Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: Αντιδημοκρατικό το κυβερνητικό σχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων

Αντιδημοκρατικό το κυβερνητικό σχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων

Γράφει ο: Δημήτρης Στρατούλης
Στέλεχος ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Πρώην βουλευτής και Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης


     Η κυβέρνηση της ΝΔ με την οριοθέτηση του χώρου των διαδηλώσεων, που προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ουσιαστικά επιδιώκει να επαναφέρει το σχέδιο Δένδια το 2013, που τότε ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Τότε, όμως, αναγκάστηκαν να το αποσύρουν κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων και κινημάτων.
        Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού πρόφτασε τους πρώτους τέσσερες  μήνες της διακυβέρνησής της να προχωρήσει σε νέα κατεδάφιση της εργατικής νομοθεσίας, ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, πέταγμα του συνδικαλισμού στα σκουπίδια με τον περιορισμό του δικαιώματος της εργατικής πλευράς να προσφεύγει στην διαιτησία, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, έρχεται τώρα να «βάλλει στο γύψο» και το δικαίωμα των διαδηλώσεων.........

 
       Μ’ ένα σχέδιο, που θα ζήλευε ακόμα και το καθεστώς Ερντογάν, βάζει τώρα στο στόχαστρό της και τις διαδηλώσεις, μετατρέποντας σε κουρελόχαρτο τα συνταγματικά κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα και σε κακέκτυπο την ίδια τη δημοκρατία. 
      Δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ τη στιγμή, που «δίνει γη και ύδωρ» με το λεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο στις πολυεθνικές και στους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους για να «επενδύσουν» και ασυλία για τα θαλασσοδάνεια στους τραπεζίτες, για το λαό και τη νεολαία επιφυλάσσει περισσότερο αυταρχισμό  και ότι άλλα απαιτεί η μεγαλοεργοδοσία.
       Η κυβέρνηση αδύναμη να απαντήσει στις τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών τις οποίες συνεχίζει, σχεδιάζει ένα ακόμα ακραία αυταρχικό μέτρο, όπου η διεξαγωγή των διαδηλώσεων θα εξαρτάται από τη βούληση της Αστυνομίας, η οποία θα είναι αυτή που με αυθαίρετο τρόπο θα εκτιμά τον όγκο τους και το που πρέπει να γίνουν.
        Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι και η παρούσα κυβέρνηση φοβούμενη τις αντιστάσεις και ενδεχόμενες νέες κοινωνικές εκρήξεις ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που συνεχίζει, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, επιστρατεύει κι αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους και πρακτικές, για να τις αντιμετωπίσει.
        Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να χρησιμοποιείται από αυτή ως επιχείρημα για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων το ενδιαφέρον για τους πολίτες και τους καταστηματάρχες, όταν όλοι αυτοί πλήττονται χρόνια τώρα από τις συνεχιζόμενες πολιτικές της λιτότητας. 
       Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η δημοκρατία και τα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες του λαού και της νεολαίας εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα δεν είναι κενό γράμμα. Το εργατικό και το λαϊκό κίνημα και οι ενεργοί πολίτες θα τα υπερασπίσουν με κάθε τρόπο.

Πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ?
ΘΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ
ΒΕΒΑΙΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 5- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΑ .
ΑΣΧΟΛΟΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΛΟΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΕΛΟΥΤΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Na πηγαίνετε να διαδηλώνετε σε χωράφια και όχι να κάνετε μαρτυρίο τις μετακινήσεις των πολιτών .

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε είναι αντιδημοκρατικο ; Στις δημοκρατίες , ισχυει η θέληση των πολλών όχι καμιά δεκαριά μπαχαλακηδων , που αντί να πάνε για δουλειά, θέλουν να εμποδίζουν τους άλλους να δουλεύουν . Και το μεροκάματο του εργάτη ; Θα το πληρώσεις εσύ; Έχεις διαφορετική εικόνα για τη δημοκρατία από αυτή που έχουμε οι περισσότεροι

Ανώνυμος είπε...

20 ήμέρες κλειστή ή Αθήνα πρωί καί βράδυ ήταν τόν οκτώμβριο καί έπεται συνέχεια.....άσε τίς δημοκρατικές; εύαισθησίες κ. Στρατούλη καί έλα νά βγάλης μεροκάματο στήν Αθήνα