Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Εθελοντικός καθαρισμός απο την περιβαλλοντική ομάδα Generation Europe της Βόνιτσας - Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 στην περιοχή της Χώρας (κάτω απ’ το κάστρο)

               Η βραβευμένη πλέον περιβαλλοντική ομάδα Generation Europe-Vonitsa και ο οργανισμός νεολαίας Euphoria μετά την επιτυχία του πρώτου εθελοντικού καθαρισμού που διοργάνωσε τον περασμένο Ιούλιο, προχωρά εκ νέου στη διοργάνωση μιας δεύτερης εθελοντικής δράσης καθαρισμού. 
          Όπως και η δράση καθαρισμού, έτσι και αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της ανάδειξης του προβλήματος της έλλειψης λειτουργικού συστήματος στην περιοχή μας, καθώς και απουσίας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. 
        Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ώρα 15:00 στην πόλη της Βόνιτσας, στην περιοχή της Χώρας (κάτω απ’ το κάστρο).
      Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν και να βοηθήσουν στην διατήρηση μιας καθαρής πόλης με ευαισθητοποιημένους και περιβαλλοντικά ενημερωμένους πολίτες.........

 

Ακολουθήστε μας στα social media: 
FB page: 
Instagram: @generationeuropevonitsa 

*Η ομάδα Generation Europe Vonitsa-Ανακύκλωση δραστηριοποιείται στην πόλη της Βόνιτσας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της για την προστασία του περιβάλλοντος και την διάδοση  της ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Κύριος στόχος της ομάδας είναι η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης στην πόλη της Βόνιτσας. Η ομάδα αποτελείται από 8 μαθητές ηλικίας 16-17 ετών οι οποίοι συμμετέχουν κάθε χρόνο σε διεθνείς συναντήσεις νεών στα πλαίσια του προγράμματος Generation Europe. Την ομάδα συντονίζουν στελέχη του οργανισμού νεολαίας Euphoria.


** Η Euphoria είναι μια οργάνωση νεολαίας που απευθύνεται σε νέους από αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, ντόπιους και μετανάστες. Αποτελείται από νέους που εργάζονται με νέους (youthworkers)  χρησιμοποιώντας μεθόδους μη-τυπικής μάθησης. Ο κύριος στόχος της οργάνωσης είναι να βοηθήσει τους νέους να αναπτυχθούν μέσα από μη τυπική εκπαίδευση και εναλλακτικές μεθόδους προσωπικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Η οργάνωση προσφέρει ευκαιρίες στους νέους μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών σχεδίων  να αλληλοεπιδράσουν με νέους από άλλες χώρες, να ευαισθητοποιηθούν πάνω στα κοινωνικά θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία του περιβάλλοντος, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση. Στοχεύει στην κινητοποίηση των νέων και στην διαμόρφωσή τους σε ενεργούς πολίτες ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής τους. (euphoriayouthlab.eu)







1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα και πολλά μπράβο. Αν δεν έλειπα, θα συμμετείχα σήμερα. Ελπίζω στην επόμενη. Και παλι μπράβο στους νέους για την πρωτοβουλία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο