Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΖΩΗ ΓΡΑΒΑΝΗ: Με ρίζες απο την Κωνωπίνα Ξηρομέρου, λάμπει με το ταλέντο της στον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στο γυναικείο ποδόσφαιρο!


του ΝΙΚΟΥ ΡΑΠΠΟΥ* 

    Πριν μερικά Χρόνια- όταν τα χωριά μας είχαν ακόμα...κόσμο- η Κωνωπίνα διατηρούσε δυο (2) Ποδοσφαιρικές ομάδες: Μία με αγόρια και μία με κορίτσια. Τα αγόρια για να κερδίσουν τα κορίτσια μας έπρεπε να ιδρώσουν για να παρακάμψουν το πείσμα τους. 
             Αυτό ακούστηκε μέχρι και την Αθήνα και έτσι μια μέρα κατέφθασε το κανάλι MEGA (πού ήταν τότε στις δόξες του. Το τηλεοπτικό λοιπόν συνεργείο αφού έδειξε τις ομορφιές του χωριού, μετέδωσε ζωντανά την ποδοσφαιρική τιτανομαχία των κοριτσιών εναντίον των αγοριών (έστω με κάποιο κωμικό τρόπο) αλλά έγινε ο...χαμός.......



      Δύο τρία απ'αυτά τα κορίτσια υπερτερούσαν των άλλων. Ήταν η Ζωίτσα, η Αφροδίτη και η Μαρία. Η μπάλα χανόταν στα πόδια τους, τύφλα να είχαν μπροστά τους οι Ριβάλντο, Ρονάλντο και...Αλντο.

                Τα χρόνια πέρασαν και τα κορίτσια της Κωνωπίνας έφυγαν από το χωριό αναζητώντας καλύτερη τύχη. Δεν ξέχασαν όμως ποτέ το ποδόσφαιρο. Μία απ' αυτές η Ζωίτσα Γραβάνη βρίσκεται σήμερα στον Πειραιά και αποτελεί στέλεχος της ιστορικής ομάδας του Εθνικού Πειραιώς, που πρωταγωνιστούσε παλαιότερα στην Α' Εθνική.

          Σήμερα όμως ο Εθνικός βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία και είναι αυτό ακριβώς που προβληματίζει τη Ζωή ή οποία φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι και την Εθνική μας.

        Όποιος λοιπόν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσει τη Ζωή ας επικοινωνήσει με το Ξηρόμερο NEWS.

Στην φωτογραφία η Ζωίτσα πανηγυρίζει μια επιτυχία της με άλλες συμπαίκτριες της.

*Ο Νίκος Ράππος είναι λαογράφος, σκιτσογράφος και είναι ένας παθιασμένος συλλέκτης, ο οποίος διατηρεί ένα σπάνιο λαογραφικό μουσείο στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου, με εκατοντάδες σπάνια εκθέματα από διάφορα σημεία του κόσμου.


1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΆΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΌΓΓΙ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΕΚΕΊ ΓΥΝΑΙΚΙΑ ΟΜΆΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΕΘΝΙΚΉ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο