Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Συλλαλητήριο στον ΑΓΡΙΛΟ - [ΦΩΤΟ]





           Μεγάλη κινητοποίηση Πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο πρώην στρατόπεδο «Ψαρογιάννη» στην περιοχή Άγριλος του δήμου Αμφιλοχίας ενάντια στη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων που προτίθεται να λειτουργήσει η Κυβέρνηση.
         Πριν το συλλαλητήριο εξάλλου τελέστηκε λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου και στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ.κ Κοσμάς..........



    Η κινητοποίηση στοχεύει να στείλει ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για την ελεγχόμενη δομή που θα στεγάσει 750 άτομα σε πρώτη φάση και με χρονικό ορίζοντα έναρξης το τέλος Φεβρουαρίου.

        Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι τοπικές αρχές, σύλλογοι, φορείς και πολίτες πρωτίστως από τους δήμους Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου. Είχε αποφασιστεί στο πρόσφατο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας στο οποίο συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου, όπως και αρκετά μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δήμων τους, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά άμεσα και τις δικές τους περιοχές.
  Αντίστοιχο συλλαλητήριο έγινε και το 2011 όταν διακινήθηκαν οι πρώτες σχετικές πληροφορίες.
        Η έκταση που λειτουργούσε το πρώην στρατόπεδο Ψαρογιάννη αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Αμφιλοχίας. Η επίταξη του χώρου έγινε αποκλειστικά για λειτουργία στρατοπέδου και για καμία άλλη χρήση και το 2011 επανήλθε η κτήση στον δήμο Δήμο Αμφιλοχίας που έχει όλα τα νόμιμα δικαιώματα επί του ακινήτου αυτού.
       Εντός του χώρου υπάρχει ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο οποίος λειτουργεί κανονικά και εκεί διοργανώνεται πανήγυρις κατά τον δεκαπενταύγουστο που συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή. Επίσης λειτουργίες γίνονται από τους ιερείς και τους πιστούς της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

         Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου τον λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κατσούλας ο οποίος υποστήριξε ότι η έκταση έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό του Δήμου Αμφιλοχίας για ανάπλαση με την δημιουργία θεματικού πάρκου και εγκαταστάσεων αναψυχής μιας και γειτνιάζει με την λίμνη Αμβρακία και βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής Natura, ενώ ήδη έχει εγγραφεί πίστωση στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου για την κατασκευή των απαραίτητων έργων. Μάλιστα τόνισε ότι εντός του χώρου ή στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία υποδομή για φιλοξενία ανθρώπων. Επίσης, η παροχή νερού που εξυπηρετούσε το στρατόπεδο έχει αχρηστευτεί από χρόνια και δεν υδρεύεται πλέον ο χώρος και έτσι είναι ακατάλληλος για τη φιλοξενία μεταναστών – προσφύγων.
         Αμέσως μετά τον λόγο πήρε και ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Αποστολάκης ο οποίος στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε στους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να δημιουργηθεί το κέντρο φιλοξενίας στον Άγριλο, ενώ όπως και ο κ. Κατσούλας, ανέφερε ότι πρέπει η κάθε περιοχή να πάρει το κομμάτι των μεταναστών που της αντιστοιχεί (1%).  

         Στο σημείο αυτό μάλιστα υπήρξαν αντιδράσεις από κάποιους, με επικεφαλής τον πρώην Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, οι οποίοι όπως ανέφεραν δεν θέλουν μετανάστες σε καμία περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

        Συνολικά στην κινητοποίηση συμμετείχαν περίπου 500 πολίτες οι οποίοι με την παρουσία τους και με πανό τα οποία κρατούσαν υπογράμμιζαν ότι “ο Άγριλος ανήκει στους δημότες” και “όχι νέα Μόρια στον Άγριλο”..




45 σχόλια:

  1. Ο δεσπότης πρέπει να αγκαλιάζει όλους τους ανθρωπους και όχι να τους διώχνει. Ο Χριστός μας διδαξε αγάπη για όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΩΣ ΤΟΝ ΙΔΕΑΤΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το ξέχασες φίλε άλλος κυβερνά όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    2. Προς 9.22
      Μάλλον εσυ ξεχνας γρηγορα γιατι ο Συριζα που ψηφισες καλουσε ολους τους λαθρομεταναστες να ερθουν στην Ελλαδα και η Τασια μαζί...η πολιτικη των ανοικτων συνορων ηταν πολιτικη ιδεοληψια του Συριζα που οδηγησε σε αυτη την κατασταση την μη αναστρεψιμη...δεν ξεχνάει ο λαος συντροφεεεεεεε

      Διαγραφή
    3. 4:45 είσαι το λιγότερο ανενημερωτος.... Στο μυαλό το δικό σου όλους αυτούς ο Σύριζα τους έβαλε μέσα τόσα χρόνια; Και αφού ευθύνεται ο Σύριζα γιατί δε το αλλάζει η σημερινή κυβέρνηση; Απάντησε στον εαυτό σου και ίσως ανακαλυψεις την Αμερική....

      Διαγραφή
  3. Tα σκουπίδια στη Ζαβέρδα δεν μολύνουν το περιβάλλον σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή . Οι άνθρωποι θα τo μολύνουν. Ντροπή ρε.
    Tα σκουπίδια έχουν πολλά λεφτά μα πάρα πολλά λεφτά. Ετσι εξηγείται η στάση της Δημοτικής Αρχής από τη Μπούχαλη. ο Ξενοδόχος Αντιδήμαρχος που έχει το ξενοδοχείο του στη Λευκάδα συμφώνησε. Εσείς Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ζαβέρδας γιατί συμφωνήσατε; Eσείς Ζαβερδιανοί γιατί δεν αντιδράτε; Θα βγούν στον αέρα τα πάντα και για τους πάντες. Ο Τάκουλας και ο Αχιλλέας γιατί συμφώνησαν; Tι κερδίσει η περιοχή μας από το να έρθουν τα σκουπίδια της Λευκάδας και του Μεγανησίου; Nροπή και πάλι ντροπή.
    ο Ακροδεξιός Ρούλης πρωτοστατεί. Να τον χαίρεστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχεση εχουν τα σκουπιδια με το μεταναστευτικο ρε παιδια?τα σκουπιδια εχουν λεφτα και οι μεταναστες εχουν..δεν ερχονται τζαμπα εδω..τα παιρνει η ελλαδα για να ερθουν δε το κανουν απ την καλη τους την καρδια.μιλαμε για ανελεητο χρημα για να τους "φιλοξενησουμε"...παρολα αυτα τι σχεση εχει το σχολιο των σκουπιδιων με το μεταναστευτικο..και στο κατω κατω εσεις ξεσυκωθηκατε εκει για τα σκουπιδια?γιατι δεν ειδα καμια συγκεντρωση διαμαρτυριας..τουλαχιστον εδω για το μεταναστευτικο μαζευτηκαν εκατονταδες ανθρωποι να ακουστει η φωνη τους

      Διαγραφή
  4. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΜΙΣΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΆΡΤΗ ΤΟΥΣ. ΑΠΈΧΘΕΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΉΓΑΝ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ. ΟΛΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΙ ΦΟΡΑ ΖΟΥΜΕ. ΟΎΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΈΨΟΥΝ ΟΎΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΤΟ ΦΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΈΖΙ. ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΌΤΕΡΟ ΘΈΛΟΥΝ. ΚΑΘΊΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΌ" ΚΡΎΨΤΕ ΤΟΝ ΚΙΟΛΑΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΑΝΤΡΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΑΞΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεσμικος ρατσισμός. .μαζί και η ακροδεξια του Κυριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εσύ 4,45 να ανοίξεις τα μάτια σου,τους Αλβανούς τους έφερε ο Σαμαράς και τους ισλαμιστές η ΠΑΣΟΚΟΝΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντροπή.....
    Ο ήλιος τ πρωί βγαίνει για όλο τ κόσμο!
    Ο Χριστός μάς δίδαξε Αγάπη ή παπάδες μίσος λυπάμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το γαλσ και το αρνι σας το παιρνουν τζαμπα γιατι δεν κσνετε συλλαλητηριο βρε γιδια και προβατα.ουστ απο δω ρατσιστες λες και αυτοι που ερχοντε εδω ειναι σκυλια και τους φερνεστε προστυχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΥΣΤ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΓΑΝ ΕΤΣΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΕΓΩΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ!ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΓΩΠΑΘΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τους Σύριους να τους βοηθήσουμε αυτοί είναι όντως από εμπόλεμη ζώνη οι υπόλοιποι; Τη είναι; Σε μια χώρα με υψηλά ποσοστά ανεργίας πως μπορώ να δεχτώ τόσους οικονομικούς μετανάστες; Όσο για εσάς που δείχνετε τόσες δήθεν ευαισθησίες μήπως εσείς θέλετε να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους αυτούς για ένα κομμάτι ψωμί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που λες τα πιστεύεις; Γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και για άλλους ανθρώπους; Έλα Χριστέ και Παναγία

      Διαγραφή
  11. Αλίμονο στους δήθεν προοδευτικους και '' ανοιχτομυαλους''. Η σύγχρονη κατάρα της χώρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δήμαρχε Αμφιλοχίας
    Μήπως είναι και ο Αμβρακικός κόλπος δικός σας και όχι όλων των Ελλήνων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν έφραξε ακόμα τη θάλασσα ο Μητσοτάκης; Εξακόσια (600!!) άτομα την ημέρα από τότε που ανέλαβε.Κατ' τ'άλλα τους καλούσε ο Τσίπρας. Λουστείτε τα τώρα!!!!! Τα ΣΚΑΙ πάντως τώρα ΜΟΥΓΚΑ!!!!! Περαστικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ
    τόσο και ανώτερη είναι-ως ανθρώπινη καλή πράξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 5:57 Eσύ με τη ψήφο σου τα έφερες τα σκουπίδια στη Ζαβέρδα. Ξέρουμε ποιος είσαι. Τα σκουπίδια τα προτιμάς , τους ανθρώπους δεν τους θέλεις. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκεί στον άργιλο υπάρχει ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου . Οι μετανάστες που έρχονται όλοι τους σχεδόν είναι μουσουλμάνοι και θα καταστρέψουν το ναό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα όλα γίνονται για τα μάτια του κόσμου! Λυπάμαι πού ο δήμαρχος κρατάει αυτή τη στάση;; Γιατί Κ ή πρόσφυγες θα έρθουν κ αυτός θα γίνει ρόμπα Στους κατοίκους τ Δήμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τελικά δεν θα πάνε στο Κολωνάκι ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κολωνάκι και βόρεια προάστια δεν πάνε φίλε μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. To μεσημέρι μερικοί έδειξαν το απάνθρωπο μένος τους σε πονεμένους πρόσφυγες, το βράδυ πήγαν στην εκκλησία. Ο Ναζωραίος θα σας έδιωχνε , όπως έδιωξε τους γραμματείς και τους Φαρισαίους από το Ναό. Ακροδεξιά Φασίστες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όποιος θέλει να τρώει σφαλιάρα και να γυρνά και το άλλο μάγουλο ελεύθερα να πάει εκεί θα βρει πολλούς πρόθυμους μετανάστες. Ευτυχώς που οι πολλοί σκεφτόμαστε το μέλλον και την ύπαρξη της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (κε΄ 31-46)

    Κείμενο:
    31 Ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ καὶ πάντες οἱ ἅγιοι ἄγγελοι μετ' αὐτοῦ, τότε καθίσει ἐπὶ θρόνου δόξης αὐτοῦ· 32 καὶ συναχθήσεται ἔμπροσθεν αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη, καὶ ἀφοριεῖ αὐτοὺς ἀπ' ἀλλήλων, ὥσπερ ὁ ποιμὴν ἀφορίζει τὰ πρόβατα ἀπὸ τῶν ἐρίφων, 33 καὶ στήσει τὰ μὲν πρόβατα ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ τὰ δὲ ἐρίφια ἐξ εὐωνύμων. 34 τότε ἐρεῖ ὁ βασιλεὺς τοῖς ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ· δεῦτε, οἱ εὐλογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοιμασμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου· 35 ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, 36 γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με. 37 τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ οἱ δίκαιοι λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα καὶ ἐθρέψαμεν, ἢ διψῶντα καὶ ἐποτίσαμεν; 38 πότε δέ σε εἴδομεν ξένον καὶ συνηγάγομεν, ἢ γυμνὸν καὶ περιεβάλομεν; 39 πότε δέ σε εἴδομεν ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ ἤλθομεν πρός σε; 40 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ βασιλεὺς ἐρεῖ αὐτοῖς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ' ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε. 41 Τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων· πορεύεσθε ἀπ' ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ· 42 ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, 43 ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. 44 τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; 45 τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ' ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. 46 καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.

    Mετάφραση:
    Είπε ο Κύριος: «Όταν θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου με όλη του τη μεγαλοπρέπεια και θα τον συνοδεύουν όλοι οι άγιοι άγγελοι, θα καθίσει στο βασιλικό θρόνο του. Τότε θα συναχθούν μπροστά του όλα τα έθνη, και θα τους ξεχωρίσει όπως ξεχωρίζει ο βοσκός τα πρόβατα από τα κατσίκια. Τα πρόβατα θα τα τοποθετήσει στα δεξιά του και τα κατσίκια στ΄ αριστερά του. Θα πει τότε ο βασιλιάς σ΄ αυτούς που βρίσκονται δεξιά του: «ελάτε, οι ευλογημένοι απ΄ τον Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία που σας έχει ετοιμαστεί απ΄ την αρχή του κόσμου. Γιατί, πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μ΄ επισκεφθήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε». Τότε θα του απαντήσουν οι άνθρωποι του Θεού: «Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε ή να διψάς και σου δώσαμε να πιείς; Πότε σε είδαμε ξένον και σε περιμαζέψαμε ή γυμνόν και σε ντύσαμε; Πότε σε είδαμε άρρωστον ή φυλακισμένον κι ήλθαμε να σε επισκεφθούμε;» Τότε θα τους απαντήσει ο βασιλιάς: «σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από τους άσημους αδερφούς μου, τα κάνατε για μένα». Ύστερα θα πει και σ΄ αυτούς που βρίσκονται αριστερά του: «φύγετε από μπροστά μου, καταραμένοι· πηγαίνετε στην αιώνια φωτιά, που έχει ετοιμαστεί για το διάβολο και τους δικούς του. Γιατί, πείνασα και δε μου δώσατε να φάω, δίψασα και δε μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και δε με περιμαζέψατε, γυμνός και δε με ντύσατε, άρρωστος και φυλακισμένος και δεν ήρθατε να με δείτε». Τότε θα του απαντήσουν κι αυτοί: «Κύριε, πότε σε είδαμε πεινασμένον ή διψασμένον ή ξένον ή γυμνόν ή άρρωστον ή φυλακισμένον και δε σε υπηρετήσαμε;» Και θα τους απαντήσει: «σας βεβαιώνω πως αφού δεν κάνατε αυτά για έναν από αυτούς τους άσημους αδερφούς μου, δεν τα κάνατε ούτε για μένα». Αυτοί λοιπόν θα πάνε στην αιώνια τιμωρία, ενώ οι δίκαιοι στην αιώνια ζωή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιάννης Πραμαγκιούλης20 Ιανουαρίου 2020 στις 2:56 μ.μ.

    Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (κε΄ 31-46)

    Κείμενο:
    31 Ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ καὶ πάντες οἱ ἅγιοι ἄγγελοι μετ' αὐτοῦ, τότε καθίσει ἐπὶ θρόνου δόξης αὐτοῦ· 32 καὶ συναχθήσεται ἔμπροσθεν αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη, καὶ ἀφοριεῖ αὐτοὺς ἀπ' ἀλλήλων, ὥσπερ ὁ ποιμὴν ἀφορίζει τὰ πρόβατα ἀπὸ τῶν ἐρίφων, 33 καὶ στήσει τὰ μὲν πρόβατα ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ τὰ δὲ ἐρίφια ἐξ εὐωνύμων. 34 τότε ἐρεῖ ὁ βασιλεὺς τοῖς ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ· δεῦτε, οἱ εὐλογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοιμασμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου· 35 ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, 36 γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με. 37 τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ οἱ δίκαιοι λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα καὶ ἐθρέψαμεν, ἢ διψῶντα καὶ ἐποτίσαμεν; 38 πότε δέ σε εἴδομεν ξένον καὶ συνηγάγομεν, ἢ γυμνὸν καὶ περιεβάλομεν; 39 πότε δέ σε εἴδομεν ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ ἤλθομεν πρός σε; 40 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ βασιλεὺς ἐρεῖ αὐτοῖς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ' ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε. 41 Τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων· πορεύεσθε ἀπ' ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ· 42 ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, 43 ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. 44 τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; 45 τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ' ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. 46 καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.

    Mετάφραση:
    Είπε ο Κύριος: «Όταν θα έρθει ο Υιός του Ανθρώπου με όλη του τη μεγαλοπρέπεια και θα τον συνοδεύουν όλοι οι άγιοι άγγελοι, θα καθίσει στο βασιλικό θρόνο του. Τότε θα συναχθούν μπροστά του όλα τα έθνη, και θα τους ξεχωρίσει όπως ξεχωρίζει ο βοσκός τα πρόβατα από τα κατσίκια. Τα πρόβατα θα τα τοποθετήσει στα δεξιά του και τα κατσίκια στ΄ αριστερά του. Θα πει τότε ο βασιλιάς σ΄ αυτούς που βρίσκονται δεξιά του: «ελάτε, οι ευλογημένοι απ΄ τον Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία που σας έχει ετοιμαστεί απ΄ την αρχή του κόσμου. Γιατί, πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με περιμαζέψατε, γυμνός και με ντύσατε, άρρωστος και μ΄ επισκεφθήκατε, φυλακισμένος κι ήρθατε να με δείτε». Τότε θα του απαντήσουν οι άνθρωποι του Θεού: «Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε ή να διψάς και σου δώσαμε να πιείς; Πότε σε είδαμε ξένον και σε περιμαζέψαμε ή γυμνόν και σε ντύσαμε; Πότε σε είδαμε άρρωστον ή φυλακισμένον κι ήλθαμε να σε επισκεφθούμε;» Τότε θα τους απαντήσει ο βασιλιάς: «σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από τους άσημους αδερφούς μου, τα κάνατε για μένα». Ύστερα θα πει και σ΄ αυτούς που βρίσκονται αριστερά του: «φύγετε από μπροστά μου, καταραμένοι· πηγαίνετε στην αιώνια φωτιά, που έχει ετοιμαστεί για το διάβολο και τους δικούς του. Γιατί, πείνασα και δε μου δώσατε να φάω, δίψασα και δε μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και δε με περιμαζέψατε, γυμνός και δε με ντύσατε, άρρωστος και φυλακισμένος και δεν ήρθατε να με δείτε». Τότε θα του απαντήσουν κι αυτοί: «Κύριε, πότε σε είδαμε πεινασμένον ή διψασμένον ή ξένον ή γυμνόν ή άρρωστον ή φυλακισμένον και δε σε υπηρετήσαμε;» Και θα τους απαντήσει: «σας βεβαιώνω πως αφού δεν κάνατε αυτά για έναν από αυτούς τους άσημους αδερφούς μου, δεν τα κάνατε ούτε για μένα». Αυτοί λοιπόν θα πάνε στην αιώνια τιμωρία, ενώ οι δίκαιοι στην αιώνια ζωή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα ο θεος τα ειπε για τους χριστιανους δεν τα ειπε για τους μουσουλμανους..αυτοι δεν ερχονται εδω να ασπαστουν τον χριστιανισμο..ερχονται να τον εξαφανισουν.πηγαινε διαβασε τους το ευαγγελιο οταν ερθουν..ουτε την εκκλησια δε θα βρεις στον αγριλο...εχεις μπερδεψει τα μπουτια σου μου φαινεται που μου κατσες να γραψεις το ευαγγελιο για τον πλησιον..που αμα ερθω στη γειτονια σου με τον πλησιον σου τον ελληνα ειναι σιγουρο οτι δε λες ουτε καλημερα.

      Διαγραφή
    2. 8:19 μη παραφράζεις τα λεγόμενα του ευαγγελίου κατά το δοκούν.... Αγαπάτε αλλήλους είπε ο Χριστός και όχι αγαπάτε χριστιανούς μόνο. Το φτωχό σου το μυαλό μέχρι εκεί φτάνει. Το ότι κάποιος πιστεύει σε άλλη θρησκεία από τη δικιά σου δε σημαίνει ότι είναι και κακός άνθρωπος....

      Διαγραφή
    3. 8:19 ανθρωποι ειναι μονο οι ορθοδοξοι δηλαδη ??

      Διαγραφή
    4. Αγαπητοι 4.22
      12.22
      2.56
      Δε θα απαντησω εγω σε οσα λετε...απλα καντε εναν κοπο κ μπειτε στο google κ πληκτρολογηστε...ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ..
      τα υπολοιπα συμπερασματα για τους δηθεν προσφυγες κακομοιρηδες κατατρεγμενους βγαλτε τα ιδιοις ομμασι..

      Διαγραφή
  24. ΑΓΑ[ΗΤΟ XIROMERONEWS ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εσύ στην κοσμαρα σου με τα σκουπίδια ακόμη. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ χτενιζεσαι. Άιντε για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εσυ3:20 εισαι σιγουρα ανδρικελο και μεγαλος πολυ πολυ βλακας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ ωραία αυτά που λέει η θρησκεία μας τα ξέρουμε και μας αρέσουν αλλά στην αντίπερα όχθη οι άλλοι (μουσουλμάνοι) μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι πρέπει να εξοντώσουν χριστιανούς. Αυτό πως θα το αντιμετωπίσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με την Χριστιανική πίστη
      ξεπερνιούνται όλες οι δυσκολίες της ζωής

      Διαγραφή
  28. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΙΔΑ Κ ΤΟ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΞΕΠΙΣΜΩΣΕ ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΜΩΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΜΑΝΤΡΑΚΙΑΣ ΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΨΙΦΙΖΕΙΣ ΚΑΤΟΥΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω καραβια χανονται βαρκουλες αρμενιζουν...

      Διαγραφή
  29. Συλλαλητήριο ήταν αυτό η πήγαν οι κυρίες και οι κύριοι για επίδειξη μόδας;..... Χα χα ρε για γέλια είστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα επρεπε να φορεσουν δηλαδη στο συλλαλητηριο για να φαινονται στα ματια μερικων οτι διαμαρτυρονται?προβειες?η θα προτιμουσες ενα απλο φυλλο συκης????

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο