Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Κώστας Μακρυγεώργος (Κρεμμύδας): Για τον ευπατρίδη Κανδηλιώτη Γιώργο Μούτο!

ΑΠΟ ΜYTIKAS PRESS 
φώτο: Στάθης Μούτος

             Στις 10 η ώρα το πρωί, ημέρα Σάββατο, 25-01-2020, πήγα, όπως κάθε μέρα, να πιω τον καφέ μου στο απέναντι από το σπίτι μου καφενεδάκι, στην Πάτρα.  
         Το παιδί, ο Γιώργος που με σερβίρει, μαζί με τον καφέ, μου έφερε και την τοπική εφημερίδα. Μόλις την άνοιξα, κατά σύμπτωση, στη σελίδα 7 της εφημερίδας "Η Γνώμη" έμεινα άφωνος, διότι είδα μια φωτογραφία ενός ζευγαριού με πολύ γνωστά χαρακτηριστικά.
       Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα ώσπου να το συνειδητοποιήσω και πράγματι ήταν ο αγαπητός μου φίλος και συγχωριανός, ο Γιώργος ο Μούτος με τη σύζυγό του κα Ζωή.......



        Για λίγο βρέθηκα σε δίλημμα για το τι συμβαίνει. Μόλις όμως διάβασα τη λεζάντα, φτερούγισα από χαρά αλλά και από περηφάνια. 
            Όχι ότι είδα κάτι πρωτόγνωρο απ' τον αξιαγάπητο Γιώργο. Μας έχει δείξει προ πολλών χρόνων με σοβαρές ενέργειες και προσφορές πόσο αγαπάει το χωριό του, τους χωριανούς του και γενικά τον τόπο που γεννήθηκε.

              Τούτη όμως η προσφορά του με συγκίνησε ιδιαίτερα, διότι στο βάθος δείχνει την βαθιά αγάπη για τον τόπο του, δείχνει αρχοντιά και το ευγενικό του ήθος. Βλέποντας το χωριό του να φθίνει και φοβούμενος την ερήμωση του, έκαμε την ωραιότερη προσφορά.

          Τους φίλους μου θαμώνες του καφενείου τους έκραξα από χαρά και ικανοποίηση, δημιουργώντας ένα ολιγόλεπτο χαρούμενο πανδαιμόνιο. Στο τέλος τους ευχήθηκα να βρεθούν και στα χωριά τους τέτοιοι άνθρωποι να κάνουν τέτοιες προσφορές. Και αυτοί μου το ανταπέδωσαν με το θαυμασμό τους για το ζευγάρι Μούτου.

           Εγώ δεν έχω να πω τίποτε άλλο για το αγαπητό ζευγάρι του Γιώργου και της Ζωής Μούτου, παρά να τους συγχαρώ από καρδίας και να ευχηθώ ολόψυχα να έχουν χρόνια και υγεία, να ζουν και να προσφέρουν στον τόπο τους.
Συγχαρητήρια!

Με πολλή εκτίμηση
Κώστας Μακρυγεώργος (Κρεμμύδας)

3 σχόλια:

  1. Τετοιοι ανθρωποι δεν υπαρχουν σημερα.αυτοι οι ανθρωποι ειναι Ανθρωποι με ολη τη σημασια της λεξης.αξιζουν συγχαρητηρια απ ολους.εδω βλεπεις ανθρωπους να εχουν δις κ να μην δινουν 5 ευρω σε καποιον που πειναει να παρει 1κιλο ψωμι.βλεπεις ανθρωπους που εχουν λεφτα κ ζουνε σαν παρακατιανοι κοιταζωντας να μαζεψουν κ το 50λεπτο.αθλιοι ανθρωποι.για μενα αυτοι ειναι οι αθλιοτεροι ανθρωποι.αυτοι που προσκυνανε το χρημα λες κ θα το παρουν μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια ανθρωπιάς μπράβο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνήθως όλο ζητάμε με ιδιοτέλεια για τους εαυτούληδές μας

    Και σπανίως βλέπουμε πράξεις συμπόνοιας και ανθρωπιάς.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο