Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ περί ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ: Δεν δικαιούστε τον όμορφο τόπο μας να τον μετατρέψετε σε χωματερή!!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΝΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

14-11-2019
Αγαπητοί Αναγνώστες
         Για μία ακόμα δικαιώνομαι πλήρως στις εκτιμήσεις και προβλέψεις μου. Η άφρονα πολιτική κατασκευής  του ΧΥΤΑ στο τόπο μας, η έναρξη λειτουργίας του ενώ υπήρχαν ουσιώδη σφάλματα και ελλείψεις, η άφρονα πολιτική για τη μεταφορά σκουπιδιών από το Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία, το Αίγιο και η άφρονα απόφαση που πάρθηκε πρόσφατα για τη μεταφορά σκουπιδιών από όμορο Δήμο εκτός της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας   μετατρέπουν  το πανέμορφο τόπο μας σε απέραντη χωματερή.  
         Οι πρωταγωνιστές των ανωτέρω πολιτικών είναι γνωστοί διαχρονικά σε όλους. Καταγράφηκαν και θα καταγραφούν στη τοπική ιστορία με μαύρα γράμματα.
     -Δεν επιχαίρω για την πλήρη δικαίωση των εκτιμήσεων μου και των προβλέψεων μου σε ότι αφορά τον ΧΥΤΑ αλλά είμαι βαθύτατα ανήσυχος για το μέλλον του τόπου μας.

Τονίζω με τα εξής δεδομένα:
1)-Χωρίς απόφαση του ΦΟΣΔΑ δεν μπορούν  να εισέλθουν  στο ΧΥΤΑ σκουπίδια από οπουδήποτε.
2)-Με προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ΦΟΣΔΑ και  αντίστοιχου Δήμου καθορίζονται η ποσότητα και η τιμή ανά τόνο των εισερχομένων σκουπιδιών.
3)-Στη είσοδο του ΧΥΤΑ οι εισερχόμενες ποσότητες ζυγίζονται και βεβαίως πρέπει να υπάρχουν τα αντίστοιχα ζυγολόγια.
4)-Στο ΧΥΤΑ δεν μπορεί να εισέλθουν οποιαδήποτε σκουπίδια. Κάποια απαγορεύεται αυστηρώς να εισέλθουν.....



Δήμαρχε κ. Αποστολάκη εξαπατήσατε πολιτικά σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις τους Δημότες:
Την πρώτη φορά το 2014:
Τότε προεκλογικά λέγατε, ούτε μία σακούλα σκουπίδια από ξένο Δήμο θα εισέλθει στο ΧΥΤΑ. Τούτο δεν το τηρήσατε. Φέρατε  αργότερα σκουπίδια από Πύργο, Αρχαία Ολυμπία και Αίγιο. Σας έλεγα, ανοίγετε τον Ασκό του Αιόλου. Μετατρέπετε τη περιοχή μας σε χωματερή.

Τη δεύτερη φορά το 2019:
Προεκλογικά λέγατε πολλές φορές μέσα στο ΔΣ. Δεν θα μεταφερθούν σκουπίδια από το γειτονικό Δήμο άλλης Περιφέρειας χωρίς να δημιουργηθεί στο Δήμο το εργοστάσιο επεξεργασίας των σκουπιδιών. Έλεγα και έγραφα η μεταφορά  θα γίνει χωρίς να δημιουργηθεί το εργοστάσιο. Δυστυχώς  για το τόπο μας δικαιώθηκα πλήρως από τη πρόσφατη απόφαση την οποία στηρίξατε.

    -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη στις 18– 10-2019 εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ ο κ. Κασόλας. Εσείς απουσιάζατε. Προφανώς σε ένα τόσο σοβαρό θέμα οφείλατε να είσαστε παρών. Επιβάλλεται να ενημερώσετε τους Δημότες για την απουσία σας.

     -Επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης, πρώην και νυν Πρόεδρε του ΦΟΣΔΑ κ. Κασόλα η παράταξη σας όλα αυτά τα χρόνια ήταν υπέρ της συνεργασίας με το Δήμο Αγρινίου. Επιβάλλεται να δώσετε εξηγήσεις στους Δημότες για την αλλαγή της θέσης σας.

  -Πρώην Πρόεδρε του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρη οφείλετε πολλές απαντήσεις να δώσετε στους Δημότες. Μερικές ερωτήσεις που χρειάζεται να απαντηθούν:
1)-Πόσες χιλιάδες τόνοι σκουπίδια έχουν εισέλθει στο ΧΥΤΑ;
2)-Εχετε πει τουλάχιστον δύο φορές μέσα στο ΔΣ ότι δεν παραλάβατε αρχείο του ΦΟΣΔΑ. Το μόνο που υπήρχε στο αρχείο ήταν μία σύμβαση με μία εταιρεία.  Με τι στοιχεία κάνατε εξωδικαστικό συμβιβασμό με εταιρεία που δούλεψε στο ΧΥΤΑ; Mε τι στοιχεία πληρώθηκαν τα Χρηματικά Εντάλματα πληρωμής; Γιατί βρίσκεστε (Ο ΧΥΤΑ ενννοώ) σε πολύχρονη δικαστική διαμάχη με την εταιρεία αυτή;
3)-Mε την εταιρεία που λειτουργεί το ΧΥΤΑ επί των ημερών σας το ΧΥΤΑ γιατί είχατε (δεν ξέρω αν έχετε) δικαστικές διαμάχες;
4)-Υπάρχουν στοιχεία πρόσφατα για τα υπόγεια ύδατα; Θεωρώ, ως απόφοιτος του Πολυτεχνείου, να γνωρίζετε πως αναφέρομαι στον υδροφόρο ορίζοντα.
5)-Γιατί κ. Κατσαμπίρη, τόσο εσείς, όσο και ο αναπληρωματικός σας ΔΕΝ είσαστε παρών στην οριστική παραλαβή του ΧΥΤΑ. Είχατε διαφωνίες;
6)-Αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε, έστω τώρα, δημόσια συγνώμη από τους Δημότες; O λόγος είναι ότι πλήρωσαν οι Δημότες πρόστιμο 9.000 ευρώ.

   Καλούνται ο δήμαρχος κ. Αποστολάκης, ο π. πρόεδρος ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρης και ο νυν πρόεδρος κ. Κασόλας να ενημερώσουν άμεσα το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες για τις σοβαρές τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον ΧΥΤΑ.
     -Δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής Ενότητας Παλαίρου αναλάβατε τις ευθύνες που σας αναλογούν!! 
       -Όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!!

Aγαπητοί Αναγνώστες
   Σε αυτή τη περίπτωση όλα τα εγχειρίδια εφηρμοσμένης πολιτικής  προτείνουν το εξής απλό και Δημοκρατικό:  
-Τη διενέργεια τοπικού Δημοψηφίσματος.

       Προτείνω να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο στη Πάλαιρο με μοναδικό θέμα τη διενέργεια του τοπικού Δημοψηφίσματος.  Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα επιβάλλεται να πάρουν την απόφαση οι Δημότες. 

Φυσικά η θέση μου είναι:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ από άλλο Δήμο πέραν των Δήμων Ακτίου- Βόνιτσας και Ξηρομέρου.
-Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραδώσετε στις επόμενες γενιές αντί για το πανέμορφο τόπο μας μια απέραντη χωματερή πολυτελείας. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......




13 σχόλια:

  1. Tοπικό Δημοψήφισμα, μία πρόταση που ουδείς μπορεί να αρνηθεί. Εκτός και αν το μέλι είναι πολύ και γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο τακη βιτσα φωναζες 12 χρονια κατα της λευκαδας να φερει σκουπιδια και μολις εκατσες στην καρεκλα ολα καλα......κουταλα βλεπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαρά στο κουράγιο και την αντοχή
    του κ. Τριαντακωνσταντή να τους τα λέει με επίσημα στοιχεία και τις αναρτήσεις του πεντε χρόνια τώρα καθε μερα καθε μερα.
    και αυτοί στο δήμο {πέρα βρέχει και ζαμάν φού.}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι στο κόλπο καριολης κασολας και οι δυο τα έχουν βρει σε όλα. Το χρήμα ενώνει τους πάντες. Και δεν λογαριάζει ανθρώπους. Ούστ από δω κοράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τακη βιτσα ξεχασες τι ελλεγες για το χυτα μονο το καρναγιο σε ενοχλει που κανουμε αποκλεισμενει ολη η παραλια το γυρο να παμε βονιτσα δεν το βλεπεις οι καλυβες του ροκοφιλου ουτε αυτες σε πειραζουν ο ρουφης κανει τον τροχονομο με κατι γραμμες στο δρομο και τον καθρεφτά στις διασταυροσεις ο ντοφαλος την παρτυ του. κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tα λεφτά στα σκουπίδια είναι πολλά. Λευκάδα , Μεγανήσι θα φέρουν τα σκουπίδια τους στη Ζαβέρδα. Ντροπή σας Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ζαβέρδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tα λεφτά στα σκουπίδια είναι πολλά. Λευκάδα , Μεγανήσι θα φέρουν τα σκουπίδια τους στη Ζαβέρδα. Ντροπή σας Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ζαβέρδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kάποτε ο Θανάσης έλεγε στο Τσινιά για δωράκια. Τώρα ενώθηκαν όλοι μαζί. Τι τρέχει παιδιά; Tα λεφτά είναι πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε διάβασε την απόφαση λέει για καθαρά 40€ Με συμφωνητικό και όχι κάτω από το τραπέζι που ήξερες . Γιαυτο θα παραμείνεις κλήτηρας εκεί ...

      Διαγραφή
  9. Για τους μετανάστες που έρχονται στην Παλαιρο δεν λένε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αρχισε η συνεργασία κάρυ και θανάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας Φερεντίνος αξίζει πολλά.
      Το 2014 στις δημοτικες εκλογές
      εφτασε το σκόρ 42 %
      Και με τον κ. Κασόλα το 2019
      Πόσο πήγε το σκόρ ?

      Διαγραφή
  11. Φίλε 2:21 αν συνεργάζονταν ο θανασης με καρυ δε θα ήταν υποψήφιος ούτε αυτος ούτε ο Θυμιος , μη κρινεις το ίδιο από εςενα Πού τα παίρνεις χοντρά από καρυ και τον ψηφίζεις και τους κυνηγάς κάθε φορά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο