Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο το Σάββατο 25 Γενάρη στις 12.00 στο Φόρο Πρέβεζας ενάντια στην συμφωνία για τις βάσεις

Στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πρέβεζα, το Σάββατο 25 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο Φόρο, καλεί η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας. Το συλλαλητήριο είναι ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. 

             Καλούμε τον λαό του δήμου μας να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Ηπείρου, εργατικά σωματεία, αγροτικοί κι εμπορικοί σύλλογοι, φορείς νεολαίας και καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που έφερε αυτές τις μέρες στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, συνεχίζοντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της β’ φάσης του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ τον Οκτώβρη του 2019, αλλά και με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που “πίνουν νερό” στο όνομα των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, με την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία:............


•Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
•Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.
•Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει “απόβαση” στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.
Αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων να καλλιεργήσουν τον επικίνδυνο εφησυχασμό, να παρουσιάσουν ως παράγοντες δήθεν ασφάλειας και σταθερότητας τις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ιδιαίτερα σε αυτήν τη χρονική περίοδο όπου:
•ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αβαντάρουν την τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο
•δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, παρά μόνο έναν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο
•θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και το Αιγαίο, στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών.

          Κανένας εφησυχασμός, γιατί τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ολοένα και πιο δυνατά στην περιοχή μας. Ο αποκρουστικός χτύπος τους μετράει νέα δεινά για τους λαούς με νέες επεμβάσεις, νέους πολέμους, νέες καταστροφές και θάνατοι, νέες συμφορές και προσφυγιά.
         ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κι από κοντά η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα πιάσουν το λαϊκό κίνημα στον ύπνο! Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, ο λαός συνολικά θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Εντείνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας!

Απαιτούμε:
•Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
•Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
•Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
•Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Νώντας Μωραΐτης,
Δημοτικός σύμβουλος, 
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης 
«Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας»


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ειχες γιανη τι ειχα παντα ειχα προβατα σαραντα.καλα ακομη εκει ειστε εσεις οι γκα γκουπ.στις επομενες θα πατε κατω απο το 3% για να τελειωνουν τα παραμυθια σας.

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι του κκε διαλυστετο το μαγαζι και πηγενετε στο μεγαλο ηγετη της αριστερας τον αλεξη το τσιπρα

Ανώνυμος είπε...

Στο ΝΑΤΟ να μη δουλεύει κανένας του ΚΚΕ;

Ανώνυμος είπε...

εσεις πηγατε στο σιλαλητίριο στον Αγριλο ?

Πως θέλετε τωρα να ερθει στο συλλαλητήριο
ο δημαρχος Ακτίου-Βόνιτσας και Αμφιλοχίας

Ανώνυμος είπε...

Αριστερά ήταν οι κομμουνιστές στην παρανομία, που δεν μπορούσαν να συστηθούν και να δράσουν με το όνομά τους. Αριστερά στη μεταπολίτευση ήταν ο απόηχος και η κοινή συνισταμένη του Πολυτεχνείου. Ψωμί-παιδεία-ελευθερία και όλοι ενωμένοι.
Τώρα η μεταπολίτευση έχει κλείσει προ πολλού και η κυβερνώσα πρώτη φορά αριστερά δεν έχει κρατήσει ούτε καν τον όρο της ενότητας, που τον είχε αναγάγει σε φετίχ. Κι όσο για τις κατακτήσεις και το ριζοσπαστισμό της μεταπολίτευσης (πόσο μάλλον το «έξω οι Ηπα, έξω το Νατο, στις πύλες του Πολυτεχνείου), ούτε κουβέντα.
Η Αριστερά ή θα υποδηλώνει τους κομμουνιστές κι όσους θέλουν να γκρεμίσουν και όχι να φτιασιδώσουν το σάπιο κόσμο της εκμετάλλευσης και της οργανωμένης αδικίας, ή χάνει το νόημά της ως όρος. Με άλλα λόγια, ή θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει...

Ανώνυμος είπε...

Νταβαντουρι να γινεται.