πολιτη και υποχρεωση του δημου . εμεις ειμαστε θεσμικη αντιπολιτευση και θα συμβαλουμε και θα βοηθησουμε
    πισω απο τα μικροφωνα : μεθαυριο μολις ανεβουν στα αποριματοφορα θα στειλου του ικα

    δεν αλλαζει ο ανθρωπος και ολοι τον ξερουν , αλλα το πονηρο και υπουλο πουλι απο την μυτη πιανεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητό Mytikas press,αν και ηενημερωσή σου ήταν πολύπλευρη και σημαντική με λύπη διαπιστώνω οτι το τελευταίο διάστημα ειναι μονόπλευρη και αποκρύπτει σημαντικά γεγονότα και ενέργειες της δημοτικής αρχής που έρχονται σε αντίθεση με το πλαίσιο και το πρόγραμμα για το οποίο τους ψηφήσαμε και οι δύο.Αναφέρω ενδεικτικά:1.προμήθεια 2 οχημάτων με απ ευθείας ανάθεση ποσού 49.600 με μια μόνο προσφορά,αυτοκίνητα δεκαετίας,που δικαολογημένα κάνει τον κόσμο να σκέφτεται διάφορα.Σε τι διαφέρουμε απο την προηγούμενη δημοτική αρχή;την ίδια τακτική των απ ευθείας αναθέσεων είχε και αυτή.2.Το blogs δεν ανέδειξε τις διαμαρτυρίες εκλεγμένων προέδρων και δημοτικων συμβούλων (οπως προεδρος τ.κ Προδρόμου.πρόεδρος τ.κ παλαιομάνινας..)σχετικα με την καθαριότητα και αποκομιδή των απορριμάτων.Ηκατάσταση ήταν άθλια και εμείς τσιμουδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ασχολειστε με το γαλουνη .ο λαος αποφασισε ο γαλουνης να μπει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας ως αποτηχημενος και ταισμενος καλα απο το δημο.επιτελους τελος κυριε γαλουνη.μην σπαρταρας το τελος ηταν φρικτο γιατι το75% ηταν καταλυτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρότι η ανάρτηση μας αναφέρεται σε άλλο θέμα, θα δώσουμε απάντηση στην καθώς φαίνεται καλόπιστη και καλοδεχούμενη κριτική προς το Blog μας.
    Για το θέμα 1 που θίγεται, αναδείξαμε την απόφαση με ενισχυμένη πλειοψηφία στο ΔΣ για προμήθεια των δύο μεταχειρισμένων οχημάτων με απευθείας ανάθεση, διότι τα 50 χιλιάρικα δωρεά του ιδρύματος Λάτση ήταν διαθέσιμα ως 31 Δεκέμβρη και ο διαγωνισμός ήταν εκτός χρονικών ορίων, τα χρήματα σε αυτή την περίπτωση θα χάνοταν. Επίσης παρουσιάσαμε την δημόσια γνωστοποίηση, την δυστυχώς μόνο μία προσφορά και την απόφαση της προμήθειας. Με αυτά τα χρήματα μόνο προμήθεια μεταχειρισμένων θα μπορούσε να υπάρξει. Τώρα αν τα οχήματα δεν είναι σε καλή κατάσταση, που φαίνεται εσύ να το ξέρετε με κάποια δική σας πληροφόρηση, αυτό εμείς δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και αν αυτές δεν τηρούνται, δεν υπάρχει παραλαβή λέει ο νόμος, η κοινή λογική και η προσωπική μας γνώμη.
    Θα θέλαμε να ακούσουμε την δική σας γνώμη για την αξιοποίηση των 50 χιλιάδων, γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι με συντριπτική πλειοψηφία, μόνο αυτό τον τρόπο βρήκαν για να μην χαθούν τα χρήματα. Γνωρίζετε εσύ κάποιον άλλο τρόπο που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα χρήματα; Μπορείτε να τον καταθέσετε.
    Για το θέμα 2 των σκουπιδιών δεν πήραμε από κανέναν Πρόεδρο τίποτα, απλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει η απόφαση ο Δήμος να κάνει αποκομιδή με ίδια μέσα και όχι με ιδιώτη και αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα στους οικισμούς και το αναφέραμε. Εμείς βλέπουμε συνολικά την εικόνα, θεωρούμε οτι όταν μία επισκευή κάνεις στο σπίτι σου αναστανώνεσαι και υπάρχουν προβλήματα, πόσο δε μάλλον όταν αλλάζεις μοντέλο αποκομιδής. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε και εμείς πολύ σύντομα πως θα πάει η προσπάθεια της δημόσιας αποκομιδής και θα κρίνουμε και την υπηρεσία και το οικονομικό κόστος να είστε σίγουροι.

    ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΠΛΕΝΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΟΥΤΕ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ.
    Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΦΡΑΣΗ , ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ , ΤΟΝ ΕΣΦΑΞΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τριανταφυλλάκης καλά θα κάνει να ξεκαβαλήσει το καλάμι και να μη μιλάει προσβλητικά για κανέναν
      Απαράδεκτη η συμπεριφορά του στα συμβούλια
      Όχι μόνο Συο Γαλουνη και στο Στάικο αλλά κσι στους ίδιους τους δικούς του

      Διαγραφή
  8. Βαζω στοιχημα με τους γαλουνηδες οσο χρημα διαθετουν οτι στις επομενες εκλογες τριανταφυλακης δεν θα εχει αντιπαλο διοτι δεν θα τολμησει κανεις να τον κοντραρει.διοτι ο λαος βλεπει εναν τριανταφυλακη εντιμο και καθαρο αντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το λες..
      Να λες μόνο πως δεν θα έχει ο Γαλουνης αντίπαλο...

      Διαγραφή
  9. Δεν είχα ειλικρινά καμιά διάθεση να παρέμβω σχολιάζοντας την ανάρτηση του mytikas prees αλλά θεωρώ ότι η ειλικρίνεια πρέπει να είναι βασικό στοιχείο σ΄ένα δημόσιο διάλογο όταν ειδικά αναφερόμαστε σε διαχείριση δημοσίου χρήματος.
    Θα αναφερθώ μόνον σε δύο σημεία της απάντηση σας.
    Για το πρώτο που αναφέρετeι ότι λάβατε απόφαση με ενισχυμένη πλειοψηφία στο ΔΣ για την προμήθεια των δύο μεταχειρισμένων οχημάτων με απευθείας ανάθεση, διότι τα 50 χιλιάρικα δωρεά του ιδρύματος Λάτση ήταν διαθέσιμα ως 31 Δεκέμβρη και ο διαγωνισμός ήταν εκτός χρονικών ορίων, τα χρήματα σε αυτή την περίπτωση θα χάνοταν.

    Γιατί άραγε διεξήχθη ο διαγωνισμός εκτός χρονικών ορίων; Ποιος φταίει για την καθυστέρηση; Η νέα δημοτική αρχή δεν διαβουλευόταν με τον εργολάβο για την σύναψη νέας σύμβασής μέχρι τον Δεκέμβριο και τελικά έλαβε την απόφαση της αυτοδιαχείρισης;
    Αναφέρετε ότι διετέθησαν 50 χιλιάρικα για την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων Η πραγματική αξία τους ανταποκρίνεται το τίμημα που καταβλήθηκε; Μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε γι αυτό;
    Συμφωνώ ότι με αυτά τα χρήματα μόνο προμήθεια μεταχειρισμένων θα μπορούσε να υπάρξει, μόνον που η κατάσταση των οχημάτων δεν ανταποκρινόταν στο τίμημα που δόθηκε ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
    Αναφέρετε ότι τα οχήματα είναι καλή κατάσταση; Είστε σίγουρος γι αυτό; Τότε πως και τα δύο παρουσίασαν ταυτοχρόνως μόλις μερικές ημέρες από την ενεργοποίησή τους προβλήματα;
    Αναφέρετε ότι τα οχήματα έχουν τις προδιαγραφές. Είστε σίγουρος γι αυτό;

    Θα σας παρακαλούσα, εάν βέβαια έχετε την καλωσύνη και γνωρίζετε, να μας ενημερώσετε γιατί αποφασίσθηκε να αλλάξει το σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών και να το αναλάβει το έργο αυτό ο Δήμος ενώ ήταν απροετοίμαστος χωρίς υποδομή και χωρίς προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΨΕΥΤΗ 6:08 ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ.ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΕΣΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙΩΕΧΟΥΝ ΒΛΑΒΗ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΣΕΙ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΖΗΛΙΑ ΤΟΥΣ.ΠΡΟΧΩΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    2. ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.

      Διαγραφή
  10. Εαν γινει παρανομια και βεβαιως εχει υποχρεωση το ικα να επεμβει α. Ολα και ολα ο νομος ειναι νομος για το καλο του εργατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο 6:08 ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ

    ΕΜΠΛΕΞΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕ

    ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΞΛΟΤΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ

    ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ

    ΜΙΛΑ ΣΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ. ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΠΩς ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΕ??????? ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ?????? ΑΜ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ.

    Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΕΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΛΕΙΨΕΙΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο