Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Bayer: Ενδέχεται να συμφωνήσει σε καταβολή αποζημιώσεων 10 δισ. δολαρίων για το Roundup

Αποζημιώσεις που μπορεί να φτάσουν και τα 10 δισ. ευρώ για τις περιπτώσεις καρκίνου εξαιτίας της γλυφοσάτης που περιέχει το ζιζανιοκτόνο Roundup, αναμένεται να καταβάλει η Bayer. Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι δικηγόροι της εταιρείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταβάλουν 8 δισ. δολάρια σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για τις υπάρχουσες αγωγές κατά της Bayer και να δημιουργήσουν ένα έξτρα ποσό 2 δισ. δολαρίων για μελλοντικές υποθέσεις.

Η Bayer βρέθηκε στο επίκεντρο χιλιάδων αγωγών από χρήστες του Roundup, που της επέρριψαν την ευθύνη για τους καρκίνους που νόσησαν λόγω της γλυφοσάτης που περιέχει το ζιζανιοκτόνο. Από την πλευρά της η εταιρεία έχει αρνηθεί την ευθύνη της γλυφοσάτης, χαρακτηρίζοντας την ουσία ασφαλή αν το προϊόν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.
Το ζιζανιοκτόνο Roundup παρήγαγε η εταιρεία αγροχημικών Monsanto που αποκτήθηκε από την Bayer έναντι 66 δισ. δολαρίων και με την εξαγορά να χαρακτηρίζεται σύμφωνα με το Bloomberg ως υπερτιμημένη.

Πάντως, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το συνολικό κόστος του ποσού που θα κληθεί να καταβάλει η Bayer ως αποζημιώσεις παραμένει άγνωστο. Η εταιρεία έχει υπαινιχθεί ότι θα εξαντλήσει τα ένδικα μέσα, αν το σύνολο των αποζημιώσεων κριθεί υπερβολικό.

πηγή:capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Πόσος κόσμος έχει πεθάνει από το κολοφαρμακα σας που τα εριχναν στις καλλιέργειες οι πατεράδες μας οι παππούδες μας χωρίς να γνωρίζουν τίποτα; Αλλά και εμας ακόμα μας έχετε ταισει με μπόλικα από δαυτα για να πλουτιζετε εσείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο