Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΣΟΛΑΣ στον Prisma 91,6: “Υπάρχουν δεσμευτικές προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, της Λευκάδας ΚΑΙ Μεγανησίου για διαδημοτική συνεργασία στον τομέα των απορριμμάτων"

                Με αφορμή την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που δίνει την  δυνατότητα σε όμορους Δήμους θα συνεργαστούν σε θέματα διαχείρησης  απορριμμάτων, με δημιουργία κοινού ΦΟΣΔΑ, ο επικεφαλής  της αντιπολίτευσης στο δήμο ακτίου-βόνιτσας και πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Θανάσης Κασόλας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ....
        Όπως είπε,  με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε τέλος Οκτωβρίου υπάρχει  η δυνατότητα μεταξύ Δήμων όμορων Περιφερειών να κάνουν κοινή διαχείριση των απορριμμάτων.
           Όπως διευκρίνισε υπάρχουν σε ισχύ δύο δημοτικές αποφάσεις η πρώτη είναι η 166 του 2017 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και η 356 του 2017 του δήμου Λευκάδας οι οποίες είναι εγκεκριμένες, υπάρχουν δεσμευτικές προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ τους, μαζί και με τον Δήμο Μεγανησίου και αποτελεί αντικείμενο αυτής της προγραμματική σύμβαση υλοποίηση διαδημοτική συνεργασία στον τομέα των απορριμμάτων....


         Αυτό αφορά μία ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης η οποία προϋποθέτει και τις δύο μονάδες και την ΜΟΠΑΚ που θα δημιουργήσει ο Δήμος Λευκάδας, σε εύλογο χρονικό διάστημα και το ΧΥΤΑ που έχουμε εμείς στην Πάλαιρο και θα μετατραπεί σε ΧΥΤΥ.
      Συμφωνώ με τον κύριο Κασόλα αναφορικά με την δημιουργία ΜΟΠΑΚ στην Λευκάδα θα υπάρχει ανάδοχος τις επόμενες είκοσι ημέρες.
        Σχετικά με τον προβληματισμό που έχει ακουστεί ότι θα έπρεπε να υπάρχουν και αυτόνομες λύσεις διαχείρισης απορριμμάτων απάντησε ότι οι αυτόνομες λύσεις είναι λίγο δύσκολες και από τις δύο πλευρές και θα έπρεπε να έχουν γίνει σε προγενέστερο χρόνο περισσότερο από τη δική μας πλευρά και λιγότερο από τη Λευκάδα για τη Λευκάδα αυτή τη στιγμή θεωρητικά έχει ένα δημοπρατούμενο έργο.
      Αυτόνομη λύση δεν μπορεί να υπάρξει λόγω μη βιωσιμότητας της κάθε λύσης.

https://prismaradio.gr/



11 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα λέει ο κ. Κασόλας. Ας τα ακούσουν όλοι αυτοί που εναντιώνονται σε κάθε λύση, αγνοώντας το πρόβλημα. Κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω, θέλουμε συνεργασίες, θέλουμε λύσεις και όχι φωνές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα ευρώπουλα είναι πολλά. Αυτή είναι η δικαιολογία. Τα υπόλοιπα είναι μαλ@κι@ς. Θύμιο να τον χαίρεσαι. Μήπως και συ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπούχαλη, πρατήριο, Θανασάκης, Νικολάκης η τετράδα των σκουπιδιών. Τα λεφτά είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η λύσις που λές, είναι καλή λύση για την ζαβέρτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eίπες ψέματα Νάσο στους Δημότες. Τότε έλεγες αλλά και επί τρία χρόνια ότι θέλεις συνεργασία με το ΧΥΤΑ Αγρινίου. Αλλά η εξουσία είναι καλή, καθώς και ο μισθός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θανάση συμφωνείς ή διαφωνείς με το τοπικό δημοψήφισμα και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ανθρώπος ξέρει τι λέει και τι νόμοι ισχύουν είναι πλήρως ενημερωμένος με πολύ σωστή τοποθέτηση , Μακαρι για την περιοχή να ασχολούνται νέα και μορφωμένα παιδιά με τα κοινά ,αναγνωρίστε και κάτι καλό μη τα ισόπεδωνεται όλα στο βωμό του προσωπικού συμφέροντος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κασολα και Θύμιο προσέξτε να μην γίνετε η ουρά του Μασούρα του ΣΥΡΙΖΑ και των γνωστών μπαχαλακηδων. Καμία συνεργασία με αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τις δεσμευτικές συμφωνίες τις σταματάει ο λαός,αρκεί να θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κ. ΚΑΣΟΛΑΣ φάσκει και αντιφάσκει
      Κ. ΚΑΣΟΛΑ αφού ο νόμος για συνεργασίες ψηφιστηκε τον Οκτώβρη του 19
      Πώς κ.Κασόλα υπεγράφησαν ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ αναμεσα
      στους δύο δημους Βόνιτσας -Λευκάδας ?
      παράνομα ?

      Διαγραφή
  10. αυτός ο νέος νόμος κ. Κασόλα πότε άλλαξε
    να συνεργάζονται οι 2 Περιφέρειες
    Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο