Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΒΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ απο Θύρρειο Βόνιτσας ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ KALAH: Σεμινάριο Kalah στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ στις 19 με 25 Νοεμβρίου 2019

            Ο συμπατριώτης μας Δημήτρης Βάσσης, απο το Θύρρειο Βόνιτσας, είναι πλοίαρχος μόνιμος καθηγητής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας και ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ KALAH (TRUE KRAV MAGA)-ΕΛΛΑΔΑΣ, και μας ενημερώνει για το Σεμινάριο Kalah στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΚΑΛΑΧ (KALAH-TRUE KRAV MAGA- ΚΑΛΑΜΑΤΑ 19-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019.

           Αν σε ενδιαφέρει επαγελματικά η αυτοάμυνα-επιβίωση πάρε μέρος στο πιό επίλεκτο σχολείο, μάθε από την πηγή, εκπαιδεύσου, γίνε μέλος  και συνεργάτης της επίλεκτης ομάδας KALAH και κάνε την αυτοάμυνα εργασία και τρόπο ζωής.
   Ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Καλαμάτα, διαφορετικό στην υφή την χροιά αλλά και στο εύρος γνώσεων από οτιδήποτε έχει παρουσιαστεί στον τομέα της αυτοάμυνας-επιβίωσης έως τώρα.
      Θα διδάξει ο IDAN AOLNIK βετεράνος πολέμου (Λίβανο, Γάζα) και πρώην μέλος της πιο επίλεκτης μονάδας ειδικών δυνάμεων (GOLANI)του Ισραήλ.......



     Το καλαχ είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας-επιβίωσης έντελώς διαφορετικό από σχεδόν ότι αποκαλείται αυτοάμυνα ανα τον κόσμο, συστημα ή τέχνη, η ιδιαιτερότητα του και αυτό που το κάνει μοναδικό έγκειται αφενός μεν στην προσέγγιση του πάνω στο κομμάτι αυτόάμυνα-επιβίωση αφετέρου δε στον ιδιαίτερο τρόπο εκμαθήσεώς του.
Προσεγγισή μας είναι οι πραγματικές συνθήκες εκδήλωσης βίας(λεκτικής-σωματικής)και η καταστολή αυτών,αλλά το πιο σημαντικό η αναγνώρηση σε πρώιμο στάδιο των επικίνδυνων περιοχών (kalah red zones), ακόμα και αν θεωριτικά βρισκόμαστε σε περιοχή μη ύπαρξης απειλής.
       Προσεγγίσεις τύπου τουρνουά αγώνων ή απονομής σωριδών διπλωμάτων και ΄΄τίτλων΄΄στο καμμάτι της αυτοάμυνας είναι σαν να εξοπλίζουμε τον εκπαιδευόμενο με ξυλοπόδαρα για διέλευση ναρκοπεδίου.
         Το καλάχ διέπεται από θεμελιώδεις αρχές, και όχι από απλή διδασκαλία αριθμού τεχνικών κατά περίπτωση, το σώμα μας κάτω από την επίδραση στρεσογόνων παραγόντων(απειλές, επιθέσεις) κατακλύζεται από τάσεις πάλης-φυγής (fight or fly) καταστώντας μας ανίκανους να διαλέξουμε πια από όλες τις τεχνικές θα κάνουμε χρήση με απακόλουθο το καταστρωφικό πάγωμα (freeze).
       Το καλαχ εστιάζει από την αρχή της εκπαίδευσης στην εκμάθηση και καλλιέργεια βασικών αρχών από τον ασκούμενο,με συνέπεια καθώς προοδεύει και στηριζόμενος πάντα στις θεμελιώδεις αρχές,η σωστή τεχνική να προκύπτει αβίαστα αλλά και σε περίπτωση λάθους τεχνικής η διόρθωση να επέρχεται αυτόματα.
       Η εκπαίδευση είναι επίπονη και παράλληλα απλή και στοχευμένη, καθετί περίτεχνο και φανταχτερό εκλείπει από το καλαχ, αλλωστε σε μια πραγματική μάχη ο εγκεφαλός μας δεν ευννοεί (για λόγους επιβίωσης) την ύπαρξη λεπτών κινήσεων όπως αυτές που βλέπουμε στα περισσότερα αποκαλούμενα συστήματα αυτοάμυνας (ψηλά λακτίσματα, περίπλοκες συνεχόμενες κινήσεις σώματος), ή εμμονή στο δόγμα της ΄΄αποτελεσματικής απλότητας΄΄, στη μάχη απόρρεια της λέξης K.I.S.S (keep it simble stupied), και η ΄΄μία΄΄αυτή τεχνική που μας δίνει λύσεις σε πολλά προβλήματα (επιθέσεις), όπως και όλες οι τεχνικές αποτελεί κορωνίδα στην εκπαίδευση του καλαχ.
         Κάθε υποτιθέμενη κατάσταση απειλής-βίας ένοπλης ή άοπλης σε κάθε περιβάλλον ημέρα η νύχτα διδάσκεται υπό την μορφή μελετημένων σεναρίων και όχι απλά σαν εκμάθηση τεχνικών, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην σταδιακή αύξηση του παράγων στρες κατά την εκτέλεση των σεναρίων ώστε να μπορέσουμε να προσομοιώσουμε οσο τον δυνατόν πραγματικές καταστάσεις βίας αλλά και αντιδράσεις από την μεριά των ασκουμένων, μιας και με αυτόν τον τρόπο εγγράφουμε τον σωστό τρόπο αντίδρασης στον μηχανισμό του εγκεφάλου ΄΄αμυγδαλη΄΄, ή διορθώνουμε τυχόν λάθος αντιδράσεις αυτής εδραιωμένες από λάθος τρόπο εκπαίδευσης αυτής.

       Το σύστυμα έχει 5 επίπεδα εκπαιδεύσεως (LEVEL), το επίπεδο 1 είναι και ο κορμός όλου του συστήματος, μιας και περιέχει εκτός των θεμελιωδών αρχών και ην βάση που θα στηριχτεί ο ασκούμενος για να προχωρήσει στα επόμενα επίπεδα, στο καλαχ αντίθετα με τα περισσότερα συστήματα πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε χρόνια για να μάθει π.χ ο ασκούμενος αφοπλισμούς, ακόμα και σε έναν αρχάριο μπορεί να εκδηλωθεί ένοπλη επίθεση ανα πάσα στιγμή,ακόμα πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται για καθαρή χρηματική εκμετάλλευση των ασκουμενων, διδάσκουμε λοιπόν από τα αρχικά στάδια του επιπέδου 1 ένοπλες καταστάσεις υπό μορφή σεναρίων, με κλιμακωτά αυξανόμενα επίπεδα δυσκολίας που συνεχίζουν στο επίπεδο 2.
      Το επίπεδο 3 αφορά τις ως άνω περιπτώσεις περιστοιχισμένες από την ύπαρξη πολλαπλών επιτιθέμενων με διάφορους τύπους όπλων και την ίδια στιγμή π.χ ταυτόχρονη απειλή από 2 ή 3 επιτιθέμενους με χρήση μαχαιριού και όπλου ταυτόχρονα.
      Στο επίπεδο 4 γίνεται εκπαίδευση  σε αντικείμενα προστασίας τρίτου προσώπου,αποφυγή και καταστολή καταστάσεων ομηρίας (κατοικία, χώρος εργασίας, εξωτερικοί χώροι, παντός είδους μηχανοκίνητα).
   Το επίπεδο 5 αναφέρεται σε καταστάσεις τρομοκρατίας, αστυνόμευσης, μεθόδων συλλήψεως, έλεγχος περιμετρικών ζωνών,ασφάλεια χώρων, εκκαθάριση και είσοδο σε κλειστούς επικίνδυνους χώρους, και αφορά πιο πολύ ειδικές αστυνομικές ομάδες καταστολής και στρατιωτικά σώματα, χωρίς να απαγορεύει και την συμμετοχή πολιτών που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω σε πιο εξειδικευμένα αντικείμενα.

       Όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέραμε έως τώρα εξηγούν όσο αυτό είναι δυνατόν να γίνει σε ένα κομμάτι χαρτί τι είναι αυτό που κάνει το καλαχ να διαφέρει από σχεδόν όλα τα συστήματα και στυλ αυτοάμυνας,και δικαίως σήμερα να θεωρείται από ειδικούς ίσως το πιο αποτελεσματικό σύστημα μαχητικής επιβίωσης στον κόσμο.
        Όσοι φυσικά παίρνουν μέρος και εντάσσονται σε αυτό είτε ως εκπαιδευόμενοι είτε ως εκπαιδευτές καταλαβαίνουν μέσω της επίπονης (όχι για λόγους τιμωρίας των εκπαιδευόμενων αλλά επειδή νοιαζόμαστε για την προστασία και αξία της ανθρώπινης ζωής), εκπαιδεύσεως τον σκοπό και τον δρόμο ζωής που πρεσβεύει το καλαχ, και δικαίως όσοι το περνάνε επιτυχώς ανήκουν σε αυτούς τους λίγους όρος αυτοάμυνα είναι συνυφασμένος με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όχι με το στήσιμο μηχανής κέρδους.
       Ή ρύση <έρχονται όσοι θέλουν μένουν όσοι μπορούν>, ξεφεύγει και απλώνεται από το καθαρά σωματικό και ψυχολογικό φάσμα που χαρακτηρίζει την εκπαίδευση του καλαχ  και επεκτείνεται σε έννοιες όπως η  ανθρώπινες αξίες, αποφυγή εκμετάλλευσης, έλλειψη εγωισμού, και πραγματικό ενδιαφέρον για την πρόοδο των εκπαιδευομένων.

           Το νέο σχολείο εκπαιδευτών θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στην Καλαμάτα, μέρος μπορούν μα πάρουν δάσκαλοι και αθλητές οποιουδήποτε συστήματος και τεχνοτροπίας, αλλά και πολίτες χωρίς εμπειρία σε πολεμικές τέχνες, μιάς και το σύστημα διδάσκει τον εκπαιδευόμενο σε αρχές και τρόπους που δεν έχουν σχέση με πολεμικές τέχνες και αθλήματα. Οι εκπαιδευόμενοι μετά το πέρας του σχολείου και αφου επιτύχουν στις εξετάσεις του αντίστοιχου επιπέδου ποιστοποιουνται από τον ίδιο τον IDAN ABOLNIK και έχουν την δυνατότητα να διδαξουν το συστημα ως επίσημοι εκπαιδευτες σε πολίτες και σώματα ασφαλείας. 

Κ=KRAV(ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΦΗ-ΜΑΧΗ)
L=LOTAR(ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΦΥΛΑΞΗ)
A=(ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ)
H=HATITKAF(ΜΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ-ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ)
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ

ΒΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ KALAH (TRUE KRAV MAGA)-ΕΛΛΑΔΑΣ
EMAIL:dim.vassis@yahoo.gr
Κιν: 6947009253



10 σχόλια:

  1. Οκ και εμείς τώρα τι πρέπει να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα χωριά Βόνιτσας και Ξηρομέρου είναι ότι πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αμφιβαλω καθόλου για το σύστημα αυτό άμυνας αυτό γιατί δεν το γνωρίζω. Όμως το να αφήνει το άρθρο υπονοούμενα για άλλες πολεμικές τέχνες που διδάσκουν την αυτό άμυνα ότι αποσκοπουν στο κέρδος κτλ αυτό είναι ασεβεια τουλάχιστον. Επίσης δεν μας λέει το δικό του σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΆΝ... Όπως επίσης όταν λέει ότι μετά το τέλος του σεμιναρίου 5 ημερών θα μπορείς να διδάξεις.... έχω επιφυλάξεις... Και όταν λέει ότι αμέσως στον αρχάριο μαθαίνουμε άμυνα μαχαιριου ενώ άλλες πολεμικές τέχνες το καθυστερούν.... Τι να πω.. Με όλο το σεβασμο έχω αντιρρήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρέπει να μάθουμε όλοι πολεμικές τέχνες μπας και επιβιώσουμε απ'τα γίδια που κυκλοφορούν ελεύθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ειδικα τωρα που η Ελλαδα γεμισε λαθρομετανάστες και ο Συριζα φρόντισε νωρίτερα να βγάλει ολους τους κακοποιούς έξω, με τους Νόμους που ψήφιζε οταν ηταν αριστερη παρενθεση-Κυβερνηση

      Διαγραφή
  5. Μπράβο Δημήτρη, κάνεις τη διαφορά σε πολλά επίπεδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1203////Θα παρω καλοπιστα την οποια κριτικη μιας και για να σχολιαζεις τετοια θεματα θα εισαι και γνωστης...ασχολουμαι απο μικρος με αυτα τα θεματα,και δη με πολεμικες τεχνες απο οπου ξεκινησα,ποτε δεν εδειξα ελλειψη σεβασμου και ακομα ασχολουμε με αυτες...φτανει να μην μπλεκουμε τον ορο αυτοαμυνα με τις πολεμικες τεχνες και τα μαχητικα αθληματα..στη δουλεια μου ειμουνα σε δυσκολο περιβαλλον και εχω δει απο κοντα για να μη πω κατι αλλο συμπλοκες///ππριν ασχοληθω με το καλαχ ειμουνα εκπαιδευτης κραβ μαγκα αν ξερεις τι ειναι...στην ελλαδα το κανανε εμπορικο για κονομα..και για αυτο ακριβως εφυγα και σε ενα απο τα ταξιδια μου γνωρισα το καλαχ και καταλαβα πολλα...απο τοτε κανω μονο αυτο...αν ηθελα λεφτα θα εμενα στο κραβ μαγκα και στισ πολεμικες τεχνες και θα κοροιδευα τον κοσμο...το καλαχ δεν ειναι εμπορικο απο τα 10 ατομα που ερχονται μενουνε 2...ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι...γιατι η αληθινη αυτοαμυνα ειναι επιπονη και χρειαζεται κινητρο...οχι πωληση μπόυζακια φορμες και εξετασεις για μισες ζωνες..διδακτρα και διπλωματα..αληθεια αναρωτηθηκες ποτε γιατι δινουνε μισες ζωνες...θα μπορουσα να σου πω πολλα αλλα αν διαβασες το αρθρο μπες και σε ιντερνετ και ψαξου..δεν κοροιδευετε ο κοσμος σημερα...και τωρα παμε στα ερι ασεβειας...ναι τυπους που πουλανε τις πολεμικες τεχνες για αυτοαμυνα δε τους σεβομαι...θελω το βραδυ να κοιμαμε ησυχος οτι εχω δειξει την πραγματικοτητα στα ατομα που διδασκω και οχι ωραιες τεχνικες στην καμερα για εντυπωσεις..δεν υπαρχει τιποτα το εντυπωσιακο στην ωμη βια...δες μια επιθεση με μαχαιρι απο καμερα του δρομου..και πες μας σε μας τους αδαεις με πια τεχνικη των πολεμικων τεχνων θα την αντιμετωπισεις που ολες εφαρμοζονται πανω σε αντιπαλο που συνεργαζεται για να βγει η τεχνικη...ελπιζω να εισαι γνωστης και να καταλαβαινεις τι λεω...επειδη δεν εχεις βαλει ονομα αν με ξερεις η με δεις θα χαρω να μου δειξεις την τεχνοτροπια σου εναντια σε μαχαιρι μιας και αυτο ανεφερες σε αντιπαλο που αντιστεκεται πληρως και με σκοπο να σου κανει κακο και οχι σε ακινητους αντιπαλους...αν ειναι αποτελεσματικη θα κανω δημοσια δηλωση και θα τα στειλω και στους ισραηλινους μιας και η καυμενοι αυτοι που μια ζωη ειναι σε πολεμο δε ξερουν που δεν ασχολουνται με πολεμικες τεχνες..ασ τους μαθουμε λοιπον εμεις που τα μαθαμε ολα στα γυμναστηρια σε προστατευμενο περιβαλλον...μπορεις ακομα να ερθεις εκει που διδασκω ακραγαντος 10 πρεβεζα η αν εισαι απο αλλου εχουμε σε διαφορες πολεις εκπαιδευτες μας...αν παλι απλα εγραψες για να γραψεις να προσεχεις τι γραφεις...το σχολειο εκαιδευτων ειναι απο τα δυσκολοτερα του κοσμου..ακομα και επαγγελματιες διαφορων τεχνοτροιων mma box κτλ δεν καταφερνουνε να το περασουνε..ακριβως γιατι διδασκει αληθειες..προς ενημερωση σου ειχαμε κανει με τον abolnik που αν διαβασες ειναι βετερανος πολεμου σεμιναριο γνωριμιας και στη βονιτσα και ειχα καλεσει δασκαλους της περιοχης απο καρατε ταεκβονντο και αλλα..με καλο σκοπο τους καλεσα να μας διξουνε τι εχουνε..2 μονο ηρθανε και αυτοι φυγανε στα πρωτα 2 λετα επειδη εκει οι μασκες πεφτουνε...το σχολειο εκπαιδευτων μιας και ρωτας διδονται οι πρωτες υλες απο τον ιδιο τον αμπολνικ και ελεγχονται με κοινη εκπαιδευση απο εμας για πανω απο χρονο..οσον αφορα την απορια σου για το μαχαιρι η αλλο οπλο να την εκφρασεις σε αυτους που περνανε μαυρες ζωνες και ποιστοποιητικα και ξαφνικα σε κινδυνο το λιγοτερο παγωνανε η βρισκοντουσαν μαχαιρωμενοι και αναρωτιωντουσαν γιατι..να σου θυμησω περσινη περιππτωση που 2 πακιστανοι ληστεψανε στο δρομο την πρωταθλητρια ελλαδος στο καρατε στη χιο...σταματαω εδω γιατι ακομα και ο πιο αδαης εχει καταλαβει..αν εισαι ασκουμενος βαλε και δες αληθινη επιθεση απο καμερα με μαχαιρι και προσπαθησε να αμυνθεις οπως ισως σου δειχνουνε και ελα να με βρεις...αν παλι εισαι δασκαλος μιας και δε βαζεις ονομα συγνωμη που σου χαλαω το μυθο σου..η την κονομα..και για μενα ειτανε καποτε δυσκολο να το αποδεχθω οτι σπαταλησα χρονια για το τιποτα....ευχαριστω βασης δημητρης εκπαιδευτης καλαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΔΑΕΙΣ

      Διαγραφή
  7. 0132 σας ευχαριστω,αν εινε κακεντρεχης δε με ενοχλει ο αστοχος σχολιασμος του,αλλα ειναι καποιος που κονομαει πουλωντας φουμαρα που μπορει να κοστισουν ανθρωπινες ζωες θεωρησα καθηκον να ξεκαθαρισω τα πραγματα,υπαρχουν γονεις που στελνουν τα παιδια τουσ και αυτοι οι τυποι τους κοροιδευουν,οπως και σοβαροι ανθρωποι που θελουν να μαθουν να προστατευουν την οικογενεια τους..και αυτοι οι τυποι κερδοσκοπουν αδιαφοροντας για τα ολεθρια αποτελεσματα...μονο γι αυτο απαντησα..να ειστε καλα και ασφαλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σε ευχαριστω χρηστο να εισε καλα,κανω το καλυτερο που μπορω με σεβασμο και ευθυνη για την προστασια της ανθρωπινης ζωης.καλη δυναμη και σε σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο