Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Παραδόθηκε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που σε βίντεο χαστουκίζει 11χρονο στο Μενίδι

Επειτα από ώρες αναζητήσεων, ο 30χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ που «συνελήφθη» σε βίντεο να χαστουκίζει 11χρονο στο Μενίδι, παραδόθηκε τελικά στις αρχές και παρουσιάστηκε, συνοδεία του δικηγόρου του, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. 

Αίσθηση εν τω μεταξύ προκάλεσε η εξήγηση που έδωσε συνδικαλιστής αστυνομικός για το… οξύθυμο του χαρακτήρα του πρωταγωνιστή στο επεισόδιο του Μενιδίου. «Είναι ένας άνθρωπος φορτωμένος με ΕΔΕ και είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να κρατήσει τα νεύρα του», ήταν η αφοπλιστική παραδοχή του για το ποιόν του 30χρονου, ο οποίος όπως έγινε γνωστό, είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχο περιστατικό με θύμα αυτή τη φορά ένα ζευγάρι ομογενών από το Καζακστάν. 

 Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι πώς είναι δυνατόν -ένας άνθρωπος που είναι γνωστό ότι «δεν μπορεί να κρατήσει τα νεύρα του»- να παραμένει σε υπηρεσία περιπολίας (αν και υπότροπος) και το κυριότερο οπολοφορώντας. Καθώς ένα «λάθος» αρκεί όχι μόνο για εκθέσει ολόκληρο το αστνομικό Σώμα, αλλά και να ανάψει το φυτίλι για επικίνδυνες καταστάσεις (ήδη υπάρχουν αναφορές για «αντίποινα» με πυροβολισμού στον αέρα από ομάδες Ρομά στο Μενίδι). 

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκων της περιοχής, αργά τη νύχτα της Κυριακής έπεσαν πυροβολισμοί. Μία από τις σφαίρες, μάλιστα, κατέληξε σε σπίτι σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από το σημείο που σημειώθηκε το επεισόδιο με τον αστυνομικό και τον 11χρονο. «Ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς.

 Σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή όταν έχουν προηγηθεί περιστατικά που αφορούν σε Ρομά», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. «Τότε ακούσαμε και έναν άλλο θόρυβο στο σαλόνι. Τρέξαμε να δούμε τι είχε συμβεί. Αρχικά είδαμε σοφάδες να έχουν πέσει στο χαλί. Ασυναίσθητα κοίταξα πάνω και διαπίστωσα ότι το ταβάνι είχε μια τρύπα. Μετά κοίταξα πάλι κάτω και βρήκα μια σφαίρα! Ακριβώς δίπλα από κει που αφήνουμε το μικρό μας παιδί. Για καλή μας τύχη το είχαμε σηκώσει δευτερόλεπτα πριν και το είχαμε μεταφέρει στο σαλόνι». 

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο